به گزارش خبرگزاری شبستان،هانا آرِنْت فیلسوف (فلسفهٔ سیاسی) و تاریخنگار زن آلمانی بود که تباری یهودی داشت. هانا آرنت یکی از مهمترین متفکرانی بود که آرا و افکارش تأثیری ژرف در سدهٔ بیستم میلادی بر جای گذاشت.
او سالها در دانشگاههای ایالات متحده در رشتهٔ تئوری سیاسی تدریس کرد و از چندین کشور، دهها دکترای افتخاری گرفت، و جایزهٔ آلمانیزبان لِسینگ و فروید را نیز از آن خود کرد. زمینهٔ فلسفه و آثار او حول موضوعاتی همچون دموکراسی مستقیم یا اقتدارگرایی و تمامیتخواهی حکومتهای استبدادی است.
در قسمتی از این کتاب میخوانیم:«چون مسائل مربوط به هویت یهودی در درون یک دولت در وهله نخست سیاسی بود، یهودی بودن میتوانست یک جرم و جنایت به حساب آید. اما آرنت این را هم نادیده نمیگذارد که در موقعیت دوپهلوی اجتماعی، یهودیبودن بدل به یک شر میشد. یهودی بودن بهمعنای ناقصالخلقه گرفته میشد. یهودیان میتوانستند با مسیحیشدن از شر دین یهودی خلاص شوند، اما هیچ راهی برای گریز از یهودیبودن وجود نداشت. داشتن دین یهودی چون بهچشم جرم نگریسته میشد، با وضع قوانین محدودکننده برای یهودیان پاسخ میگرفت. اما وقتی یهودی بودن بهچشم شر نگریسته میشد، فقط با محو شدن از این دنیا قابل علاج بود. آرنت چنین نتیجه میگیرد:
آن تفسیری که جامعه از اصل و نسب یهودی افراد و نقش یهودیان در چارچوب زندگی اجتماعی داشت ربط وثیقی به چگونگی به کارگیری تمامعیار و فاجعهبار همه ابزارهای یهودیستیزی داشت. شاخه نازی یهودستیزی ریشه در این شرایط اجتماعی داشت...
آرنت معتقد است یهودستیزی، که تکتک یهودیان را ناقصالحلقه بهحساب میآورد، پیشاپیش خودش را در ماجرای درفوس نشان داده بود.»
گفتنی است: «فلسفه هانا آرنت» هفتمین عنوانی است که نشر نو از مجموعه فلسفه انتشارات وادزوُرد در آمریکا با سرویراستاری دنیل کولاک، منتشر میکند و هدف از انتشارش، آشنایی مخاطبان با مهمترین فلاسفه و مسائل فلسفی است. «فلسفه کییر کگور»، «فلسفه جان استیوارت میل»، «فلسفه داستایفسکی»، «فلسفه کامو»، «فلسفه عیسی» و «فلسفه رالز» عناوینی هستند که پیش از این کتاب، در قالب مجموعه مذکور منتشر شدهاند.
نشر نو اثر حاضر را در 152 صفحه چاپ و روانه بازار کتاب کرده است .
نظر شما