به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی، با اعلام این مطلب در جمع خبرنگاران گفت: قدمت این کاروانسرای قدیمی و چشمگیر از نظر ساخت متفاوت است اما با بررسی های انجام یافته، تاریخ ساخت آن دست کم به دوره پیش از آمدن مغول به ایران و دوره حکومت ایلخانی می رسد.
مهندس تراب محمدی خاطرنشان کرد: سیاح ها و بازرگانان در قرون مختلف و به خصوص قرون 10 و 11 هجری قمری هرگاه از هلاکو عبور کرده اند در سفرنامه های خود حتما اشاره ای به این کاروانسرا داشته اند.
وی با اشاره به ویژگی های بنا اظهار داشت: این کاروانسرای بزرگ بر روی بستر سنگی با سنگ های بسیار بزرگ قرمز رنگ بنا شده که عملا سکوی زیر بنا را تشکیل می داده است.
دبیر کارگروه میراث فرهنگی و گردشگری استان افزود: بنای اصلی سازه آجری بوده که روی آن تزئینات کاشی کاری با نقوش گره بندی استفاده شده بود.
محمدی با اشاره به مرمت های انجام شده در این کاروانسرا گفت: طی سال گذشته و سال جاری با پیگردی و لایه برداری، بقایای سکوی سنگی و بقایایی از سر در که در سال های گذشته کاملا تخریب شده بود دوباره بازیابی شد.
رئیس شورای ثبت آثار تاریخی استان تصریح کرد: مرمت بنا هم اکنون در مرحله آناستیلوس(دوباره سوار کردن قطعات) است که قطعات ریخته شده بر روی زمین جمع آوری شده و با انتقال به کارگاه های مرمت آثار، در محل اصلی نصب می شوند.
وی یادآور شد: طبق ماده 564 قانون مجازات اسلامی، هر کس بدون اجازه سازمان میراث فرهنگی و برخلاف ضوابط مصوب اعلام شده از سوی سازمان مذکور به مرمت یا تعمیر، تغییر، تجدید و توسعه ابنیه یا تزئینات اماکن فرهنگی – تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی مبادرت کند، به حبس از 6 ماه تا 2 سال و پرداخت خسارات وارده محکوم می شود.
گفتنی است، کاروانسرای تاریخی هلاکو که پیش از این با نام های "الکی" یا "آلاکی" نیز شناخته می شد در شهرستان مرنداستان آذربایجان شرقی قرار دارد.
پایان پیام/
نظر شما