به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، «مجید شاکری» شب گذشته (یکشنبه 26 خرداد) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره سیاستهای بانک مرکزی در کنترل نرخ ارز با اشاره به راه اندازی بازار متشکل ارزی از سوی این بانک گفت: بازار متشکل ارزی، سیاستگذار نرخ ارز است.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه صراف ها بازیگران اصلی بازار متشکل ارزی هستند، ادامه داد: سامانه نیما سامانه ثبت معاملات حواله است و نرخی در آن کشف نمی شود.
وی افزود: در طول زمان به علت فشارهایی که از دبی به صرافان ایرانی وارد شد دبی از جایگاه اصلی ترین انباره اسکناس، نزول کرده است و از جاهای مختلفی اسکناس وارد ایران می شود همچنین در طول تابستان 97 به علل مختلف، انبارهای مهم اسکناس در داخل ایران تشکیل شده است.
شاکری درباره تفاوت های بازار متشکل ارزی با بازارهای نیما و سنا گفت: اینکه محل تعیین نرخ ارز در دبی باشد بسیار بد است و بازار متشکل ارزی می خواهد این موضوع را تغییر دهد و نرخ ها در تهران تعیین شود.
وی با بیان اینکه بازار متشکل ارزی نیاز به زمان دارد تا به عمق و کارایی لازم برسد، گفت: زیرساخت فنی بازار متشکل ارزی، آماده و آزمایش و فراخوان برای نام نویسی صرافان هم انجام شده است.
این کارشناس اقتصادی در ادامه به بیان دیگر سیاست های بانک مرکزی برای کنترل بازار ارز پرداخت و گفت: اصرار برای کاهش نرخ ارز با تزریق آن به بازار، انکار بازار آزاد و پذیرش بازار آزاد، ورود بانک مرکزی و کنترل نرخ ارز از جمله این سیاست ها در 2 سال اخیر بود.
شاکری در بخش دیگری از این برنامه خبری درباره اختصاص ارز 4200 تومانی به کالاهای اساسی و برخی دیگر از کالاها و نگاه اقتصاددانان به این موضوع گفت: تا آبان 97 این کار تقریبا موفقیت آمیز بوده است اما این روش در اوج موفقیت خود هم شکست خورده بود زیرا نمی توانیم برای همه کالاها یک دستور بنویسم.
وی با بیان اینکه ارزهایی که بنا بر مبدا صادراتی، امکان تخصیص موفق 4 هزار و 200 تومانی به آن وجود ندارد باید در قالب نیمایی وارد شود، افزود: تفاوت آن را در قالب کارت رفاه به افراد بیشتری واگذار کنیم.
نظر شما