«حمید بالایی» در گفتگو با خبرنگار دفاعی امنیتی خبرگزاری شبستان در مورد شکل گیری هسته های نخبگانی برای حل مسائل کشور گفت: طرح هسته ای نخبگانی سال گذشته به صورت پایلوت در چند دانشگاه کشور اجرا شد و پس از طی مراحل تحقیقاتی امسال به شکل جدی در میان دانشگاههای آزاد و سراسری کشور اجرا می شود.
جانشین سازمان بسیج دانشجویی کشور با اشاره به نقش تحقیقات در حل مسائل عمده کشور و کلانشهرها افزود: هسته های نخبگانی دانشجویان را در مقطع ارشد و دکتری فرا می گیرد.
وی ادامه داد: سابقه علمی و جنس کارهای علمی پیش از این در بسیج دانشجویی از جنس علمی و هدایت تحصیلی بود و در سطح نشست های علمی کمک کننده یا برگزاری جشنواره های علمی و تقدیر از نفرات برتر برگزار می شد.
بالایی اظهار کرد: اما با رویکرد جدید سازمان بسیج دانشجویی از بستر علمی و تخصص دانشجویان برای حل مسائل اجتماعی و سیاسی و فرهنگی استفاده می کند به طور مثال از بستر علمی به موضوعات مانند ترافیک یا ناکارآمدی کارخانه هپکو نگاه می شود. یعنی فضای علمی دانشجویان به سمت حل مشکلات جامعه حرکت کرده است و مخاطب اصلی آن دانشجویان ارشد و دکترا هستند.
جانشین سازمان بسیج دانشجویی خاطر نشان کرد: در حال حاضر 84 هسته علمی در کل کشور تشکیل شده است و 110 هسته علمی در تهران تشکیل شده است. این افراد متاثر از فضای علمی کشور به مسائل کشور نگاه می کنند.
وی تصریح کرد: علت اختلاف عددی ظرفیت دانشجویان ارشد و دکتری در تهران است این هسته ها مصداق هسته های علمی و پژوهشی که هر هسته 3 تا 10 نفر را تشکیل می دهد.
بالایی خاطر نشان کرد: هسته ها ی علمی دارای سرمایه انسانی و یک تیم جدی علمی هستند و یک هویت ساختاری با بسیج و هویت تعاملی و ارتباطی با فعالان مرتبط با دستگاههای اجرایی دارند که پس از ارایه تحقیقات علمی به مسئولان اجرایی می توانند بر تصمیم اجرایی مسئولان اثرگذار باشند.
بالایی ادامه داد: هسته های علمی می توانند با کسب درآمد از این راه به اشتغال هم بپردازند و در مراحل بعدی با پیوستن به شرکت های دانش بنیان به فعالیت خود ادامه دهند. هزینه ابتدایی برای شروع پژوهش در هسته های نخبگانی توسط بسیج دانشجویی تامین می شود.
وی گفت: این هسته ها به صورت تخصصی دانشجویان را وارد عرصه پژوهشی در کشور می کنند و منبع درآمدی و معیشتی برای دانشجویان محسوب می شوند./
نظر شما