به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین عناوین اخبار اقتصادی امروز (۳۱ اردیبهشت ماه) به شرح زیر است:
باز بودن دست صادرکننده به وارد کردن کالاهای مورد نیاز کشور ضروری است
«هادی حقشناس» شب گذشته (دوشنبه 30 اردیبهشت) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما درباره سیاست های ارزی بانک مرکزی گفت: به دست آوردن حداکثر منافع از سوی صادرکننده و بازگشت کامل ارز به سامانه نیما از سوی بانک مرکزی یک امر طبیعی است.
این کارشناس مسائل پولی و بانکی تصریح کرد: اگر صادرکننده و واردکننده با یکدیگر تعامل کنند و کالابه کالا صورت گیرد به نفع اقتصاد کشور خواهد بود.
حقشناس درباره ویژگیهای بسته جدید سیاستهای ارزی گفت: جهت گیری بخشنامههای بسته جدید در مجموع به نفع اقتصاد کشور است. اگر جهت گیریهای بانک مرکزی به سمتی باشد که کالاهای اساسی کشور از تسهیلات بیشتری برخوردار باشند میتوان ثبات بیشتری در بازار کشور انتظار داشت.
وی در ادامه این برنامه با اشاره به بخشهای ۶۰ درصدی و ۳۰ درصدی بسته جدید گفت: صادرکنندگان میتوانند ۳۰ درصد ارز حاصل از صادرات را کالا وارد کند که قطعا باعث تعادل در قیمتها در بازار می شود.
حق شناس ادامه داد: بازبودن دست صادرکننده به وارد کردن کالاهای مورد نیاز کشور ضروری است و این امر باعث تشویق در صادرات و ورود کالاهای اساسی می شود.
هیچ گونه محدودیت قیمتی برای صادرکنندگان در بازار دوم نداریم
«صمد کریمی» شب گذشته (دوشنبه 30 اردیبهشت) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما که با موضوع سیاست های ارزی بانک مرکزی پخش شد درباره روند بازگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی کشور گفت: از ۲۲ فروردین ۹۷ کلیه صادرکنندگان مجاب شدند ارز حاصل از فروش را به چرخه ارزی و اقتصادی کشور برگردانند.
مدیر اداره صادرات بانک مرکزی با اشاره به اینکه ۲ اردیبهشت سال گذشته نحوه بازگشت در هیئت دولت تصویب شد و درباره روشهای واردات در مقابل صادرات و چگونگی بازگشت ارز به سامانه نیما تصمیم گیری شد، گفت: در نهایت بسته جدید چگونگی بازگشت ارزی مصوب شد که در آن دو گروه پتروشیمی و سایر صادرکنندگان و میزان بازگشت ارز به سامانه نیما مشخص شده است.
کریمی با تاکید بر اینکه از این پس هیچ گونه محدودیت قیمتی برای صادرکنندگان در بازار دوم نداریم، گفت: معاملات اسکناس در بانکها و نیما انجام میشود و در سامانه نیما ثبت می شود.
مدیر اداره صادرات بانک مرکزی با اشاره به انجام معاملات اسکناس در بانکها ادامه داد: این معاملات علاوه بر بانک در صرافیهای مجاز که در سامانه نظارت ارز ثبت میشود نیز انجام می شود.
بانکها از اول خرداد ماه ۹۸ موظف شده بودند تا رمز دوم ثابت را حذف و رمز یکبار مصرف (OTP) را جایگزین آن کنند که تا انتهای سال گذشته ۱۰ بانک در راستای این دستور بانک مرکزی اقدامات لازم را انجام داده اند و به دنبال آن از ابتدای سال تاکنون بانک های دیگری نیز اقدامات لازم را برای اجرای این دستور انجام داده اند اما با نزدیک شدن به خرداد ماه با تصمیم بانک مرکزی، استفاده از رمز دوم یکباره مصرف برای مشتریان بانکی که قرار بود از یکم خردادماه ۹۸ به صورت اجباری در نظام بانکی پیادهسازی شود تا اطلاع ثانوی به تعویق افتاد.
برخی کارشناسان و مدیران نظام بانکی، ناتوانی برخی بانکها در ایجاد زیرساخت لازم را دلیل به تعویق افتادن این طرح اعلام میکنند. از سوی دیگر، وقوع مشکل در برخی اپلیکشنهای طراحی شده از سوی بانکها در این موضوع، دلیل دیگر به تعویق افتادن این طرح عنوان شده است.
حالا نیز در اعلام جدید به منظور حفظ امنیت حسابهای مشتریان و آماده سازی زیرساختها تا اطلاع ثانوی سیستم استفاده از رمز دوم در بانکداری الکترونیک به شیوه فعلی ادامه دارد.
