حجت الاسلام والمسلمین «ابراهیم بهاری» در گفت وگو با خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان و در شرح دعای روز بیست و دوم از ماه مبارک رمضان، اظهار کرد: رسول خدا(ص) در دعای این روز به درگاه الهی عرضه می دارند: «اللَّهُمَّ افْتَحْ لِي فِيهِ أَبْوَابَ فَضْلِكَ وَ أَنْزِلْ عَلَيَّ فِيهِ بَرَكَاتِكَ وَ وَفِّقْنِي فِيهِ لِمُوجِبَاتِ مَرْضَاتِكَ وَ أَسْكِنِّي فِيهِ بُحْبُوحَاتِ جَنَّاتِكَ يَا مُجِيبَ دَعْوَةِ الْمُضْطَرِّينَ؛ خدایا! امروز درهای بخششت را بر رویم بگشا و برکاتت را فرو فرست و بر آنچه موجب خشنودیات میشود موفقم گردان و مرا در بهشتت جای ده. ای اجابتکننده دعای درماندگان!».
این استاد اخلاق با بیان اینکه ابواب الهی که به روی انسان گشوده می شود، متعدد است چنان که راه های هدایت هم متعدد هستند، گفت: مهم آنکه پیامبر(ص) در این دعا گشایش درهای نعمت را از خدا طلب می کنند چراکه فضل برتر و بیشتر از نعمت است، به تعبیر عامیانه نعمت مثل حقوق است اما فضل حکم پاداش و هدیه را دارد لذا در این دعا از خدا می خواهیم فضلش را به ما ارزانی بدارد.
وی با بیان اینکه در این دعا معنای تحت اللفظی ابواب مد نظر نیست، گفت: باید توجه داشت برخی امور پیش نیاز برخی دیگر از کارها هستند؛ چنان که پیش نیاز گشوده شدن ابواب فضل الهی، ترک گناه است البته برای برخی ابواب فضل فقط با ترک گناه باز نمی شود بلکه از سر رحمت الهی است که چنین اتفاقی می افتد چنان که خدای متعال در سوره مبارکه بقره، آیه 64 می فرماید: «ثُمَّ تَوَلَّيْتُمْ مِنْ بَعْدِ ذَلِكَ فَلَوْلَا فَضْلُ اللَّهِ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَتُهُ لَكُنْتُمْ مِنَ الْخَاسِرِينَ؛ سپس شما بعد از آن [پيمان] رويگردان شديد و اگر فضل خدا و رحمت او بر شما نبود مسلما از زيانكاران بوديد.»
این استاد حوزه علمیه بیان کرد: این فضل، راه ها را به ما نشان می دهد و از تاریکی ها دورمان می کند چراکه خدا نوری است که وقتی بتابد همه گمراهی ها را از انسان دور می کند؛ خدا در قرآن بر هدایت انسان تصریح دارد چنان که در آیه 25 سوره مبارکه یونس می فرماید: «وَاللَّهُ يَدْعُو إِلَى دَارِ السَّلَامِ وَيَهْدِي مَنْ يَشَاءُ إِلَى صِرَاطٍ مُسْتَقِيمٍ».
وی با اشاره به آیات سوره مبارکه «عصر» ابراز کرد: بنابر این آیات شریفه، انسان دائما در خسران و زیان است مگر آنها که ایمان آورده و عمل صالح انجام می دهند و همدیگر را به حق و صبر توصیه می کنند.
حجت الاسلام بهاری با اشاره به فرازهای بعدی دعای بیست و دومین روز از ماه مبارک رمضان، گفت: در ادامه عرضه می داریم: « َنْزِلْ عَلَيَّ فِيهِ بَرَكَاتِكَ» وقتی انسان به این مرتبه رسید خدا به زندگی اش برکت می دهد چنان که دست خدا از بلایا در زندگی آدمی جلوگیری می کند، چون قدر نعمت ها را دانسته و به گناه آلوده نشده و شکر می کند.
وی با بیان برکات دو دسته مادی و معنوی هستند، ابراز کرد: برخی برکات معنوی است مثل توبه، استغفار، بهره بردن از سحرهای رمضان و ... که سد آهنین در مقابل شیطان هستند. در ادامه دعا رسول خدا(ص) بیان می کنند: «وَ وَفِّقْنِي فِيهِ لِمُوجِبَاتِ مَرْضَاتِكَ» یعنی درخواست توفیق دستیابی به رضای خدا، که از راه هایی همچون خدمت به والدین به دست می آید. وقتی خدا از انسان راضی شد، به رستگاری عظیم می رسد.
حجت الاسلام بهاری تاکید کرد: راه های کسب رضای خدا بسیار است اما مهمترین آن اطاعت از خدا و رسول او است چنان که در آیه 132 سوره مبارکه آل عمران می فرماید: «وَأَطِيعُوا اللَّهَ وَالرَّسُولَ لَعَلَّكُمْ تُرْحَمُونَ».
وی با اشاره به فراز «أَسْكِنِّي فِيهِ بُحْبُوحَاتِ جَنَّاتِكَ» در ادامه این دعا، گفت: بحبوحه یعنی مرکز و وسط لذا در این دعا از خدا می خواهیم در وسط بهشت جایمان دهد البته بهشت بهایی دارد که بنده باید آن را بپردازد. باید به در خانه خدا رفت و متوسل شد چنان که در قرآن است: «وَإِذَا سَأَلَكَ عِبَادِي عَنِّي فَإِنِّي قَرِيبٌ ۖ أُجِيبُ دَعْوَةَ الدَّاعِ إِذَا دَعَانِ ۖ فَلْيَسْتَجِيبُوا لِي وَلْيُؤْمِنُوا بِي لَعَلَّهُمْ يَرْشُدُونَ».
حجت الاسلام بهاری خاطرنشان کرد: علامه طباطبایی(ره) می فرماید: اگر بنده ای به این جایگاه رسید در مرکز ثقل رحمت الهی قرار می گیرد؛ خوش به حال آنان که به این جایگاه رسیده اند و دیگر درگیر بندگان نمی شوند بلکه هر جا دربمانند به در خانه دوست می روند چون او خود گفته اجابت کننده داعیان مستاصل است.
نظر شما