به گزارش خبرگزاری شبستان از رشت، «شهرود امیرانتخابی» امروز(چهارشنبه، ۱ خرداد) در جمع خبرنگاران از اجرای بیش از ۵۴ برنامه در هفته میراث فرهنگی خبر داد و گفت: گیلان دارای ظرفیتهای طبیعی و تاریخی بسیاری بوده و به دلیل کشفیات تاریخی و محوطههای باستانی، استانی میراثی به شمار میرود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان با اشاره به کملطفی مسئولان به ظرفیتهای تاریخی و میراثی گیلات تصریح کرد: ۱۷موزه در استان وجود دارد که از این تعداد، ۱۳موزه فعال و دارای امکانات کامل موزه هستند.
وی از راه اندازی هفت موزه جدید در استان خبر داد و گفت: در این راستا شهرهای تاریخی و باستانی املش، تالش و رودبار که دارای کشفیات باستانی بسیار بوده وبه دلیل عدم برخورداری از موزه این آثار در خارج از این شهرها نگهداری میشد، مجهز به موزه میشوند.
امیرانتخابی با اشاره به موزه رشت افزود: این موزه با بیش از ۴۰ هزار شی تاریخی فاقد علائم مسیر دسترسی شهری جهت تسهیل حضور بازدیدکنندگان است.
وی با بیان اینکه موزه رشت در سال ۹۷ بهعنوان موزه برتر دولتی معرفی شد تصریح کرد: بر اساس معیارهای مشخص توسط ایکوم ایران و بررسی وضعیت موزهها هر سال توسط این کمیته، برترین موزههای سال ۱۳۹۷ معرفی که موزه باستانشناسی و مردمشناسی رشت موفق شد در بخش شاخص«روز جهانی موزه» بهعنوان موزه برتر دولتی معرفی شود.
امیرانتخابی با اشاره به موزه بنادر و دریانوردی انزلی افزود: هفته گذشته تفاهمنامهای بین میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری و بنادر و دریانوردی و مرکز اقیانوسشناسی گیلان منعقد شد که بر اساس آن در آینده، موزهای برای شناسایی و ثبت سواحل دریای خزر و کشتیهای غرق شده در آن برای نمایش عموم مردم تاسیس و مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
وی به کشتی تاریخی کرگانرود در محدوده قروقشهر تالش اشاره و تاکید کرد: پرونده کشتی کرگانرود معروف به قروق به تهران ارسال شده و تا زمان رسیدگی به پرونده این کشتی برای ثبت ملی، مسئولیت مراقبت از آن را که جزر و مد دریا فرسایش این کشتی را تهدید میکند، شهرداری تالش بر عهده گرفته است.
امیرانتخابی با بیان اینکه کشتی تاریخی کرگانرود سه سال پیش بر اثر عقبنشینی دریا در محدوده پنج کیلومتری شرق شهر و ساحل قروق تالش کشف شد گفت: قدمت این کشتی تاریخی که حدود ۳۰ متر طول و ۱۰ تا ۱۲ متر عرض دارد مربوط به دوره قاجار است.
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان گیلان در ادامه به بازدیدش از روند مرمت بنای تاریخی بانک ملی اشاره و بیان کرد: این بنا که زمان ساخت آن به دوره پهلوی اول باز میگردد، در قدیم به ساختمان قندچیان معروف بوده و در ضلع شمالی میدان انزلی واقع شده که در سال 1383 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
وی با بیان اینکه طبق وعده پیمانکار تا پایان شهریور مرمت نمای کار تحویل داده میشود یادآور شد: مرمت این بنا با تعهد بانک ملی نسبت به تامین اعتبار انجام میشود.
امیرانتخابی در پاسخ به تعیین تکلیف بناهای تاریخی محدوده میدان امام خمینی(ره) انزلی اظهارکرد: بازسازی این بناهای تاریخی نیازمند بازنگری برخی از قوانین میراث فرهنگی است که خارج از حوزه مسئولیت اداره کل میراث فرهنگی استان بوده و باید در سطح ملی مرتفع شود.
نظر شما