مدیریت امورفناوری اطلاعات و ارتباطات در اطلاعیه ای اعلام کرد: «باعنایت به طرح موضوع غیرفعال شدن رمز دوم ثابت کارت های بانکی از ابتدای خرداد ماه در رسانهها تا اطلاع ثانوی در این بانک براساس شیوه فعلی عمل می شود. این بانک تا راه اندازی سیستم جدید، ارائه خدمت مربوطه بر اساس روش موجود ادامه میدهد.»
تدوین استراتژی های اتاق بازرگانی برای رونق تولید
توسعه اقتصادي كشور از جمله وظایف اتاق بازرگانی است. ماده يك قانون اتاق بازرگاني وظيفه اصلي اتاق كمك به فراهم آوردن موجبات رشد و توسعه اقتصاد كشور، تبادل افكار و بيان آرا و عقايد مديران صنعت، معدن، كشاورزي و بازرگاني است. در حقيقت مساله همكاري ميان فعالان اقتصادي در بخش دوم اين قانون ذكر شده است و مساله رشد اقتصادي كشور بر اهداف بخش خصوصي ارجح دانسته شده است.
بر این اساس ارائه تصميمات در کميسيون هاي تخصصي به قواي سه گانه در جهت حمايت بخش خصوصي به دنبال راه حل جويي مشکلات فراراه توسعه اقتصاد کشور و اثرگذاري در مصوبات قانوني مطرح در دولت و مجلس، ارائه تسهيلات و کمکهاي فني و اقتصادي با همکاري سازمان سرمايه گذاري و کمکهاي فني و اقتصادي ايران بمنظور جذب سرمايه گذاري خارجي، برقراري ارتباط با انجمنها و تشکلهاي اقتصادي و معرفي اعضاء جهت عضويت در این نهادها، ارتباط و همکاري با اتاقهاي بازرگاني و صنايع و معادن ساير کشورها، صدور و تمديد کارت بازرگاني و عضويت اتاق، صدور گواهي مبداء، تاييد اسناد تجاري، امور ويزاي تجاري از عمده فعالیت های اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران است.
این نهاد در سال جاری و با توجه به تاکیداتی که از سوی مقامات و در راس آنها رهبر معظم انقلاب اسلامی درخصوص رونق تولید و افزایش بهره وری در این زمینه صورت گرفته است برنامه ریزی هایی انجام داده است و سه استراتژی «گسترش نفوذ در تصمیم گیری های اقتصادی قوا»، «تمرکز بر کشورهای همسایه که دارای مرزهای زمینی با آنها هستیم» و «نتیجه محور شدن فرایندها در اتاق» را در دستور کار خود قرار داده است.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران این سه استراتژی که در دوره نهم این اتاق دنبال می شود را روز گذشته (30 اردیبهشت) در نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران تشریح کرده بود.
کاهش قیمت سکه، دلار و طلا/قیمت ۱۳ ارز بین بانکی کاهش یافت
امروز (سه شنبه 31 اردیبهشت) هر گرم طلای 18 عیار در بازار 417 هزار و 838 تومان مبادله می شود این در حالی است که روز گذشته (30 اردیبهشت) طلای 18 عیار گرمی ۴۳۳۸۰۰ تومان ارزشگذاری شده بود و با بررسی قیمت ها شاهد کاهش نزدیک به 16 هزار تومانی در قیمت هر گرم طلای 18 عیار هستیم.
بنابراین گزارش امروز (31 اردیبهشت) سکه بهار آزادی طرح قدیم با قیمت 4 میلیون و 550 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید با قیمت 4 میلیون و 670 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی با قیمت 2 میلیون و 650 هزار تومان، ربع سکه بهار آزاید با قیمت یک میلیون و 700 هزار تومان و سکه گرمی نیز با قیمت یک میلیون تومان ارزشگذاری شده است در حالی که روز گذشته (30 اردیبهشت) سکه بهار آزادی طرح قدیم ۴۶۹۰۰۰۰ تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید ۴۸۰۹۰۰۰ تومان، سکه نیم بهار آزادی ۲۶۲۸۰۰۰ تومان، ربع سکه بهار آزادی ۱۶۸۹۰۰۰ تومان و سکه گرمی ۹۹۹۰۰۰ تومان بود. بررسی قیمت انواع سکه هم نشاندهنده کاهش قابل ملاحظه آن دارد.
این گزارش می افزاید: قیمت انواع ارز در بازار آزاد نیز امروز (سه شنبه 31 اردیبهشت) به این صورت بود که دلار 13 هزار و 950 تومان، یورو 15 هزار و 650 تومان، پوند 17 هزار و 900 تومان، دلار کانادا 10 هزار و 450 تومان، دلار استرالیا 9 هزار و 720 تومان، لیر ترکیه 2 هزار و 340 تومان، درهم امارات 3 هزار و 830 تومان، فرانک سوئیس 13 هزار و 900 تومان، یوان چین 2 هزار و 30 تومان است در حالی که در بازار آزاد دلار (30 اردیبهشت، 14 هزار و 400 تومان، یورو 16 هزار و 245 تومان، پوند 18 هزار و 522 تومان، درهم 3 هزار و 961 تومان، ین ژاپن 13 هزار و 207 تومان، دلار استرالیا 10 هزار و 42 تومان، دلار کانادا 10 هزار و 819 تومان، لیر ترکیه 2399 تومان مبادله می شود.
رشد شاخص های بورس و فرابورس/شاخص کل بورس در ۲۱۴ هزار و ۳۳۶ واحد
بورس روز گذشته (30 اردیبهشت) معاملات خود را با ریزش شاخص کل آغاز کرد و تا انتهای معاملات نیز این ریزش ادامه داشت اما امروز (سه شنبه 31 اردیبهشت) شاهد روند صعودی شاخص کل بورس هستیم و در ساعات آغاز معاملات چهارمین روز معاملاتی بورس در هفته جاری شاخص بورس و اوراق بهادار با رشد ۲۴۹۴.۳۷ واحدی به پله ۲۱۴ هزار و ۳۳۶ واحدی رسید.
امروز نمادهای وتجارت - بانك تجارت، خساپا – سايپا، وبملت - بانك ملت، خودرو - ايران خودرو، بترانس - ايران ترانسفو، سفارس - سيمان فارس و خوزستان و فلوله - لولهوماشينسازيايران جزو نمادهای پربیینده بودند و همگی روز خود را با روند صعودی آغاز کردند.
بنابراین گزارش، شاخص کل فرابورس نیز امروز (سه شنبه 31 اردیبهشت) در آغاز معاملات با رشد ۲۷.۴۰ واحدی به پله ۲ هزار و ۶۵۰ واحدی رسید که براین اساس ارزش کل معاملات از یک هزار میلیارد ریال فراتر رفت که ناشی از دست به دست شدن ۲۴۱ میلیون سهم طی ۳۴ هزار نوبت معاملاتی است.
نمادهای ذوب - سهامي ذوب آهن اصفهان، كرمان - س. توسعه و عمران استان كرمان، چكاپا - گروه صنايع كاغذ پارس، سمگا - گروه سرمايه گذاري ميراث فرهنگي، زاگرس - پتروشيمي زاگرس، غشهداب - كشت و صنعت شهداب ناب خراسان و دي - بانك دي به عنوان نمادهای پربیینده فرابورس همگی دارای روند صعودی بودند و تنها از میان آنها 2 نماد زاگرس - پتروشيمي زاگرس و كرمان - س. توسعه و عمران استان كرمان روز معاملاتی خود را با روند نزولی آغاز کردند.
برگزاری پانزدهمین اجلاس مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و روسیه
ضا اردکانیان وزیر نیروی جمهوری اسلامی ایران و الکساندر نوواک، وزیر انرژی روسیه شامگاه ۲شنبه ۳۰ اردیبهشت ۹۸ طی تماس تلفنی در مورد نشست آتی کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی و تجاری ایران و روسیه، دومین همایش تجاری ایران و قفقاز شمالی و پروژههای مشترک ۲ جانبه گفتگو کردند.
روسای کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی و تجاری ایران و روسیه در این تماس تلفنی ضمن مرور آخرین روند همکاریهای اقتصادی و پروژههای میان ۲ کشور، در خصوص نحوه برگزاری پانزدهمین اجلاس مشترک همکاریهای اقتصادی و تجاری ایران و روسیه، برقیسازی راهآهن گرمسار اینچه برون، احداث چهار واحد حرارتی توسط روسیه در هرمزگان و... به بحث پرداختند.
در این گفتگو مقرر شد مشکلات موجود در این بخش مرتفع شده و اصلاحیه پروژه نیروگاه سیریک هرمزگان در حاشیه پانزدهمین اجلاس مشترک همکاریهای اقتصادی و تجاری ۲ کشور به امضا طرفین برسد.
وزرای نیرو و انرژی ایران و روسیه همچنین بر لزوم سرعت بخشیدن به پروژههای در دست اقدام تاکید کرده و مقرر شد در حاشیه پانزدهمین اجلاس مشترک همکاریهای اقتصادی و تجاری ۲ کشور ۱۰ کارگروه تخصصی و سه کمیته کاری نیز در این زمینه تشکیل شود./
نظر شما