به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از الغد، نیم میلیون کودک در اردوگاه های پناهندگان روهینگیایی از آموزش محرومند و به «نسلی از دست رفته» تبدیل شدند.
در سال 2017 میلادی، نزدیک به 740 هزار مسلمان روهینگیایی از پاکسازی نژادی در میانمار به بنگلادش گریختند، به طوری که تعداد این این مسلمانان پناهندگان در این کشور جنوب آسیایی به یک میلیون نفر افزایش یافت.
بنگلادش میزبان موقتی برای این میهمانان مسلمان به شمار می آید و مخالف ادغام آنها در جامعه است، به همین دلیل داکا تحصیل کودکان روهینگیایی را در مدارس خود ممنوع کرده است.
زبان و فرهنگ مشابه بین ساکنان جنوب شرق بنگلادش، باعث شده تا اردوگاههایی برای پناهندگان ایجاد شود و شمار زیادی از کودکان روهینگیایی در مدارس محلی آن بپیوندند.
اما «الشیخه حسینه» نخست وزیر بنگلادش پیش از این دستور داد که همه مدارس کودکان روهینگیایی را اخراج کند، به همین دلیل خود را ناگهان از فرصت آموزش محروم دریافتند.
«لاکی اختر»(15 ساله) یکی از دانش آموز روهینگیایی است که از مدرسه ای در روستای هنیلا که یک سوم از دانش آموزان آن از اردوگاههای پناهندگان بودند، اخراج شده و تنها در کارهای منزل کمک می کند.
اختر به خبرگزاری فرانس پرس می گوید که وی دوست داشته که پزشک شود، اما معتقد است که این مسئله هرگزمحقق نمی شود.
برهمین اساس، سازمان های غیردولتی و آژانس کودکان سازمان ملل(یونیسف) یکهزار و 800 مرکز آموزشی تاسیس کرده است که 180 هزار کودک در آن آموزش می بینند و این آموزش به مرحله ابتدایی بسنده می شود.
برای پرکردن شکاف ها، سازمان هایی از روهینگیا متحد با سازمان های اسلامی از بنگلادش، بیش از یکهزار مدرسه دینی برای آموزش قرآن کریم افتتاح کردند. این مدارس مجموعه ای کامل از دروس را از جمله قرائت قرآن کریم تا اصول دین و فقه را ارایه می دهند.
حارس(13 ساله) که از آموزش در یکی از مدارس شهر تکناف محروم است، دروس خود را در یک مدرسه دینی در اردوگاه پناهندگان لیدا فرامی گیرد.
پدر حارس معتقد است که بهتراست با درس مشغول شود، والا در اردوگاه پرسه می زند و اخلاقش بد می شود.
در گزارش جدیدی آمده است که هیچ نشانه ای که این مدارس قرآنی به خشونت و تعصب تشویق می کنند یا تندروها برای نشر افکار افراطی و جذب پیرو از آن سوء استفاده می کند، وجود ندارد.
اگرچه گروههای بحران های بین المللی نسبت به اقدام سیاستمداران در منع تحصیل رسمی جوانان و رها کردن آنها در مدارس دینی غیرقانونی هشدار دادند، زیرا خطر نفوذ گروههای تندرو در این اردوگاهها افزایش می یابد.
فرانس پرس نیز گزارش داد: کودکان روهینگیایی از صدمه روحی رنج می برند، به همین دلیل ضعیف و منزوی و مملو از احساس خشم هستند.
در همین حال، «مجیب الله» از شهروندان روهینگیایی که در یک مدرسه دینی در بنگلادش پیش از انتقال به سیستم آموزشی مدنی به فراگیری علم پرداخته است، دراین باره می گوید: این موسسه های دینی نمی توانند جایگزینی برای آموزش جوانان روهینگیایی باشد.
مجیب الله که امام جماعت یک مسجد در استرالیاست، گفت: این مدارس تنها می توانند در آماده کردن برخی معلمان دینی و ائمه مساجد کمک کنند.
وی افزود: ما نیاز داریم تا کودکانمان به نظام آموزشی معمولی بروند تا به آنها برای مقابله با چالش های جهان کمک کند، در غیر این صورت این نسل تا ابد از بین می رود.
نظر شما