خبرگزاری شبستان، هادی دهقانی: بیمه های درمانی در ایران متکی به پرداخت حق بیمه افراد بیمه شده می باشد و هرچه سازمانهای بیمه گر دارای قدرت اقتصادی بیشتری باشند به افراد بیمه شده خدمات بیشتر و بهتری را ارائه می دهند.
برخی از بیمه شدگان با این برداشت که چونکه حق بیمه پرداخت می کنند می توانند دفترچه بیمه خود را در اختیار سایرین قرار دهند این کار را انجام می دهند در حالیکه طبق قانون این عمل جرم محسوب می شود و برای فرد خاطی نیز مجازاتهایی در نظر گرفته شده است و در کنار آن با واگذاری دفترچه بیمه به دیگران عملا برای سازمان بیمه گر هزینه اضافی ایجاد شده است و در آینده خدمات کمتری به فرد بیمه شده داده می شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان: «محمد هاشمی» در تشریح موارد مغایر با ضوابط سازمان بیمه سلامت، افزود: پزشکان در هنگام جدا کردن برگ مخصوص پزشک در دفترچه بیمه سلامت، برگ مربوط به بیمار یا همان برگ سوم نباید از دفترچه بیمار جدا شود.
مدیر کل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان بیمه سلامت ادامه داد: همچنین پزشکان از نوشتن اقلام دارویی و درخواستهای آزمایشگاهی و رادیولوژی بر اساس توصیه بیمار اجتناب کنند.
هاشمی بیان کرد: استفاده سایر پزشکان از مُهر یک پزشک جهت مُهر کردن اوراق بیمهای خلاف ضوابط است.
مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان بیمه سلامت گفت: همچنین حداکثر مبلغ قابل دریافت از بیمار، تعرفههای اعلام شده از سوی سازمان بیمه سلامت است.
وی افزود: از پزشکان و مجموعههای درمانی درخواست میشود در صورت جا ماندن دفترچه بیمه بیمار در مطب یا مرکز درمانی، در اسرع وقت دفترچه را به سازمان بیمهگر مربوطه تحویل دهند.
هاشمی بیان کرد: کلیه اوراق که در یک روز ویزیت بیماران جدا میشوند باید با هم منگنه شده و در یک ردیف لیست شوند. جدا کردن برگه از دفترچه بیمه در ویزیتهای انجام شده خارج از مطب و ارسال آنها با اسناد مطب مغایر ضوابط است و علاوه بر عدم پذیرش یا کسر این نسخهها، در روشهای اجرایی اداره کلهای بیمه سلامت، اقدام نظارتی نیز برای این موضوع پیش بینی شده است.
سازمان بیمه سلامت با انجام نسخه نویسی الکترونیک به دنبال کاهش هزینه های اضافی در این بخش می باشد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان: طاهر موهبتی در هفدهمین نشست جلسه اطلاع رسانی بیمه سلامت گفت: بدهی های سازمان بیمه در سال 96 صفر شده است ولی در بخش دولتی اختلاف حسابی در خصوص تنزیل اسناد داریم.
مدیر عامل سازمان بیمه سلامت افزود: متوسط پرداخت در بخش خصوصی نیز به شهریور و مرداد 97 رسیده است و امیدوارم تا پایان هفته آینده یک ماه دیگر از بخش خصوصی و غیر دولتی را پرداخت کنیم که اگر تخصیص ما به درستی انجام شود پرداخت های ما به روز خواهد بود.
وی خاطر نشان کرد: نسخه نویسی الکترونیک از کرمان شروع شد و با موفقیت و پوشش 65 درصدی و با حضور موثر ارایه دهندگان خدمات در بخش نسخه نویسی به اتمام رسید.
موهبتی گفت: آزمایشگاه ها، مراکز تصویربرداری، دندانپزشکی و سایر مراکز ارائه خدمت در کرمان تحت پوشش قرار گرفته اند و ظرف 2 هفته آینده در 31 استان و در هر استان یک شهرستان تحت پوشش نسخه نویسی الکترونیکی قرار می گیرند که مشوق هایی به همکاران ما که از نسخه نویسی الکترونیکی استفاده کنند، در نظر گرفته شده است.
مدیر عامل سازمان بیمه سلامت افزود: ۱۸۵ میلیون بار مراجعه سرپایی داریم که نسخه نویسی الکترونیکی آن را پوشش می دهد البته مقاومت در بخش خصوصی بیشتر از دولتی است چرا که بخش خصوصی دارای 42 هزار مرکز ارایه خدمات هستیم، در حالی که در بخش دولتی 600 بیمارستان وجود دارد.
وی افزود: در فرآیند نسخه نویسی الکترونیکی دیگر نیازی به دفترچه بیمه نخواهد بود و با ارایه کد ملی هویت فرد تایید می شود، پوشش بیمه ای او تایید می شود و اگر تایید شد HID برای او صادر می شود که این کد جایگزین دفترچه بیمه خواهد شد که در آینده این اپلیکیشن حتی داروخانه هایی که داروی شما در آنجا وجود دارد را به شما اعلام می کنند.
وی با تاکید بر اینکه آیین نامه ارزیابی وسع، تقدیم هیئت دولت شده است، افزود: اگر این آیین نامه تصویب شود، مردمی که پوشش بیمه ای ندارند باید حتما خود را ظرف شش ماه بیمه کنند. و بر اساس آن وضعیت مالی و درآمد خانوار استحقاق سنجی می شود که به چه مقدار باید حق بیمه پرداخت نماید.
نظر شما