به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «امیر سید ناصر حسینی» امروز در نشست فتح خرمشهر الگوی وحدت ملی که در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد، گفت: دفاع مقدس را باید از سه دیدگاه ملی، منطقه ای و بین المللی لحاظ کنیم. بعد ملی این بود که ما با همسایه غربی مشکل داشتیم و او نیز با ما مشکل ژئوپولوتیک داشت. این اختلافات طی 500 سال از زمان تشکیل امپراطوری عثمانی وجود داشت. آخرین درگیری ما جنگ ایران و عراق بود که دلیل آن مسایل مرزی بود. از زمانی که عراق تشکیل شد، این اختلافات تشدید شد.
معاون پژوهشی هیئت معارف جنگ ارتش اظهار داشت: موقعیتی که بعد از انقلاب به وجود آمد این فرصت را در اختیار عراقی ها گذاشت که وارد کارزار شوند و مشکل مرزی خود را با ما حل کنند. عراقی ها از این فراتر رفتند و سایر کشورهای غربی را طلبیدند و گفتند ایران جزایر سه گانه را باید پس دهد. اتحادیه عرب نیز در میدان بود برای حمایت از عراق، همچنین سازمان کنفرانس اسلامی نیز در میدان بود تا موقعیت عراق را تثبیت کند.
وی بیان کرد: ما از لحاظ بین المللی در آن زمان در فضای دو قطبی شرق و غرب بودیم، یک طرف جنگ شرقی ها به رهبری شوروی و یک طرف هم غربی ها بودند. انقلاب اسلامی با شعار نه شرقی نه غربی وضعیت دنیا را تغییر داد و هر دو قدرت شرق و غرب مقابل ما قرار گرفتند و فضا برای ما سخت شد.
حسینی با طرح این سوال که چطور خرمشهر از جنوب غربی ترین موقعیت نقشه ایران به الگوی وحدت ملی تبدیل شد، تصریح کرد: خرمشهر در جنگ ایران و عراق دو نقش بازی کرد، یکی نقش مقاومت و دیگری پیروزی که هر دو ارزشمند بودند. خرمشهر 34 روز اول را مقاومت کرد و این زمان طلایی دفاع ملت ایران بود. 50 درصد استعداد ارتش ما در آن زمان در کردستان فعال بود و این 34 روز یک زمان طلایی برای بازیابی ما بود.
معاون پژوهشی هیئت معارف جنگ ارتش خاطرنشان کرد: عراقیان از هشت محور از مرزهای غربی وارد کشور شدند؛ از مریوان، قصر شیرین، سومار، میمک، صالح آباد، دهلران، فکه، چزابه و شلمچه به ما حمله کردند. از طرفی کودتای نقاب هم که هدف اش بی اعتقادی مردم نسبت به سیستم دفاعی کشور یعنی ارتش بود، وجود داشت. این بی اعتمادی باعث شد که کارشناسان و فرماندهان جابجا شوند.
وی اظهار داشت: عمده نیروی خرمشهر یکی گردان دژ لشکر 92 و دیگری تکاوران نیروی دریایی پادگان خرمشهر بودند و بقیه نیروها سپاه پاسداران خرمشهر و افرادی که از سایر نقاط کشور برای دفاع آمده بودند. خرمشهر فداکاری کرد و هنوز کسی نتوانسته عمق فداکاری رخ داده در خرمشهر را به تصویر بکشد. مقاومت در خرمشهر یک مقاومت از عمق جان بود و همه با خون مقاومت کردند.
حسینی با بیان اینکه شش هزار شهید برای پیروزی خرمشهر دادیم، اظهار داشت: شهید صیاد شیرازی، حسین خرازی و احمد کاظمی سه فرد برجسته بودند که در آزادسازی خرمشهر نقش داشتند. در 200 سال اخیر برای بار سوم و چهارم بود که قسمتی از خاک مان اشغال می شد اما در بارهای گذشته با مذاکره مسئله را حل کرده بودیم و امتیاز داده بودیم در صورتی که در مورد خرمشهر این اشغال با خون جوانان ایرانی رفع شد و تا ابد این فتح باید درخشان باشد.
نظر شما