به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، از انتهای هفته گذشته پیش بینی شده بود با توجه به زیانی که شامل حال مرغداران از کاهش قیمت این محصول ایجاد شده است شاهد افزایش قیمت در آن باشیم چرا که به اعتقاد کارشناسان قیمت واقعی هر کیلو مرغ زنده ۹ هزار و ۵۰۰ و مرغ گرم در خرده فروشیها ۱۳ تا ۱۴ هزار تومان است و کاهش قیمت از این میزان باعث زیان مرغداران شده است.
بررسی قیمت مرغ در روزهای هفته جاری نشاندهنده نوسانات اندک قیمتی در این کالا است به طوری که (شنبه 28 اردیبهشت) نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۷ هزار و ۵۰۰ تا ۸ هزار و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشیها ۱۱ هزار و ۵۰۰ تا ۱۲ هزار تومان و یکشنبه (31 اردیبهشت) نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۷ هزار و ۸۰۰ و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی ۱۱ تا ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان بود. این در حالی است که روز گذشته چهارشنبه (اول خرداد) نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۷ هزار و ۶۰۰ تا ۷ هزار و ۷۰۰ و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشیها ۱۰ هزار و ۵۰۰ تا ۱۱ هزار تومان بود. با مشاهده قیمت ها در طول هفته منتهی به 3 خرداد شاهد هستیم که قیمت این محصول در خرده فروشی ها بین هزار تومان نوسان قیمتی داشت و در پایان هفته قیمت مرغ در 11 هزار تومان ثابت مانده است.
بنابراین گزارش با توجه به قیمت کنونی مرغ در خرده فروشی ها همچنان مرغداران قشر ضرردیده از این قیمت هستند و به اعتقاد کارشناسان باید تلاش شود تا به قیمت متعادل در بازار که همان هر کیلو مرغ زنده ۹ هزار و ۵۰۰ و مرغ گرم در خرده فروشیها ۱۳ تا ۱۴ هزار تومان رسید هرچند که با توجه به حجم تولید و ازدیاد عرضه نسبت به تقاضا پیش بینی میشود که قیمت مرغ در چند روز آینده نوسان چندانی نداشته باشد.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در این باره به باشگاه خبرنگاران جوان گفته است: «خرید مرغ با نرخ ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان از سوی پشتیبانی امور دام راهکار کنترل بازار نیست. پشتیبانی امور دام در جهت حمایت از مرغداران باید براساس هزینههای واقعی و تمام شده اقدام به خرید مرغ از مرغداران کند چرا که خرید مرغ شیرینگ پک شده با نرخ ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان از مرغداران در مقایسه با نرخ مصوب وزارت جهاد کشاورزی حدود ۳ هزار تومان فاصله دارد که استمرار این روند به قیمت نابودی تولید تمام میشود.»
یادآور می شود: ازدیاد عرضه در برابر تقاضا دلیل اصلی کاهش قیمت مرغ در بازار است و طبق روال همه ساله جوجه ریزی بیشتری برای ماه مبارک رمضان نسبت به ایام عادی سال صورت گرفته است، اما امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل کشش چندانی در بازار وجود ندارد که در نهایت کاهش تقاضا نسبت به عرضه، افت قیمت مرغ و زیان مرغداران در بازار را به همراه داشته است./
نظر شما