خانه هنرمندان در انتظار ردیف بودجه دولتی

رئیس خانه هنرمندان با بیان این که این نهاد جزو فعال ترین مجموعه های فرهنگی هنری است که هیچ ردیف بودجه ای ندارد، گفت: امیدوارم وزارت ارشاد و سازمان برنامه و بودجه امسال تصمیمی برای بودجه این خانه بگیرند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «خانه هنرمندان ایران» با در اختیار داشتن دو سالن نمایشی بزرگ در مجموعه ایرانشهر و داشتن ۸ گالری و سه سالن یکی از ظرفیت های هنری بی نظیر در کشور است، در واقع خانه هنرمندان ایران محل تقاطع افکار و تعامل بین جوامع و اصناف مختلف هنری کشور است که در سال 1378 شکل گرفته است؛ در این مرکز هنری ۱۲ خانه و انجمن اصلی از جمله خانه موسیقی، خانه تئاتر، انجمن شاعران، انجمن گرافیستها، انجمن نقاشان، انجمن سفال و سرامیک و ... عضو شورای عالی هستند که انتخاب مدیرعامل و هدایت کلان و راهبردی خانه هنرمندان توسط آن ها صورت می گیرد؛  خانه هنرمندان ایران از سوی شهرداری و شوری شهر تهران حمایت مالی می شود  اما این خانه به گفته مدیران آن از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حمایت مالی نمی شود، در شرایط کنونی اداره این خانه و تامین منابع مالی اش کار دشواری است چون این خانه ردیف بودجه مشخصی ندارد. تامین منابع مالی خانه هنرمندان موضوعی بود که با «مجید رجبی معمار»، رئیس خانه هنرمندان  به گفتگو نشسته ایم که در زیر می آید:

 

خانه هنرمندان امسال که سال ریاضت اقتصادی است برای تامین بودجه مورد نیازش از چه منابعی استفاده می کند؟

خانه هنرمندان مجموعه بسیار  فعال فرهنگی است و به تعبیری جزو فعال ترین مجموعه های فرهنگی و هنری در کشور است اما متاسفانه هیچ ردیف بودجه ای در قانون بودجه کشور ندارد،  ما در این سال ها هم هر چقدر تلاش کردیم از طریق سازمان برنامه و بودجه و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی  و مراجعات متعدد به کمسیون فرهنگی مجلس که ردیف بودجه ای را به این خانه اختصاص بدهند اما موفق نشدیم.

 

آیا خانه هنرمندان از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کمک های مالی دریافت می کند؟

نه، این خانه کمکی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت نمی کند .در خانه هنرمندان در سال بیش از صد نمایشگاه برگزار می شود، بسیاری از این نمایشگاه ها نمایشگاه ملی کشور است مثلا سالی حداقل  سه یا چهار نمایشگاه انجمن نقاشان ایران فقط در این خانه برگزار می کند سالی حداقل سه نمایشگاه ملی عکس برگزار می شود و تمامی انجمن های  مختلف هنری در این خانه نمایشگاه برگزار می کنند.  خانه هنرمندان باید تمامی هزینه هایش را خودش تامین کند .

 

آیا شهرداری تهران  هم کمک مالی به خانه هنرمندان نمی کند؟

غیر از کمک های شهرداری تهران که با حمایت آقای حناچی و حمایت کمسیون فرهنگی شورای شهر یک آب باریکه ای برای خانه هنرمندان و تماشاخانه در نظر گرفتند. ما بودجه دیگری نداریم، سال گذشته وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر اساس سیاست شفاف سازی خود جدول بودجه و نهادهایی را که براساس تصویب مجلس سهم از بودجه دریافت می کنند را منتشر کرد. ممکن است نهادهایی باشند که وزارت ارشاد علاقه ای به تخصیص بودجه به ان ها نداشته باشد ولی لاجرم باید بودجه مصوب در مجلس را تقسیم کند.

 

رقم کمک وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال گذشته به خانه هنرمندان چقدر بود؟

آقای وزیر خیلی حمایت کردند و سال گذشته مبلغ 200 میلیون تومان  به خانه هنرمندان اختصاص دادند که البته این رقم ها پاسخگوی نیازهای ما نیست. من تهیه کننده سینما و مستند ساز هستم با 200 میلیون تومان یک فیلم کوتاه را به سختی می شود ساخت، در حالی که مجموعه ای که در سال 200 تا 250 ایونت و رخداد  فرهنگی و هنری  را باید برگزار می کند مرتب باید سالن های تئاترش فعال باشد و نشست های تخصصی مرتب برگزار کند سینما تک خانه به عنوان فعال ترین سینما تک کشور فعالیت می کند این رقم برای ما ناچیز است، اما ما با سختی و با همت همکاران و دوستان از فعالیت بازنایستادیم و خانه پر انرژی و پر تلاش دارد پیش می رود.

 

برای تامین منابع مالی خانه هنرمندان چرا اسپانسر نمی گیرید؟

در تلاش هستیم از بعضی موسسات فرهنگی و اقتصادی اسپانسر بگیریم، خانه هنرمندان با همین فعالیت های هنری مشترک که با کشورهای خارجی انجام می دهد مبالغی را می گیرد  که اینها هم بیشتر مبالغ فرهنگی است و چون آن کشورها هم دست و بالشان باز نیست نمی توانیم کمک هایی بگیریم، ولی خانه بلاوقفه کارش را ادامه می دهد من امیدوارم امسال وزارت ارشاد و سازمان برنامه و بودجه  تصمیمی بگیرد و ردیف بودجه کمکی برای خانه هنرمندان پیش بینی کند.

کد خبر 800477

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha