مجید الهی راد، مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان شمالی به خبرنگار خبرگزاری شبستان در بجنورد با تاکید بر اینکه این آمار اولیه است و پرداخت فطریه همچنان ادامه دارد، گفت: یک میلیارد و 487 میلیون تومان از این کمک ها در قالب فطریه عام و 45 میلیون و 418 هزار تومان نیز فطریه سادات بوده است.
وی ادامه داد: حدود 99 میلیون تومان از این رقم نیز کفاره غیر عمد و 140 میلیون تومان نیز کفاره عمد بوده است.
الهی راد با بیان اینکه مبلغ فطریه جمع آوری شده هر شهرستان به منظور کمک به نیازمندان همان شهرستان به کار گرفته می شود، خاطر نشان کرد: فطریه پرداختی مردم عزیز این استان با اولویت بیماران، ایتام، زنان بی سرپرست و سالمندان توزیع می شود.
هموطنان عزیزی که تا کنون موفق به پرداخت فطریه نشده اند می توانند از طریق شمارهگیری #۵*۵*۰۵۸*۸۸۷۷* از طریق پایگاه اینترنتی کمیته امداد به نشانی emdad.ir دستگاههای خودپرداز نیز نسبت به واریز فطریه خود اقدام کنند.
مدیر جهاد کشاورزی فاروج:
بیشتر بهره برداران نوغانداری در فاروج، بانوان هستند
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فاروج گفت: با فراهم شدن بسترها برای احیا نوغانداری، بانوان شهرستان در این بخش استقبال بیشتری داشتند.
مهران حیاتی به خبرنگار خبرگزاری شبستان در فاروج گفت: نوغانداری در سال 96 با 15 فعال در این حوزه شروع شد که بهره برداران در این بخش امروز به 54 نفر رسیده اند که سال گذشته 169 جعبه نوغان در بین علاقه مندان به فعالیت در این بخش توزیع شد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فاروج، میزان نهال توت توزیع شده در بین نوغانداران را 6 هزارو 180 اصله عنوان کرد و افزود: نسبت به تعهد پیش بینی شده سازمان جهاد کشاورزی، شهرستان فاروج در توزیع تخم نوغان و نهال (به صورت گلدانی یا قلمه ای)، 352 درصد رشد داشته است.
حیاتی با اشاره به اینکه هر جعبه تخم نوغان در بازار آزاد 30 دلار است، افزود: برای ایجاد زمینه توسعه این حوزه هر جعبه نوغان با قیمت یارانه ای 75 هزار ریال توزیع شد.
وی با اشاره به اینکه بیشتر بهره برداران این بخش بانوان و در دهستان شاه جهان هستند، افزود: دوره پرورش نوغان 42 روزه در فصل بهار است.
حیاتی گفت: باتوجه به ارتقا فعالیت ها در این بخش در سال های اول، با زمینه سازی مناسب، امیدواریم در این بخش هم شهرستان صاحب نام شود.
۲ میلیارد ریال برای قنوات تخریب شده شیروان مصوب شد
مدیر امور آب، خاک، فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: در بارندگی های امسال دو رشته قنات تخریب و درخواست ۲ میلیارد ریال اعتبار برای تعمیر آن شده و با تخصیص اعتبارات این موارد مصوب و اعتبار آن اختصاص می یابد.
سید ابراهیم سیدی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان اظهار داشت: میزان متوسط بارندگی سالانه این استان از 230 میلی متر به 313 میلی متر تا 25 اردیبهشت ماه امسال افزایش یافته است.
وی گفت: همچنین منابع آب های سطحی در رودخانه ها که آب جاری شده و از حالت خشکی درآمده بسیار موثر بوده ولی با توجه به قرار گرفتن استان در منطقه خشک و نیمه خشک توصیه می شود کشاورزان برای صرفه جویی مصرف آب از روش های نوین آبیاری استفاده کنند.
مدیر امور آب، خاک، فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی، افزود: میزان آبدهی قنات های شیروان امسال نسبت به سال قبل 30 درصد افزایش یافته است.
استان خراسان شمالی 629 رشته قنات دارد که 70 رشته آن با آبدهی سالانه 6 میلیون متر مکعب مربوط به شهرستان شیروان است.
شبستان گزارش می دهد؛
معرفی جاذبه های گردشگری فاروج، شهر آجیلی خراسان شمالی
فاروج در درۀ رود اترک بین رشته کوه های کپه داغ در شمال و آلاداغ در جنوب شکل گرفته است. به دلیل وجود منابع آب کافی، از جمله رودخانه اترک، کشاورزی در منطقه رونق دارد و شهرستان فاروج به یکی از مراکز مهم تولید غلات روغنی و انواع آجیل تبدیل شده است.
خبرگزاری شبستان_ خراسان شمالی؛ شهرستان فاروج در شرق استان خراسان شمالي قرار گرفته و از شمال به شهر باجگيران، از جنوب به شهرستان اسفراین، از غرب به شهرستان شيروان و از شرق به قوچان در استان خراسان رضوي منتهي مي شود. این شهرستان حدود هزارو 736 كيلومتر مربع مساحت دارد.
جغرافياي طبيعي شهرستان فاروج
شهرستان فاروج در درۀ رود اترک بین رشته کوه های کپه داغ در شمال و آلاداغ در جنوب شکل گرفته است. آّب و هوای این منطقه در تابستان ها معتدل و در زمستانها بسیار سرد است. به دلیل وجود منابع آب کافی، از جمله رودخانه اترک، کشاورزی در منطقه رونق دارد و شهرستان فاروج به یکی از مراکز مهم تولید غلات روغنی و انواع آجیل تبدیل شده است. کوه شاهجهان با ارتفاع سه هزارو 51 متر به عنوان بلندترین قلۀ خراسان شمالی در جنوب شهرستان فاروج قرار دارد.
پيشينه تاريخي فاروج
به طور کلی شرایط زیست محیطی و اقلیمی شهرستان فاروج برای ایجاد مراکز سکونتی بسیار مناسب است و از آن جا که شواهدی مبنی بر بروز تغییرات اساسی مورفولوژیکی و هیدرولوژیکی در درۀ رود اترک وجود ندارد، احتمالاً این وضعیت در دوره باستان نیز وجود داشته است. پراکندگی فراوان تپه ها، محوطه ها و ابنیۀ باستانی در بخش های مختلف این شهرستان از دورۀ پیش از تاریخ تا دورۀ اسلامی گواه این مدعا است. تپه یام به عنوان یکی از کهن ترین و گسترده ترین استقرارگاه های باستانی خراسان شمالی نشان دهندۀ شکوفایی منطقه در دوران پیش از تاریخ است. وجود مراکز سکونتی و قلعه های نظامی- تجاری دورۀ اشکانی و ساسانی در این شهرستان، از قبیل محوطۀ وسیع ویرانشهر حاکی از حضور فعال اقوام اشکانی و ساسانی در پهنۀ این شهرستان است.
افزایش ۴۰ درصدی تردد در محورهای خراسان شمالی
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان شمالی گفت: میزان تردد در محورهای استان در تعطیلات به مناسبت عید سعید فطر، در مقایسه با مدت مشابه سال قبل بیش از ۴۰ درصد افزایش یافته است.
به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد و به نقل از روابط عمومی راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان شمالی؛ علی اصغر بدیعی مقدم اظهار کرد: در بازه زمانی ۱۳ تا ۱۷ خردادماه سال جاري، ۱۸۵ هزار و ۹۰۸ دستگاه خودرو به استان وارد شده که این رقم در مقایسه با مدت زمان مشابه سال گذشته ۴۴ درصد افزایش داشته است.
وی افزود: در این مدت ۱۷۷ هزار و ۴۵۴ دستگاه وسیله نقلیه از استان خارج شده است که این رقم در مقایسه با مدت زمان مشابه سال قبل ۴۳ درصد رشد دارد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان شمالی، اظهارداشت: بیشترین ترددها در محور بجنورد- شیروان و بالعکس به ثبت رسیده که در این مدت به طور متوسط در هر ساعت بیش از هزار دستگاه خودرو در این مسیر تردد کرده است.
وی گفت: در این مدت بیشترین حجم تردد جاده ای استان در روز ۱۴ و ۱۷ خردادماه به ثبت رسیده است.
رییس اداره کتابخانه های عمومی شیروان:
شهرداری های شیروان از پرداخت سهم نیم درصد به کتابخانه ها کوتاهی می کنند
رییس اداره کتابخانه های عمومی شیروان گفت: هم اینک شهرداری های شهر زیارت، لوجلی و قوشخانه در این شهرستان از پرداخت سهم نیم درصد خود به کتابخانه ها کوتاهی می کنند.
احسان روشن در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان بدون اشاره به مجموع کل میزان پرداختی شهرداری ها به این نهاد اظهار داشت: شهرداری های مزبور چندین سال است سهم خود را پرداخت نکرده اند و بدهکار هستند که پیگیری های فراوانی صورت گرفته و صورت جلسه شده ولی کمبود اعتبار را بهانه قرار داده اند.
رییس اداره کتابخانه های عمومی شیروان، گفت: بر اساس ماده 6 قانون، شهرداری ها مکلف اند همه ساله حداقل نیم درصد از درآمدهای ماهانه خود را به حساب انجمن کتابخانه های آن شهر واریز کنند که این اعتبارات صرف نگهداری و هزینه های جاری می شود.
روشن با اشاره به اینکه به دلیل کوتاهی شهرداری ها در پرداختی های خود بسیاری از قبض ها و هزینه های جاری کتابخانه در چند دوره انباشته شده است، افزود: با توجه به نبود منابع دولتی انتظار می رود شهرداری ها در پرداختی خود به منظور تامین مخارج کتابخانه های عمومی همکاری لازم را داشته باشند تا به توسعه کتابخانه و تجهیز آن کمک شود.
رییس اداره کتابخانه های عمومی شیروان گفت: کتابخانه های سطح شهر و روستای شیروان در بخش تجهیزات، کمبودی ندارند و فعلا پاسخگو هستند.
نظر شما