خبرگزاری شبستان، گروه قرآن و معارف: فضای معنوی و معماری ایرانی و اسلامی زیبای صحن و شبستان حضرت زهرا(س) محیط مناسبی را برای برگزاری آئینهای مذهبی، اقامه نماز جماعت و حتی بیتوته و استراحت زائران آماده کرده است.
این صحن زیبا پیشکشی از سوی خیرین، مهندسان، استادکاران و کارگران ایرانی به آستان منور مولای متقیان(ع) است که بنام مبارک حضرت زهرا(س) مزین شده است.
بخشهایی از قسمت زیارتی صحن حضرت زهرا(س) که با همت خیرین ایرانی و عوامل ستاد بازسازی عتبات عالیات در جوار حرم مطهر علوی ساخته شده است، این روزها میزبان افطاری زائران حرم مولای متقیان است. تولیت آستان قدس علوی، سفره افطاری حرم مطهر را در شبستان زیبای این صحن گسترده که خیل روزهداران و نمازگزاران پس از اقامه نماز مغرب و عشاء مهمان این خان کرم میشوند.
ساخت و ساز صحن حضرت زهرا (س) که اکنون در مراحل پایانی قرار دارد، بر اساس معماری ناب اسلامی ایرانی صورت گرفته است. چرایی این کار هم به سابقه ساخت و سازهای مربوط به حرم مطهر حضرت علی(ع) بازمیگردد. معماری حرم امیرالمومنین(ع) را میتوان به ۹دوره از زمان آلبویه تا کنون تقسیم کرد که آخرین معماری هم مربوط به ۳۰۰سال پیش و متعلق به نادرشاه افشار بوده است.
در بخش غیرزیارتی، موزه و کتابخانه هرکدام به مساحت 16500مترمربع، بخش اداری به مساحت ۱۰ هزار مترمربع و هتل به مساحت ۱۱هزار مترمربع ساخته شده است. کتابخانهای هم در پنج طبقه با گنجایش یک میلیون کتاب در حال ساخت است. ۵۰۰ زائر میتوانند خودروی خود را در این بخش پارک کنند. سه آمفیتئاتر هم برای این بخش تعبیه شده است که گنجایش هر کدام ۱۰۰ نفر است.
به گفته «حسن پلارک»، رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات، عظمت صحن حضرت زهرا(س) بهحدی است که بزرگترین پروژه عمرانی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور محسوب میشود.
بخش زیارتی صحن حضرت زهرا(س) در چهار طبقه به مساحت ۱۰۰ هزار مترمربع و بخش غیرزیارتی هم در پنج طبقه و به مساحت ۱۲هزار مترمربع ساخته شده است. طراحی صحن بهگونهای انجام گرفته که ارتفاع نهایی پروژه از ۱۵متر تجاوز نکند چرا که موجب اخلال در دید گنبد می شود.
«سید حسن خوشرو»، معاون فنی و مهندسی ستاد بازسازی عتبات عالیات هم از کیفیت بالای ساخت و ساز در این صحن و مقاومت مصالح به کار رفته در آن میگوید: «ستونها و سازه اصلی صحن حضرت زهرا(س) با مقاومت بتنی ۵۰۰کیلوگرم سیمان در واحد مترمکعب ساخته شده که بیشترین مقداری است که میتوان در یک پروژه بتنی به کار گرفت».
به گفته خوشرو، بیش از ۷۰ درصد محصولات و مصالح استفاده شده در صحن حضرت زهرا(س) ایرانی است. عمده سنگهای به کار رفته در این صحن، از معادن سنگ استانهای خراسان جنوبی، مرکزی، لرستان، و شهرهای آذرشهر، مراغه و سیرجان تامین میشود که برخلاف سنگهای نمای مسجد النبی (ص) و مسجد الحرام که مخلوطی از سنگ و پلیمر است، طبیعی بوده و بهلحاظ کیفیت نیز بسیار بهتر از آنهاست.
نظر شما