به گزارش خبرنگار شبستان، حجت الاسلام والمسلمین علی محمدی، نماینده ولی فقیه و سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه در نشست خبری تشریح جشن های "ولایت علوی، اکمال دین نبوی" واقعه غدیر را پس از بعثت پیامبر (ص) بزرگترین واقعه تاریخ اسلام خواند و گفت: هیچ حادثه تاریخی از چنین جایگاه و شانی برخوردار نیست و در دوره های مختلف به ویژه از سوی امام راحل بارها بر گرامیداشت و توجه به ابعاد مختلف آن تاکید شده است.
وی با بیان این مطلب که واقعه غدیر درپی ایجاد حکومت سیاسی مبتنی بر آموزه های دینی بوده است، اظهار کرد: این مهم از طریق انسان کامل در ابعاد سیاست، معنویت و عرفان یعنی امیرمومنان (ع) برنامه ریزی شده است، در حقیقت فلسفه غدیر این است که حکومت صالحان در جهان ایجاد شود و البته شرط نخست چنین حکومتی پذیرش ولایت ولی فقیه جامع الشرایط است.
حجت الاسلام محمدی با بیان این مطلب که در سایه حکومت امام عادل همه انسان ها به حق خود می رسند، تصریح کرد: فلسفه عید غدیر حکومت صالحان بر مردم است و این در شرایطی محقق می شود که ما دیانت را از سیاست جدا ندانیم و به ولی فقیه زمان التزام علمی و عملی داشته باشیم.
نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به تلاش این سازمان برای تبدیل بقاع متبرکه به قطب فرهنگی کشور همسو با تاکید رهبر معظم انقلاب بیان کرد: جشن های ولایت علوی، اکمال دین نبوی در دو هزار بقعه و امامزاده سراسر کشور در این راستا برگزار می شود تا علاوه بر گرامیداشت این ایام بافضیلت، با ولی فقیه زمان نیز تجدید بیعت شود.
آغاز جشن های دهه ولایت همزمان با روز نیایش
وی از آغاز جشن های دهه ولایت از نیمه آبان و همزمان با روز نیایش خبر داد و افزود: این جشن ها هر روز با نام های مختلف در طول 10 روز برگزار می شود و در هر زو برنامه های متنوعی را متناسب با جامعه هدف خود ترتیب داده است.
حجت الاسلام محمدی اعلام کرد: روز نخست این دهه "ولایت و نیایش" نام گرفته و با برگزاری آیین پرفیض دعای عرفه در سراسر کشور همراه است، روز دوم با عنوان "ولایت و اطاعت" به اقامه نماز عید قربان و دیدار از جانبازان و خانواده معظم شهدا اختصاص دارد، روز سوم با نام "ولایت و جوانان"، روز چهارم با عنوان "ولایت و قرآن"، روز پنجم "ولایت و ایثار و شهادت" همراه با غباروبی مزار شهیدان و روز ششم "ولایت و بانوان" است که به دلیل همزمانی با جمعه به اقامه نماز عبادی سیاسی جمعه اختصاص می یابد.
وی درباره اسامی دیگر روزهای دهه ولایت ابراز کرد: روز هفتم "ولایت و معرفت" نام گرفته و همراه با جشن میلاد امام دهم (ع) و قرائت زیارت جامعه کبیره است، روز هشتم "ولایت و عترت (ع)"، روز نهم با عنوان "ولایت و امامزادگان" همراه با برگزاری جشن های شادباش عید سعید غدیر است و روز دهم با عنوان "ولایت و وقف" به برگزاری جشن های شادباش ولایت علوی، اکمال دینی نبوی اختصاص می یابد.
برپایی نمایشگاه در 1500 امامزاده در سطح کشور
سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه از تبلیغات گسترده برای حضور حداکثری مردم در این برنامه خبر داد و گفت: برپایی نمایشگاه در 1500 بقعه و امامزاده، انتشار و توزیع یک میلیون نسخع از خطبه حضرت رسول (ص) در روز غدیر، برگزاری مسابقه خطبه غدیر، تیه و توزیع 60 هزار بروشور در سراسر کشور، تهیه و ارسال بلوتوث های مذهبی فرهنگی برای حاضران در این جشن ها و نیز توزیع شال سبز در میان سادات جلیل القدر از دیگر برنامه هایی است که همراه با برگزاری جشن های شادباش اجرایی می شود.
آغاز رقابت قرآنی شکوفه ها در مرحله کشوری از 12 آبان
وی با اعلام برگزاری مرحله کشوری سیس و سومین دوره مسابقات قرآن شکوفه ها از 12 آبان در مشهد مقدس عنوان کرد: این مسابقات با حضور 141 متقاضی پسر و 91 شرکت کننده دختر در رشته های قرائت تحقیق، ترتیل خوانی، حفظ کل و حفظ 20 جزء در جوار حرم مطهر امام رضا (ع) برگزار می شود.
حجت الاسلام محمدی تصریح کرد: بنابر آمارهای بدست آمده در گروه خواهران 31 شرکت کننده در رشته قرائت تحقیق، 18 متقاضی در رشته حفظ کل، 18 برگزیده در رشته حفظ 20 جزء و 31 شرکت کننده در رشته ترتیل خوانی و در گروه برادران 20 شرکت کننده در رشته حفظ کل، 21 نفر در شته حفظ 20 جزء، 35 نفر در رشته ترتیل خوانی، 31 نفر در رشته اذان و 34 نفر در رشته قرائت تحقیق با یکدیگر به رقابت می پردازند.
