به گزارش خبرگزاری شبستان، چرایی عدم عضویت دائم ایران در سازمان شانگهای، دیدار شینزو آبه با رهبر انقلاب، ابلاغ وام ۱۳۰ میلیونی خرید و ساخت مسکن ایثارگران، پرداخت مالیات از راهکارهای رسیدن به اقتصاد بدون نفت از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در پنجشنبه ۲۳ خرداد است که میتوانید مشروح آن را در لینکهای زیر بخوانید.
پرداخت مالیات از راهکارهای رسیدن به اقتصاد بدون نفت است
«سید فرید موسوی» شب گذشته (چهارشنبه 22 خرداد) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما درباره راه های رسیدن به اقتصاد بدون نفت به بیان مطالبی پرداخت و با اشاره به اینکه اقتصاد بدون نفت یک آرزوی دیرینه برای ماست، گفت: یکی از راهکارها درباره کاهش وابستگی به نفت پرداخت مالیات است، معافیت های مالیاتی هم نیاز به ساماندهی دارد، فرار مالیاتی نیز پایه های مالیاتی را با مشکل مواجه کرده است که می توان با تقویت ابزارها این بخش را ساماندهی کرد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه همانند دیگر کشورها با تعریف پایه های جدید مالیاتی نیز وضعیت کلان اقتصادی کشور را می توان ساماندهی کرد، گفت: دارایی های ایستا و غیر منقول نیز می تواند برای دولت درآمدزا باشد.
وی ادامه داد: کشور ما هفت هزار میلیارد درآمد ایستایی دارد که دولت می تواند برای درآمدزایی و اشتغالزایی احصا و استفاده شود.
موسوی با اشاره به آمارهای موجود در کشور درباره دارایی های ایستایی گفت: آمار و ارقام داریی های ایستایی نشان می دهد می توان از آن برای رساندن کشور به شرایط پایدار استفاده کرد تا با استفاده از این راهبردها در شرایط تحریم به توسعه بیشتر در کشور برسیم.
درخواست میانجیگری نداریم/هیچکس با تروریست مذاکره نمیکند
«محمد جواد ظریف» در گفتوگو با شبکه «التلفزیون العربی» در پاسخ به این پرسش که وزیر خارجه آلمان و نخست وزیر ژاپن به تهران سفری داشتهاند، همچنین شما دیدارهایی با وزیر خارجه عمان، وزیر خارجه قطر و سفر به عراق داشتهاید و از سوی دیگر معاون وزیر خارجه ایران سفری به برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس داشته است؛ دیدگاه تهران به میانجیگریها چیست؟ آیا این میانجیگریها منجر به رسیدن به میز مذاکرات با آمریکا میشود؟ گفت: آن چیزی که ما به دنبال آن هستیم گسترش تحرکات دیپلماسی به منظور توضیح شرایط موجود است؛ ما در شرایط بسیار خطرناکی به سر میبریم، این شرایط برای منطقه بسیار خطرناک است اما نباید دلیل اصلی این شرایط را فراموش کنیم.
وزیر امور خارجه در توضیح صحبت خود ادامه داد: این شرایط به دلیل جنگ اقتصادی است که آمریکا علیه ایران آغاز کرد و این جنگ اقتصادی یک جنگ غیرقانونی و در تضاد با قوانین بینالمللی است که با خروج غیرقانونی آمریکا از برجام آغاز شد؛ بنابراین در تمام گفتوگوهایمان بر دلیل این بحران تاکید کردیم؛ از بین رفتن سبب و دلیل بحران را نیز از بین میبرد. تا زمانی که جنگ اقتصادی آمریکا که در واقع تروریسم اقتصادی است تداوم داشته باشد شرایط عادی نخواهد شد.
باید بودجه بدون نفت داشته باشیم/اقتصاد کشور باید از بودجه آلوده نفت پاک شود
«عبدالرضا مصری» شب گذشته (چهارشنبه 22 خرداد) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما که به بررسی موضوع راههای رسیدن به اقتصاد بدون نفت می پرداخت با اقداماتی که دولت در این زمینه انجام داده است اشاره کرد و گفت: پیش نویس طرح دولت برای کاهش وابستگی به نفت تهیه شده است و 4 محوری که رییس سازمان برنامه و بودجه ارائه کرد تقویت نهادی بودجه، هزینه کرد کارها، درآمدزادیی پایدار و ثبات سازی اقتصاد کلان است.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در تشریح این طرح با اشاره به اینکه در کشور بیشتر مشکلات عملیاتی است، گفت: بسیاری از مباحث تکراری و مباحث نظری است. در محور اول که تقویت نهادی بودجه است کسی مخالف آن نیست. هزینه کرد کارها نیز نشان دهنده این است که برای پولی که دریافت می کنیم میزان مطلوبیت درنظر گرفته شود و نیازها را برطرف کند.
وی با بیان اینکه کاراکردن کارها مفید است اما بخشی مثل پرداخت حقوق اجتناب ناپذیر است، افزود: منظور از دولت حاکمیت است از این رو وقتی بحث بودجه مطرح می شود به همه بخش هایی بودجه مربوط می شود پس نگرش کاراکردن هزینه ها به حاکمیت و دولت مربوط است.
نائب رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه بودجه قالب و ساختار دارد، گفت: قالب آن همان قالب چهل ساله است و تغییر آنچنانی نداشته است بنابراین باید گفت زمانی بودجه نفت را بودجه جاری می توان جدا کرد که درآمد جاری را صرف هزینه جاری کشور کرد. اگر خواستیم نفت را از بودجه جدا کنیم، مالیات، عوارض را کل بودجه دولت قرار دهیم.
تحریمهای اقتصادی ما را به یک ابر قدرت اقتصادی منطقهای تبدیل می کند
«محمد جواد لاریجانی» شب گذشته (چهارشنبه 22 خرداد) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره روند پیشرفت دانش هستهای و علوم بنیادی در کشور به ارائه توضیحاتی پرداخت و از شهید علیمحمدی به عنوان اولین دانشجوی دکترای فیزیک ایران و اولین عضو پسا دکتری در پژوهشگاه دانشهای بنیادی یاد کرد و گفت: این شهید همیشه خط شکن بود و در این مسیر پیش میرفتند، ایشان در توسعه اولیه پژوهشگاه دانش بنیادین جزو نیروهای فعال بودند.
رئیس پژوهشگاه دانشهای بنیادی با اشاره به اینکه نسل جوان باید بدون هیچ دغدغهای به حوزههای علمی بیایند تا بتوانیم پاسخ دشمن را بدهیم، گفت: عالمان جهان نباید از کنار این موضوع به راحتی بگذرند. دانش حوزهای است که از آن به عنوان جهانیترین حوزه فعالیت یاد میکنند.
وی با اشاره به بیانات رهبر انقلاب درباره علم گفت: مقام معظم رهبری فرمودند که در تفکر اسلامی در باب علم یک گذشت و سخاوت بزرگی وجود دارد و این سخاوت علمی جزء ویژگیها و زکات علم است اما امروز ما شاهد ترورعلمی توسط غرب هستیم یعنی دانشمندان خوب ما را فقط به خاطر اینکه در ایران هستند در دانشگاهها راه نمیدهند یا دانشجویان خوب ما را بیرون میکنند.
لاریجانی با بیان اینکه ترورعلمی یعنی یک ملتی را از یک امتیاز محروم کنیم، گفت: دانشجویان و دانشمندان ما باید آتش به اختیار وارد حوزه علمی شوند، هیچ بخشی از فیزیک هستهای برای ما ممنوع نیست.
رئیس پژوهشگاه دانشهای بنیادی با اشاره به اینکه اگر میخواهیم راه شهید علیمحمدی را برویم باید به این بخش از معارف بشری هجوم بیاوریم، گفت: باید این بخش را در ایران رشد بدهیم، زیرا ما در صدر قرار خواهیم گرفت و یکی از کشورهای پیشرو خواهیم شد.
وی خاطرنشان کرد: تحریمها نمیتواند جلوی رشد ما را بگیرد. در بدترین تحریمها رشد کردیم، اگر ما خودمان دست و پایمان را نبندیم تحریمهای اقتصادی ما را به یک ابر قدرت اقتصادی منطقهای تبدیل می کند.
چرا تاکنون ایران عضو دائم سازمان شانگهای نشده است؟
ایران از سال 2008 تمام تلاش خود را برای عضویت در سازمان همکاری های شانگهای به کار گرفته اما تنها توانسته از سال 2012 عضو ناظر این سازمان باشد. عدم عضویت دائم ایران در سازمانی با همکاری های کشورهای چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان بر خلاف روابط مثبتی که با این کشورها دارد مساله ای مبهم است. به منظور دست یافتن به پاسخ این سوال به سراغ «احمد وخشیته» سردبیر وبسایت خبری دیده بان روسیه رفته ایم که مشروح مصاحبه با او را در زیر می خوانید:
سوال: چرا ایران تاکنون نتوانسته به عضویت دائم سازمان همکاری های شانگهای درآید؟
ایران از سال 2012 عضو ناظر سازمان همکاری های شانگهای بوده و بین همه این سال ها موضوع عضویت دائم کشورمان هم مطرح شد. حتی از سوی مقامات ایرانی اعلام شد که در این مسیر مشکلی وجود ندارد اما اعضای سازمان شانگهای گفته اند که براساس اساسنامه این سازمان کشوری که تحریم باشد نمی تواند به عضویت دائم در آید در واقع تحریم های ایران مانع از عضویت دائم می شود.
سوال: اما تحریم های ایران از سال 2015 با امضای برجام از میان رفت. چرا در این مدت ایران نتوانست عضو دائم سازمان همکاری های شانگهای شود؟
پس از برجام که موضوع تقابل ایران و امریکا در مسئله هسته ای حل شد و پرونده ایران از شورای امنیت خارج شد؛ دیگر مشکل تحریم ها برای ممانعت عضویت دائم ایران وجود نداشت و روسیه هم از این موضوع استقبال کرد. قزاقستان هم که روابط خوبی با ایران دارد نیز موافقت کرد و حتی ازبکستان هم با عضویت دائم ایران در این سازمان مشکلی نداشت. ابتدا چین مخالف بود که در نهایت راضی شد؛ ولی در نهایت تاجیکستان مخالفت کرد و چون نیاز به اجماع وجود داشت این موضوع انجام نشد.
سوال: خب روسیه نیز به عنوان یکی از اعضای این سازمان مورد تحریم قرار گرفته، چرا بین ایران و روسیه تفاوت وجود دارد؟
روسیه هم تحریم است اما تحریم های روسیه زمانی صورت گرفته که این کشور عضو دائم سازمان شانگهای بوده و بعد از آن بدلیل مشکلاتی که با اوکراین داشت از سوی غرب تحریم شد. اما ایران پیش از عضویت دائم در این سازمان تحریم بوده است و این مساله تفاوت ایران و روسیه در این سازمان را تشکیل می دهد.
ابلاغ وام ۱۳۰ میلیونی خرید و ساخت مسکن ایثارگران
هیات وزیران در جلسه 19 خرداد ماه خود به ریاست حجت الاسلام حسن روحانی، رییس جمهوری با افزایش سقف تسهیلات مسکن ایثارگران در سال ۱۳۹۸ موافقت کرد. سقف این تسهیلات به ازای هر واحد مسکونی در شهرهای با جمعیت بیش از یک میلیون نفر یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال، مراکز استان ها یک میلیارد ریال، سایر شهرستان ها ۸۵۰ میلیون ریال و روستاها ۵۰۰ میلیون ریال تعیین شد.
به دنبال موافقت هیات وزیران برای افزایش سقف تسهیلات مسکن ایثارگران روز گذشته (22 خرداد) اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور تصویب نامه هیئت دولت در ۱۹ خرداد در خصوص افزایش سقف وام خرید یا ساخت مسکن ایثارگران (آزادگان، جانبازان و خانواده شهیدان) را به بانک مرکزی، بنیاد شهید و امور ایثارگران و سازمان برنامه و بودجه ابلاغ کرد.
بر اساس این مصوبه، به استناد سه قانون «جامع خدمات رسانی به ایثارگران (ماده ۳ مکرر)»، «الحاق برخی مواد به بخشی از مقررات مالی دولت (ماده ۶۲ بند ب)» و «برنامه پنج ساله ششم (ماده ۸۹ بند ت)»، ماده ۳ آیین نامه تسهیلات خرید یا ساخت مسکن آزادگان، ایثارگران و خانواده شهدا اصلاح شد
شینزو آبه با رهبر انقلاب دیدار کرد
«شینزو آبه» نخستوزیر ژاپن، صبح امروز (پنجشنبه) با حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی دیدار و گفتوگو کرد.
کاهش واردات و ثبات نسبی قیمت ارز باعث کاهش قیمت خودرو شد
«محمدحسین فرهنگی» در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان در مورد کاهش قیمت خودرو گفت: کاهش واردات ،ثبات نسبی قیمت ارز و کاهش آن و همچنین کم شدن حساسیت ها باعث شده است که درروزهای اخیر شاهد کاهش قیمت ارز باشیم.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: افزایش قیمت خودرو ربطی به خود خودرو نداشت و بیشتر به نقدینگی سرگردانی که در جامعه وجود دارد بستگی داشت. وقتی در جامعه نقدینگی باشد به دنبال اهداف می گردد و بسته به اینکه این هدف را کجا احصاء کند همان جا هدف گذاری می کند.
وی ادامه داد: اگر احساس شود که باید این نقدینگی در بازار خودرو سرمایه گذاری شود همه با نیت سرمایه گذاری به سمت خودرو می روند ،در گذشته این نقدینگی گاهی به سمت ارز ،گاهی به سمت سکه و گاهی به سمت زمین و مسکن بوده است و در حال حاضر نیز مردم احساس کردند اگر دسترسی به خودرو پیدا کنند می توانند آن را به دوبرابر و کمتر و بیشتر در بازار بفروشند و همین باعث شد که همه به سمت بازار خودرو سرازیر شوند که باعث افزایش قیمت ها و التهاب بازار شدند.
وکلای ایرانی امروز در دادگاه لاهه از حقوق ایران دفاع میکنند
«احمد امیرآبادی فراهانی»، عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی که به همراه چند نماینده مجلس شورای اسلامی برای حضور در دادگاه لاهه برای بررسی دعاوی ایران علیه آمریکا برای توقیف دو میلیارد دلار از اموال و داراییهای بانک مرکزی به هلند سفر کرده، در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: روز چهارشنبه وکلای آمریکایی دفاع کردند، امروز(پنچ شنبه) وکلای ایرانی دفاع میکنند. داوران برای صدور رای برای یکی از مهمترین پروندههای دو کشور وارد شور میشوند./
نظر شما