به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، حجت الاسلام والمسلمین «سیدمحمد واعظ موسوی» امروز در ششمین نشست تخصصی «اندیشه آفتاب» با محوریت تبیین اندیشههای امام خمینی(ره) با اشاره به اینکه در بارگاه الهی فرقی بین مؤنث و مذکر نیست، اظهار داشت: تنها فرقی که بین انسانها میتواند در بارگاه الهی باشد میزان تقوا است. هر کس تقوای بیشتری داشته باشد جایگاهش در مقابل خداوند والاتر است.
عضو جامعه مدرسی حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه ۵۰ درصد جامعه را زنان تشکیل می دهند افزود طرح کشف حجاب توسط رضا شاه و اقدامات بعدی که توسط پسرش محمد رضا انجام شد برای اعتلای نقش زنها در جامعه نبود بلکه بیشتر جایگاه والای زن را پایین آورد و هیچ کس نمیتواند نقش زنان اهل بیت را زیر سوال ببرد و رمز ماندگاری و نقطه جریان ساز کربلا وجود بانوان اهل بیت و در رأس آن حضرت زینب(س) بود.
وی با تاکید بر اینکه نظام استکبار جهانی در طول تاریخ به زنان ستم کرده است اظهار کرد: ظلم و و ستمی که نظام استکبار و جبارین در طول تاریخ بر زنان روا داشته اند بر همگان روشن است. اگر کسی دختری به دنیا می آورد، شرمسار میشد و زن درجامعه مانند یک کالا بود و در همین دوران بود که پیامبر اکرم (ص) میآید و با همسر خود حضرت خدیجه (س) و دخترش حضرت فاطمه زهرا(س) با چنان لطف و محبتی برخورد میکند که نمیتوان وصفش کرد. به گونهای که وقتی فاطمه خردسال وارد میشود پیامبر جای خود را به او میدهد تا این رسومات خرافی از میان برود.
این مدرس حوزه علمیه قم، افزود: نقش زنان در جامعه امروز ما بسیار پر رنگ است و در مسائل اجرایی بانوان بهترین کارها را انجام داده اند و در رابطه با مسائل خانواده هم زنها مسؤولیت سنگینی بر عهده دارند.
وی گفت: همانطور که امام خمینی(ره) فرمود؛ از دامن زن مرد به معراج می رود. این یعنی اگر مادر خانواده به عنوان اولین مربی، خود توانمندی و تقوای کافی را نداشته باشد کودکان هم خوب تربیت نخواهند شد و جامعه سالمی نخواهیم داشت و اگر زنان یک جامعه مسئولیت پذیر باشند افراد آن جامعه مسئولیت پذیر خواهند شد. این امکان پذیر نخواهد شد به غیر از زمانی که چنگ به آموزه های قرآن و اهل بیت(ع) بزنیم.
زن، مظهر تحقق آمال بشری است
همچنین مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجان شرقی در این نشست، با اشاره به بیانات امام راحل در خصوص نقش زن در خانواده و جامعه، گفت: زن تشکیلدهنده نهاد مقدس خانواده و خانواده اساس حرکت جامعه است، بنابراین سلامت جامعه در گرو نقشآفرینی زنان است.
«رقیه صادقزاده» با بیان اینکه زن، نقش بزرگی در اجتماع دارد و مظهر تحقق آمال بشری است، افزود: در اندیشه امام خمینی (ره)، نقش مادری زن قابل تامل است و ایشان اشاره دارند که صلح و آرامش، موفقیت یا انحرافات و سرنوشت خانواده و گروههای اجتماعی، وابسته به زنان جامعه است.
وی خاطرنشان کرد: امام راحل همواره توجه خاصی به حفظ ارزشهای والای بانوان داشتند و حجاب زنان را نشانه اهمیت اسلام به حفظ این ارزشها میدانست.
صادقزاده همچنین به نقش زن در تربیت فرزندان و اقتصاد خانواده اشاره کرد و بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی را نقشه راهی برای ایفای هرچه بهتر نقش بانوان در توسعه و پیشرفت جامعه دانست.
نظر شما