خبرگزاری شبستان _ شیروان؛ پروژه مسکن مهر توانست طی سالهای گذشته به خانه دار شدن برخی از خانوارها کمک کند اما در عین حال بسیاری از افراد نیز به دلایل متعددی همچون سردرگمی و دریافت مبلغ اضافه از سوی تعاونی ها، آرزوی خانه دار شدن را فراموش کردند و این امر باعث شد تا قيمت تمام شده اين مسكن بيشتر از ميزان برآورده اوليه باشد. دولت گذشته به دلیل فراهم نکردن زیرساخت های لازم به محض افزايش قيمت مصالح ساختماني و دستمزد كارگری، اعلام کرد با مبالغ قبلي نميتوان واحدها را تمام کرد. حال افراد بسیاری بر این باورند که ادامه این پروژه، توسط دولت نیازمند اصلاحات زیرساختی و پایه ای است و باید تکلیف خریداران در این خصوص مشخص شود.
یک کارشناس زمین و مسکن در این رابطه می گوید: یکی از اصلی ترین دلایل دریافت هزینه بیشتر از خریداران به نبود تخصص در ساخت و ساز و تعهدات تعاونی ها باز می گردد، هر چند که این تعهدات در مسیر اجرا با موانعی نیز روبرو شد.
مجتبی صائب گفت: عمده مشكلات مسكن مهر مربوط به مسائل زيرساختي است و اين مسئله باعث شد تا وقت زيادي از تعاونيها صرف آماده ساختن زيرساختهاي احداث مسكن مهر شود.
وي با بیان اینکه تعاونيها در تامين بودجه مورد نياز دچار مشكل هستند، می گوید: بانكها نیز براي پرداخت وام احداث مسكن اعلام کرده اند كه بعد از پيشرفت پروژه تا حد مشخصي وام را ميپردازند که این امر باعث كُند شدن روند احداث و در نتيجه ناتواني تعاونيها در دريافت وام شده و این امر نشان می دهد که زیرساخت ها در این پروژه نیازمند اصلاح است.
یک کارشناس عمران و شهرسازی هم با اشاره اینکه اجرای این پروژه در دولت یازدهم نیازمند تغییر ساختاری است، اظهارداشت: پروژه مسکن مهر در دولت گذشته بدون کار کارشناسی انجام شد و طرحی شتاب زده بود که در فرآیند اجرا، دست دلالان و واسطه ها را باز گذاشت.
صادق روشن فراز می گوید: مسکن مهر برای اقشار کم درآمد و فاقد مسکن اجرایی شد اما پس از مدتی این بازار در دست دلالان قرار گرفت و از ماهیت واقعی خود خارج شد طوری که مسئولان تنها به ساخت مسکن های کم دوام اقدام کردند و در مناطق اجرای این پروژه هیچگونه مراکز آموزشی و بهداشتی ایجاد نشد.
وی تصریح کرد: در این طرح در خصوص افزایش قیمت مصالح ساختمانی نیز پیش بینی های لازم صورت نگرفت و در این رابطه دولت آینده باید با انجام تغییرات کلی و زیربنایی این پروژه را با هدف خانه دار کردن اقشار ضعیف ادامه دهد.
کارشناس عمران و شهرسازی می گوید: هنگامی که دولت قصد ساخت مسکن برای اقشار ضعیف جامعه را داشت باید تمام زیرساخت های مورد نیاز را تأمین می کرد اما دولت بالعکس عمل کرد.
روشن فراز بیان می کند: دولت تنها شروع به ساخت مسکن کرد و سایر امکاناتی که در کنار واحدهای مسکونی باید ایجاد شود را به فراموشی سپرد.
وی یادآور شد: اجرای این پروژه در شهرها توفیق چندانی نداشت و اقدامات رفاهی و خدماتی مسکن مهر در بسیاری از شهرها بسیار ابتدایی و ضعیف بود.
کارشناس عمران و شهرسازی می گوید: پروژه مسکن مهر طرحی خوب و مناسب به منظور خانه دار کردن مردم تلقی میشود که باید با ایجاد تغییراتی در اجراء با واگذاری ساخت و سازها به مردم ادامه پیدا کند.
رييس اداره راه و شهرسازي شيروان با اشاره به گلايه برخي از متقاضيان درباره تحويل ندادن واحدها گفت: سايت كوي مسكن وحدت شيروان شامل دوهزار واحد مي باشد كه تاكنون ساخت 700 واحد به اتمام رسيده و به متقاضيان تحويل داده شده است.
محمود رضا زاده در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان با بيان اينكه سعي بر اين است ساخت مابقي واحدها تا پايان سال 98 به اتمام برسد، اظهارداشت: عمليات ساخت سايت مزبور از سال 90 شروع شده كه هم اكنون طرح هاي در دست اجرا بيش از 60 درصد پيشرفت فيزيكي دارد.
وي هزينه تمام شده هر واحد را 600 ميليون ريال عنوان كرد و گفت: از اين ميزان 200 ميليون ريال آورده متقاضي و مابقي وام 12 ساله است.
رضا زاده افزود: علت تاخير در ساخت و ساز مسكن مهر كوي وحدت جانمايي اشتباه پروژه، مشكلات شركت هاي تعاوني تشكيل شده، تغيير ساخت از شركتهاي تعاوني به تفاهمنامه سه جانبه انبوه ساز و بانك و راه و شهرسازي، مشكل تامين آورده مالي اعضا و تورم هاي ايجاد شده در سال هاي اخير است.
رییس اداره راه و شهرسازی شیروان گفت: اكثريت اعضا كه هزينه خود را كامل واريز كردند واحدهاي آنان واگذار شده يا در مرحله تحويل هستند به جز دو شركت كه ساخت واحدها توسط تعاوني مسكن صورت مي گيرد.
رضا زاده با بيان اينكه همه زيرساخت ها از جمله آب، برق، گاز و خدمات روبنايي مسجد، مدرسه، مغازه و نانوايي تكميل شده است، افزود: تاخير در ساخت به علت مشكلات مالي خود اعضا شركت است در صورتيكه بانك تمامي تعهدات خودش را پرداخت كرده اما، بخش مالي كه از طرف اعضاي تعاوني بايد تكميل شود متاسفانه مشاركت اعضا بسيار كم است.
نظر شما