وی درباره دیگر اقدامات کلان این سازمان به منظور ساماندهی هرچه بیشتر به مسئله وقف و موقوفات در کشور اعلام کرد: ایجاد بانگ جامع اطلاعاتی موقوفات در کشور و ابلاغ به استان ها برای درج اسناد اجاره موقوفات از جمله مهمترین این اقدامات است که درپی آن تاکنون 39 هزار قرارداد اجاره ای در سامانه تعبیه شده است.
حجت الاسلام محمدی با اشاره به تاثیرات مثبت این طرح عنوان کرد: افزایش سرعت و دقت، شفاف سازی و پرهیز از سوء استفاده های احتمالی و استفاده از فناوری های روز که نیاز به حضور نیروی انسانی را کاهش می دهد از تاثیراتی است که راه اندازی این سامانه جامع درپی داشته است.
موقوفات بدون سند از نقاط چالش برانگیز در امر سوء استفاده است
وی با بیان این مطلب که با این سامانه می توان از نحوه اداره و بهره برداری از موقوفات مطلع شدف اظهار کرد: علاوه بر این می توان سوء استفاده کنندگان از عواید موقوفات را نیز مطلع کرد چراکه هم اکنون نیز درپی اقدامات و پیگیری های انجام شده رسیدگی به پرونده های قضایی سازمان با رشد 30 درصدی همراه شده است چراکه از نقاط بسترساز برای سوء استفاده از موقوفات موارد بدون سند است.
نماینده ولی فقیه ادامه داد: البته موقوفات عام نیز از دیگر مواردی است که زمینه سوء استفاده را برای سودجویان ایجاد می کند اما سازمان درپی انعقاد تفاهم نامه با سازمان هایی همچون مراتع و جنگل داری می کوشد از بروز موارد اینچنینی ممانعت کند.
وی با اشاره به جدیت سازمان اوقاف در پرونده قضایی موقوفات اعلام کرد: بحث موقوفه خواری و مقابله با آن به تلاش بیشتری نیاز دارد چراکه این از موارد حرام در فقه اسلامی است و حتی شامل مستاجران موقوفات شده و از یک ریال تا میلیاردها تومان را نیز دربرمی گیرد.
ضایع کردن حق و حقوق موقوفات هم موقوفه خواری است
حجت الاسلام محمدی ضایع کردن حق و حقوق موقوفات را نیز موقوفه خواری خواند و افزود: متاسفانه از دیگر مشکلات بحث وقف در شرایط کنونی پایین بودن مال الاجاره هاست که در حقیقت منصفانه نیست اما با راه اندازی و فعالیت این سامانه می توان مسیر حرکت به سمت عادلانه و به روز کردن مال الاجاره ها را هموار کرد اگرچه این امر به صورت یکجانبه محقق نمی شود و نیازمند فرهنگ سازی از سوی دستگاه های فرهنگی است.
وی درباره برنامه های سازمان اوقاف برای تربیت حافظان قرآن همسو با تاکید رهبر معظم انقلاب بیان کرد: همکاری و تفاهم با موسسات فعال در این عرصه از مهمترین برنامه ها برای تحقق این مهم است تا بتوان از توان موسسات همچون جامعه القرآن که خود از موقوفات به شمار می رود درپی ایجاد هم افزایی استفاده بهینه را کرد.
حجت الاسلام محمدی با بیان این مطلب که نمی توان تنها با اتکاء به نذورات و هدایای مردمی بقاع متبرکه را به قطب فرهنگی مشور تبدیل کرد، گفت: 40 درصد این درآمدها در همان بقعه خرج می شود، 30 درصد به هزینه های جاری آن، 20 درصد به برنامهه های فرهنگی و 10 درصد هم به سازمان به عنوان حق تصدی گری اختصاص می یابد که البته این منابع نیز محدود است و نمی توان برای این مهم تنها به آنها اکتفا کرد.
وی عنوان کرد: متاسفانه درآمد موقوفات، بقاع متبرکه و رقبات آنها باعث شده که بسیاری از دستگاه های دولتی اعتبارات لازم را به سازمان اوقاف اختصاص ندهند، ادامه داد: البته سازمان با اولویت بندی بقاع متبرکه و امامزادگان مسیر تبدیل آنها به قطب فرهنگی را هموار کرده است و هم اکنون نیز 670 امامزاده در سطح کشور در حال طی کردن این مسیر هستند.
حجت الاسلام محمدی درباره تعامل سازمان اوقاف با سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بر سر موقوفات و بقاعی که جنبه تاریخی نیز دارند، خاطرنشان کرد: ما درپی انعقاد تفاهم نامه همکاری با این سازمان هستیم تا با رعایت قوانین حقوقی و احکام شرعی بتوانیم از ظرفیت های موجود استفاده کنیم.
شایان ذکر است، نشست خبری تشرح برنامه های دهه ولایت با حضور سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه سه شنبه، 10 آبان برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما