به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، « ایرج حیدری »، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری هرمزگان در این نشست گفت: وظیفه آگاهی و به روز رسانی مردم به عهده ی اهالی رسانه است و افکار مردم را جهت می دهند.
وی افزود: ما از نقد صحیح و سازنده استفاده می کنیم و می دانیم نقد صحیح باعث پیشرفت خواهد شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری هرمزگان با اشاره به نقدهایی که در فضای مجازی در خصوص گسترش اراضی پرورش میگو می شود، گفت: نقد سازنده نه تنها مانع توسعه نیست بلکه زمینه را برای پیشرفت فراهم می سازد و از این رو وظیفه اطلاعرسانی در همه ابعاد و جهتدهی به افکار مردم بر عهده مطبوعات و خبرگزاریهاست.
وی همچنین به هجوم ملخ هایی صحرایی به عنوان موضوع مهم دیگری که این روزها استان هرمزگان را درگیر خود کرده است اشاره کرد و افزود: این بحث امروز به یکی از دغدغههای مهم مردم و مسئولان استان هرمزگان تبدیل شده است.
حیدری علت ایجاد شائبه ها را به دلیل عدم پاسخگویی و اطلاعرسانی درست و بهموقع دستگاههای متولی دانست و تاکید کرد: همه دستگاههای دولتی باید نسبت به پرسشگری اصحاب رسانه پاسخگو باشند.
مهندس « محسن یکتاپور »، مدیرکل شیلات هرمزگان نیز گفت: واگذاری زمین پرورش میگو به همه افراد به دلیل هزینه بر بودن امکان پذیر نیست و تنها در قالب شهرکهای شیلاتی واگذار می شود.
وی افزود: در گذشته برای ساخت مزارع پرورش میگو دولت به طور مستقیم هزینه می کرد اما امروز این کار از توان دولت خارج است و از صفر تا صد احداث مزارع پرورش میگو به عهده ی سرمایه گذاران است.
یکتاپور ادامه داد: زمین هایی که برای مزارع پرورش میگو در اختیار سرمایه گذاران قرار داده شده است به هیچ عنوان قابلیت کشت و کشاورزی را نداشته اند.
وی با بیان اینکه این صنعت نیاز به سرمایه گذاری دارد و نمی توان هر قشری را وارد این کار کرد چرا که نیازمند سرمایه عظیم است، اضافه کرد: همچنین افرادی که سرمایه ی کم تری دارند می توانند در سایت های شیلاتی در هکتارهای کوچک تری سرمایه گذاری کنند
مدیرکل شیلات شیلات هرمزگان با اشاره به اینکه در حال حاظر با توجه به هزینه های موجود واگذاری خرد اراضی قابل توجیه نیست، گفت: در حال حاضر حدود ۷هزار هکتار اراضی پرورش میگو زیر کشت در استان وجود دارد.
مهندس « علی باقرزاده »، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان نیز اذعان کرد: ما نمی توانیم یک شبه با ملخ ها مبارزه کنیم و این کار نیازمند یک دوره زمانی مبارزه قوی است.
وی افزود: همچنین باید به این نکته توجه داشت که ریزش این حشرات به هیچ عنوان قابل پیش بینی نیست و فقط هشدارهایی از طرف (فائو) به ما داده می شود.
رئیس جهاد کشاورزی استان هرمزگان عنوان کرد: حدود ۲۵۰نفر در استان درگیر سم پاشی هستند و در همه ی شهرستان ها این مشکل ریزش بوده است.
وی با بیان اینکه هم اکنون شهرستان های رودان،سیریک و بندرلنگه پاکسازی شده اند، گفت: تاکنون ۶۰ تن سم استفاده شده است و حدورا ۲۰تن ذخیره سازی کرده ایم
باقرزاده همایی افزود: کارشناس سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (FAO) از زشیوه ی عملکرد ایران در مبارزه با ملخ ها بسیار راضی بود و اظهار داشته که عربستان و امارات چنین مبارزه ای نداشته اند.
وی اظهار کرد: تا کنون ۳میلیارد هزینه شده است و خسارات وارده به کشاورزان پرداخت خواهد شد.
رئیس جهاد کشاورزی هرمزگان تصریح کرد: به نظر من تا کنون کوتاهی نشده است و همه دستگاه ها و مسئولان تمام تلاش خود را انجام داده اند.
وی افزود: با توجه به این نکته که هجوم ملخ ها به هیچ عنوان قابل شناسایی نیست، سم پاشی به محض مشاهده و رصد توسط تیم جهاد کشاورزی انجام شده است.
« حبیب مسیحی تازیانی » نیز بهترین روش برای مبارزه با ملخ های صحرایی را مبارزه بیولوژی دانست و گفت: اما باید از سمومی استفاده شود که بر روی تنوع زیستی خون گرم ها اثر نداشته باشد ولی به هرحال بر روی خون سردها اثراتی را خواهد گذاشت.
وی افزود: براساس پایش های صورت گرفته تاکنون شاهد مرگ و میری در بین پرندگان و حیوانات در مناطق سمپاشی شده نبوده ایم اما باید این امر با دقت و ظرافت بیشتری صورت گیرد تا آثار سوء آن به شدت کاهش یابد.
مدیرکل محیط زیست هرمزگان همچنین به موضوع مسائل زیست محیطی سایت های پرورش میگو اشاره و تصریح کرد: تا کنون 54 مجوز زیست محیطی به سایت های پرورش میگو در استان هرمزگان اعطا شده است.
وی عنوان کرد: راهکارهای کاهش آلایندگی به سایت هایی که از سوی شیلات و جهادکشاورزی به محیط زیست معرفی می شوند ارائه خواهد شد.
طی روزهای گذشته شائبه هایی در رابطه با نحوه مقابله با هجوم ملخ های صحرایی و همچنین مسائل زیست محیطی و نحوه واگذاری سایت های پرورش میگو در فضای مجازی مطرح بود که با ابتکار روابط عمومی استانداری هرمزگان با حضور فعالان رسانه ای و مدیران دستگاه های متولی برگزار و به پرسش های این دو بخش به صورت شفاف و صریح پاسخ داده شد.
نظر شما