به گزارش خبرنگار شبستان، سعید سهرابپور، قائممقام بنیاد ملی نخبگان در اولین همایش آموزش در ایران 1404 پیرامون وضعیت حوزه علم و فناوری در کشور گفت: حوزه علم و فناوری بر اساس مدیریت ممیزی در علوم و فناوری کشور بررسی میشود که ارزیابی ممیزی، توسعه انجمنهای علمی در رشتههای مختلف از جمله علوم انسانی، علوم بین رشتهای، علوم پایه و غیره را در پی دارد که این کارگروه لحظه استخراج نتایج علوم را بررسی میکند.
وی افزود: در این کارگروه محورها بر اساس اندازهگیری کیفی ارزیابی و مقایسه در عملکرد رشتههای فنی و مهندسی، ارزیابی جایگاه ایران، شناسایی فرصتها و تهدیدها در علوم است.
سهرابپور با بیان اینکه کشورهایی از جمله ترکیه و هند به عنوان رقیب منطقهای در پیشرفتهای علمی کشورمان محسوب میشوند، گفت: به لحاظ رتبه تعداد مقالات مهندسی کشور ایران از دیگر کشورهای ترکیه و هند بیشتر است.
وی با تأکید بر اینکه باید توجه داشت که در تعداد نشریات، کشورهای هند و ترکیه از شرایط بهتری نسبت به ایران برخوردار هستند، خاطرنشان کرد: برای مثال برگزاری همایشها و ثبت اختراعها در کشور ایران در مقایسه با کشورهای رقیب بسیار کمتر است، اما در مقایسه تعداد مراکز تحقیقاتی، دانشگاهها و تعداد دانشجویان در کشور ایران بسیار بالاتر از دیگر رقبای منطقهای است.
وی خاطرنشان کرد: سیاست گذاری علم و هنر، یافتن بهترین میانبرهای پیشرفت است که با چراغ دانش و اطلاعات به دست میآید.
قائممقام بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اینکه باید توجه داشت شاخصهای تولید علم در ایران از دیگر کشورهای منطقه بسیار بالاتر است، گفت: باید با تقویت پژوهش در کنار آموزش، توجه به جنبههای اقتصادی در کارکرد دانشگاه، حرکت به سوی دانشگاه کارآفرین، قرار دادن آموزشهای مدیریتی- اقتصادی و بینالمللی، بهبود شاخصهای ارزیابی هیئت علمی دانشگاهها، ساماندهی بازار دولت به نفع محصولات داخلی، تقویت و انسجام تولید داخلی پرداخت.
گفتنی است؛ این همایش صبح دوشنبه نهم آبان در سالن همایشهای رازی برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما