تصویب ۳ هزار میلیارد تومان اعتبار جهت گسترش آبیاری تحت فشار در کمیسیون تلفیق بودجه

پاپی زاده، با انتقاد از عدم استفاده از ظرفیت مصوبه مجلس در طرح آبیاری تحت فشار، گفت: سه هزار میلیارد تومان اعتبار جهت گسترش آبیاری تحت فشار در مجلس تصویب شده  که متاسفانه از این ظرفیت در خوزستان و دزفول استفاده نشده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از دزفول، عباس پاپی زاده، امروز (سه شنبه ۷ خرداد) در همایش کشاورزی پایدار حفظ محیط زیست که توسط اداره جهاد کشاورزی شهرستان در سالن بهارستان برگزار شد، احداث پایانه صادراتی دزفول را ضروری دانست، اظهار کرد: مجوز پایانه صادراتی دزفول صادر و از سرمایه گذار نیز در جهت انعقاد قرار داد دعوت شده ضمن اینکه ایجاد مرز هوایی شهرستان نیز همچنان در حال پیگیری است. 

 

نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی، افزود: با احداث پایانه صادراتی و مرز هوایی دزفول قطعا بخشی از مشکلات کشاورزان یعنی کاهش قیمت محصول به دلیل مازاد تولید برطرف و محصولات آنها صادر می شود.

 

وی تصریح کرد: دزفول جزء معدود شهرستان هایی است که بدون برخورداری از مرز هوایی، دریایی و خاکی موفق به راه اندازی گمرک شده است.

 

پاپی زاده، در خصوص موانع پیش رو احداث مرز هوایی نیز عنوان کرد: با توجه به اینکه فرودگاه دزفول نظامی بوده و نمی توان در آن آزادانه عمل کرد قطعا با رعایت یکسری قوانین به دنبال ایجاد مرز هوایی هستیم.

 

وی اضافه کرد: بخش کشاورزی یکی از مظلوم ترین بخش های اقتصاد ایران است به گونه ای که کشاورز با مشقت های فراوان از جمله اخذ وام و گرانی‌ قیمت نهاده ها محصولات خود را تولید می کند اما در هنگام فروش تولیدات با کاهش شدید قیمت مواجه می شود و در این بین دلالان بیشترین سود را می برند.

 

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، حمایت بیشتر دولت از بخش کشاورزی را خواستار شد و ابراز کرد: دولت محصول گندم را از کشاورزان خریداری و پس از چندین ماه پول را به کشاورز می دهد در حالیکه در این مدت کشاورز باید اقساط ناشی از وام و یا جریمه دیرکرد را پرداخت کند.

 

وی با اشاره به تلاش های صورت گرفته در مجلس طی چندسال اخیر در راستای حمایت از بخش کشاورزی، گفت: در دوره قبلی مجلس با تصویب قانون تمرکز وظایف بخش کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی توسط مجلس اجازه هرگونه صادرات و واردات محصولات از وزارت صنعت، معدن و تجارت به وزارت جهاد کشاورزی منتقل شد به گونه ای که امروز می توان ادعا کرد طی هفت سال اخیر جلوی واردات هرگونه محصول کشاورزی گرفته شده بنابراين دخالت وزارت صنعت و معدن در موضوع واردات و صادرات محصولات کشاورزی خلاف قانون است.

 

وی با اشاره به افزایش اعتبارات مربوط به بخش کشاورزی بیان کرد: در این کمیسیون طی چند سال اخیر در راستای حمایت از کشاورزان، اعتبارات بخش کشاورزی نسبت به گذشته 10 برابر شده اما باز هم در برخی موارد کفاف هزینه های سنگین کشاورزان را نمی دهد.

 

پاپی زاده، خاطر نشان کرد: بیش از سه هزار میلیارد تومان اعتبار در کمیسیون تلفیق بودجه در راستای گسترش آبیاری تحت فشار تصویب شده است که مجلس مصوب کرده تا 85 درصد هزينه طرح آبیاری تحت فشار توسط دولت پرداخت شود.

 

وی افزود: اولویت اول پرداخت اعتبارات برای بحث ابیاری تحت فشار به استان ها و شهرستان هایی همچون خوزستان و دزفول داده شده اما با وجود این امتیاز متاسفانه در شهرستان دزفول که قطب کشاورزی محسوب می شود به این مهم توجه نشده و عملكرد متولیان شهرستان در بهره مندی از این اعتبار و تلاش در راستای گسترش اجرای طرح آبیاری تحت فشار جای انتقاد دارد.

 

وی تصریح کرد: دزفول در زمینه آبیاری تحت فشار ضعيف عمل کرده که با همت کشاورزان و مسئولان باید تلاش شود تا دزفول در این امر پیش رو باشد.

 

نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه پس از تعطیلی کارخانه قند شوش، کشاورزی منطقه دچار لطمه شد، اذعان داشت: پس از پیگیری های فراوان و تامین اعتبار کارخانه قند شوش با ظرفیت پنج هزار تن مجددا راه اندازی شد از سویی احداث کارخانه قند دزفول با ظرفیت 12 هزار تن ظرفیت در دستور کار است.

 

وی ادامه داد: مجوز آب، برق، زمین و احداث این کارخانه اخذ شده، قرارداد نیز منعقد و خاکبرداری این طرح از سال گذشته آغاز شده است و پیش بینی می شود این کارخانه قند که سرمایه گذار آن بنیاد برکت است و پس از احداث از بزرگترین کارخانه های قند در کشور محسوب خواهد شد، ظرف دو سال آینده به بهره برداری برسد.

 

کد خبر 793483

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha