به گزارش خبرنگارخبرگزاری شبستان از سمنان،«احمد همتی» در همایش انتقال آب دریای خزر به سمنان کمآبی را یک مشکل ملی و کشوری دانست و گفت: باید برای رفع معضل کم آبی به دنبال یک راه حل اسالسی باشیم و مجلس در این دوره بارها به این مهم پرداخته است.
نماینده سمنان، سرخه و مهدی شهر در مجلس با بیان اینکه تامین آب و مدیریت آن به عهده حاکمیت است خاطرنشان کرد: مبنای اجرای طرحهای مرتبط با آب باید قانون باشد.
وی به در قانون توزیع عادلانه آب در کشورمان اشاره کرد و گفت: استفاده از آبهای سرزمینی یک قانون است . ضمن آنکه ما نباید خود را از منابع موجود در کشور محروم کنیم.
همتی با اشاره به سابقه طرح انتقال آب خزر به سمنان و کویر مرکزی خاطرنشان کرد: سابقه مطرح شدن این طرح به زمان قبل از انقلاب برمیگردد و بعدها در دولت آیتالله هاشمی رفسنجانی هم مطرح شد.
نماینده سمنان، سرخه و مهدی شهر در مجلس با بیان اینکه اجرایی شدن یک طرح نباید سیاسی شود ادامه داد: تصویب و اجرای این طرح ملی به هیچ عنوان سیاسی نبوده و نیست.
وی با اشاره به طرح برخی مسائل غیرکارشناسی درباره این طرح گفت: همه ما طرفدار مسائل زیستمحیطی بوده و اجرای این طرح برخلاف آنچه برخی مطرح میکنند مشکل زیست محیطی ندارد.
همتی با بیان اینکه امروز انتقال آب به سمنان ضرورت دارد، افزود: شرایط کشور از لحاظ رشد و توسعه بسیار فراهم است و وسعت، ذخایر، نیروی انسانی و … شاخصهای آن است اما در کل کشور به دلیل کمبود آب، استفاده از ظرفیتهای موجود با کُندی صورت میگیرد، این ظرفیتهای عظیم موجود به دلیل همین کمبود آب به درستی استفاده نمیشوند و همین شرایط شاید به صورت شدیدتر، در استان سمنان وجود دارد.
عضو خانه ملت با بیان اینکه به دلیل خشکسالی در کشور ما امروز چالشهای فراوانی در حوزه آب وجود دارد، تاکید کرد: این چالشها به خصوص در دوره دهم مجلس و سال ۹۷ در صحن علنی و در کمیسیونها و حتی خارج از مجلس و در استانهای مختلف روز به روز در حال تشدید شدن بود.
وی بیان کرد: نزولات الهی که سال گذشته داشتیم شدت تشدید چالشها را کاهش داد و استانهایی که جلوی بسیاری از رودخانهها و مسیرهای آبی را میگرفتند، حالا با مازاد آب روبرو شده و مایل به انتقال هم هستند اما به هر حال باید گفت چالشهای خشکسالی از بین نرفته و کماکان به صورت بالقوه وجود دارند.
همتی افزود: در هر زمینهای از جمله آب، اگر چالشهایی وجود دارد، باید دنبال راه حل برای آنها باشیم در سه سال اخیر برای اینکه به این چالشها دچار نشویم و مانعی برای توسعه کشور ایجاد نشود، مبنا را قانون و کار کارشناسی قرار داده ایم یعنی در هر موضوعی که تنش و پیچیدگی وجود دارد وقتی به قانون و کار کارشناسی رجوع کنیم بسیاری شأن رفع میشوند.
نماینده سمنان، مهدی شهر و سرخه در مجلس بیان کرد: در قانون اساسی خوشبختانه حکم صریحی درباره استفاده از انفال وجود دارد از جمله در اصل ۴۵ قانون آمده که آب یک موضوع حاکمیتی است یعنی تصمیم گیری درباره آن در هر جای کشور، بر عهده حاکمیت محسوب میشود و نه فردی، شهری، استانی و … چرا که آب یک بحث پایه و استراتژیک است.
وی با بیان اینکه ظرفیتهایی که در استان سمنان وجود دارد، بسیار است، گفت: سمنان از لحاظ جمعیت هفتمین، از لحاظ منابع معدنی ششمین و از لحاظ نیروی انسانی متخصص در زمره استانهای شاخص هستیم که برای مثال باید گفت نرم استاد به تعداد دانشجو در این استان سه برابر نرم کشوری است همچنین سمنان به لحاظ استراتژیک، در مسیر چهار راه شمال شرق کشور قرار دارد که مجموع این عوامل، مزیتها و ظرفیتهای استان را میسازد.
همتی با یادآوری این مطلب که استان سمنان از ظرفیتهای متنوع و متعددی برخوردار است افزود: استفاده از ظرفیتهای متنوع و بالقوه این سرزمین استراتژیک مستلزم رفع مشکل کمآبی در این استان است.
نماینده مردم سمنان، مهدیشهر و سرخه در مجلس با بیان اینکه سمنان شرایط قابل توجه و ویژهای برای توسعه پایدار اقتصادی دارد اضافه کرد: استان سمنان یک استان صنعتی با ذخائر بسیار بالای معدنی و ظرفیتهای بالای انسانی ، کشاورزی و گردشگری است.
وی کمبود منابع آبی در این استان را جدی دانست و افزود: استان سمنان برای توسعه اقتصادی به 200 میلیون متر مکعب آب از منابع جدید نیاز دارد و اجرایی شدن طرح انتقال آب خزر این مشکل را رفع میکند.
این عضو فراکسیون امید با بیان اینکه استان سمنان از استانهای برتر کشور در بهرهوری آب است ادامه داد: استان سمنان علاوه بر این هم در طرح اصلاح الگوی کشت و هم هوشمندسازی چاهها و استفاده از سیستمهای نوین آبیاری از استانهای ممتاز کشور است.
وی با اشاره به اینکه متوسط بارندگی در سمنان نصف متوسط کشوری است افزود: استان سمنان از نظر کمبود منابع آبی وضعیت شکنندهتری دارد.
همتی با بیان اینکه شرایط سمنان بسیار حساس است چرا که میتواند نقش اساسی را در حوزه پدافند غیرعامل به لیل مجاورت با پایتخت، ایفا کند، تاکید کرد: سمنان در واقع لنگرگاه و نقطه ثقل پدافند غیرعامل در کشور است که با شرایط کنونی کشور، قطعاً این موضوع باید در اولویت برنامههای خودمان قرار دهیم.
نماینده سمنان، سرخه و مهدی شهر در مجلس افزود: آمایشهای سرزمینی نشان میدهند که استان سمنان با کمبود حداقل ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب در سال مواجه است که این امر به مانعی برای ادامه روند توسعه بدل شده است. ما برای تأمین منابع پایدار آب، از چشمهها، چاهها قنوات و سدهای مختلف استفاده میکنیم اما باید در راستای انتقال آب خزر به استان نیز مبادرت ورزیم چرا که این استان با کمبود شدید آب روبرو است.
وی بعضاً مطرح میشود که انتقال آب خزر به سمنان بنا به دلایل سیاسی و زادگاه دو رئیس جمهور، اجرایی شده که در پاسخ باید گفت خیر؛ اینگونه نیست، گفت: سوابق این طرح موجود است طرح مورد نظر از قبل پیروزی انقلاب اسلامی نیز مطرح شد و در دوران ریاست جمهوری آیت الله هاشمی نیز به طور جدی مطرح شد اما مصوب نشد بنا براین طرح انتقال آب به دلایل سیاسی اجرا نمیشود.
همتی تصریح کرد:دیگر بحث در اجرای طرح، نگرانیهای محیط زیستی است و ما به این امر احترام میگذاریم همچنین باید گفت بهترین مصوبات زیست محیطی به خصوص در حوزه جنگلها در مجلس دهم اتفاق افتاده و لذا باید گفت نگاه مجلس به موضوع محیط زیست بسیار نگاه خوبی است و محیط زیست دغدغه همه محسوب میشود و به طور ویژه در مجلس این امر مورد توجه است.
نظر شما