اهالی موسیقی سهمی از درآمد هنگفت اپراتورها از آهنگ پیشواز ندارند

ارجمند گفت: در حالی که درآمد اپراتورهای تلفن همراه از آهنگ های پیشواز در ماه بالغ بر ۱۰۰ میلیارد تومان است که هنرمندان موسیقی سهمی در آن ندارند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «پیروز ارجمند» عصر دیروز در نشست بررسی ابعاد و پیامدهای قانون جدید اجرای کنسرت در کلان شهرها که در سالن جلسات پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد، گفت: باید این سوال مطرح شود که در عرصه موسیقی که تسهیل گری کردیم، اگر یک خواننده به عنوان مثال بخواهد در یک روز 10 کنسرت بدهد باید 10 استعلام بدهد. آیا در راهنمایی و رانندگی این گونه است؟ آیا مدام گواهینامه رانندگان چک می شود یا در صورت تخلف گواهینامه چک می شود؟ تا چه زمانی قرار است با هنرمندان برخورد امنیتی داشته باشیم؟ هر چقدر اعتماد بیشتری به هنرمندان داشته باشیم، آنها بالنده تر حرکت می کنند.

 

این مدرس، پژوهشگر و آهنگساز با بیان اینکه هنوز برخورد ما در وزارت ارشاد امنیتی است، عنوان کرد: یک مسئله مهم بحث بیمه و امنیت اجتماعی هنرمندان است. موسسه پیشکسوتان بابت طرح پیشکسوتان به استادان تمام ماهانه 120 هزار تومان می دهد. به نظر بنده این توهین به هنرمند است و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید این طرح را متوقف کند.

 

مدیر اسبق دفتر موسیقی در مورد لغو کنسرت ها اظهار داشت: ‌در ساختار فرهنگی ما بابت لغو کنسرت خسارت نمی دهد. نظارت بر قیمت گذاری سالن ها نیز مسئله مهم دیگری است که باید به آن پرداخت. اشل قیمت نوازندگان را وزارت ارشاد باید انجام دهد. در تالار وحدت 600 بلیت می توان فروخت که با آن حتی نمی توان هزینه سالن را پرداخت کرد. در تئاتر یک اشل قیمتی دارند اما در موسیقی این امر وجود ندارد. متهم در این موضوع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیست بلکه خانه موسیقی است که سال هاست سکوت کرده است.

 

این پژوهشگر و مدرس موسیقی با اشاره به اینکه صنف موسیقی منفعل است، بیان کرد: درآمد موسیقی از دو مرجع است؛ درآمد اکتسابی موسیقی از طریق فروش بلیت است. در ارمنستان برای فستیوال موسیقی قیمت بلیت 20 هزار تومان می شود و در لندن می توان با 20 یورو به کنسرت موسیقی کلاسیک رفت.

 

وی در مورد قانون جدید اجرای کنسرت در کلان شهرها خاطرنشان کرد: برای اینکه تبعات منفی این طرح را بگیریم تالارهایی مانند تالار وحدت باید رایگان و با کمترین هزینه در اختیار کنسرت ها قرار گیرد. درآمد شرکت هایی مانند همراه اول و ایرانسل از آهنگ های پیشواز در ماه بالغ بر 100 میلیارد تومان است. سهم هنرمندان موسیقی در این درآمد کجاست؟ وزارت ارشاد و وزارت مخابرات باید به یک قرارداد و تفاهم برسند که سهم هنرمند رعایت شود و من مطمئنم اگر به این مسئله توجه شود، هنرمندان ما ثروتمند می شوند. مسئله دیگر این است که کپی رایت داخلی را باید جدی بگیریم. صدا و سیما نیز باید سهم هنرمندان موسیقی را بدهد زیرا از آهنگ های آنها استفاده می کند.

 

ارجمند با بیان اینکه یک بی اعتمادی در هنرمندان نسبت به نهادهای فرهنگی وجود دارد، افزود: با اجرای قانون جدید کنسرت ها، کنسرت های پاپ ضرر نمی کنند چون قیمت بلیت را افزایش می دهند. تقریبا 50 درصد درآمد کنسرت برای خواننده است، 20 درصد برای شرکت و 30 درصد هم برای عوامل و سالن است. بدین ترتیب با اجرای این قانون مردم و نوازندگان متضرر می شوند.

 

 

کد خبر 798617

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha