حفظ فرهنگ بومی از راهکارهای توسعه گردشگری مذهبی است

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان با تاکید بر توسعه گردشگری مذهبی، گفت: حفظ فرهنگ بومی از راهکارهای توسعه گردشگری مذهبی است.

امید عزیزی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان به خبرنگار شبستان گفت: با توجه به ظرفیت بالای استان گیلان در زمینه گردشگری مذهبی با اجرای سیاست‌گذاری‌های درست و منطقی و تقویت زیرساخت‌های گردشگری، می‌توان شاهد توسعه و رونق گردشگری مذهبی و جذب هرچه بیشتر گردشگران به این استان باشیم.


عزیزی ادامه داد: بنا بر توسعه و تقویت میراث معنوی و مذهبی در افق چشم‌انداز 20 ساله کشور و تاکید بر تعمیق و تاثیر داشته‌های فرهنگ دینی و شیعی بر نسل جوان و سایر اقوام و ملل علاقه‌مند، بی تردید فراهم آوردن بسترهای لازم و هدف‌گذاری در زمینه گردشگری مذهبی و بهره‌برداری از همه‌ ظرفیت‌های موجود در تحقق این مهم موثر است.


مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان با بیان اینکه از نظر سازمان جهانی جهانگردی، مذهب به عنوان یکی از اصلی‌ترین انگیزه‌های سفر شناخته شده است، افزود: گردشگری وسیله‌ای است که افراد را با مذاهب و فرهنگ‌های متفاوت به یکدیگر پیوند می‌دهد و به آنها کمک می‌کند تا همدیگر را با وجود تنش‌های سیاسی و اجتماعی، بهتر درک کنند.  


وی ادامه داد: این ماموریت خطیر از سوی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نه تنها گامی مهم در جهت حفاظت و صیانت از تمام آثار تاریخی، مذهبی و دینی تلقی می‌شود بلکه با اجرای برنامه‌های هدفمند در زمینه گردشگری مذهبی، ملل مختلف را با ادیان آسمانی به ویژه دین مبین اسلام آشنا می‌سازد.


عزیزی، خاطرنشان کرد: در فرهنگ اسلامی، سیاحت به عنوان سیر آفاق در برابر سیر انفس مورد توجه قرار گرفته و اسلام به انسان و نیازهای او نگاه ویژه‌ای دارد و آنچه را که به واقع زندگی را لذت بخش و آسان می‌کند و در جسم و روح و روان انسان موثر است، به رسمیت می‌شناسد.


وی، تصریح کرد: به نظر می‌رسد ترویج فرهنگ گردشگری با محوریت تعلقات دینی و مذهبی بتواند ضمن معرفی همه‌ ابعاد و جنبه‌های عمیق دینی در میان نسل حاضر و آینده، در سوی دیگر نیز با بهره جستن از توانمندی های گردشگری زیارتی با تاکید بر نقش تاریخی گیلان به عنوان مأمن و ملجا تفکر اسلام تشیع، با برنامه‌ریزی مناسب در این خصوص، بتوان استقبال گردشگران علاقه مند را فراهم آورد و موجب رونق و توسعه گردشگری شد.


وی افزود: صاحب‌نظران صنعت گردشگری بر این باورند که به لحاظ موقعیت فرهنگی، مذهبی خاص گیلان در زمینه گردشگری مذهبی که دارای 940 بقعه متبرکه است، جای رشد و توسعه بسیاری در این زمینه وجود دارد ولی تاکنون فاقد ساماندهی تخصصی و متمرکزی در راستای این امر بوده‌ایم.


پایان پیام/

کد خبر 79735

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha