پیشگیری از جرم پدیده ای ملی است/ تکلیف حاکمیت است که امنیت را برای تمامی شهروندان مهیا کند

نیازپور با تاکید بر اینکه پیشگیری از جرم پدیده ای ملی است، گفت: این موضوع در نظام مدیرت کنترل جرم در کشور نهال جوان است که نیاز به مراقبت دارد.

به گزارش خبرنگار سیاسی قضایی خبرگزاری شبستان، «امیرحسن نیازپور» شب گذشته (29 خرداد) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما درباره ساز و کارهای اجرایی پیشگیری از وقوع جرم در ابتدا به تعریفی از واژه پیشگیری از جرم پرداخت و گفت: پیشگیری از جرم یعنی تدابیر غیر کیفری و غیر قهرآمیزی که قبل وقوع جرم به منظور تاثیر گذاری بر عوامل جرم زا و عدم ارتکاب جرم نخستین بکار گرفته می شود.

 

عضو هیات علمی دانشگاه با بیان اینکه هنر تدابیر پیشگیرانه به این صورت است که شهروندان توجیه شوند که حتی برای اولین بار هم سمت بزهکاری نروند، ادامه داد: به نظر می سد تکیه گاه قوانین برای کاهش میزان بزهکاری رویکرد واکنشی بوده وسعی شده از دریچه تشدید مجازات با استفاده ابزار قهرآمیز میزان بزهکاری کاهش پیدا کند اما واقعیت این است که جرم با رویکرد پیشگیرانه آنچنانکه انتظار می رود مورد توجه نیست.

 

نیازپور با تاکید بر اینکه حق بر امنیت حق همه شهروندان است و تکلیف حاکمیت است که امنیت را برای تمامی شهروندان مهیا کند، گفت: توجه به ملاحظات پیشگیرنده در هنگام سیاست گذاری های اجتماعی و اقتصادی نیز اصلی مهم است به طور مثال در چارچوب برخی قوانین و مقرارات الزام اینکه با پیوست اقتصادی باشد لحاظ می شود.

 

عضو هیات علمی دانشگاه با اشاره به اینکه استفاده از سازوکار نظام عدالت کیفری برای جامعه هزینه بر است، افزود:  به زندان افتادن سرپرست خانواده، این نهاد را با مشکلات اجتماعی و اقتصادی مواجه می کند که می تواند زمینه ساز گرایش خانواده و اعضای آن به سمت بزهکاری باشد.

 

وی با بیان اینکه در قانون سال 89 که مجلس اقدامات خوبی برای پیشگیری از وقوع جرم صورت گرفته اما اقدامات اغلب پسینی بوده است، گفت: شورای عالی پیشگیری از جرم می تواند در چارچوب اتخاذ سیاست های به موجب ماده 2 زمینه ای برای ایجاد رویکرد در سطح قانون گذاری و سیاست گذاری ایجاد کند.

 

نیازپور با بیان اینکه در قانون پیشگیری از وقوع جرم در ماده 3 و در بند یک، به تقسیم کار ملی اشاره شده است در این باره توضیح داد: با تصویب آیین نامه مجدد تقسیم کار ملی مورد تاکید قرار گرفت و وظایف همه نهادها با توجه به ظرفیت ها مشخص شده است.

 

عضو هیات علمی دانشگاه با اشاره به اینکه نکته مهم دیگر این است که پیشگیری از جرم نیاز به زیرساخت هایی نیاز دارد که مشارکت همه جانبه هر سه قوه ضروری است، افزود: دستگاه قضایی بر اساس قانون اساسی مدیریت پیشگیری از جرم را با استفاده دقیق از ظرفیت های 2 قوه دیگر برعهده دارد.

 

نیازپور با تاکید بر اینکه پیشگیری از جرم پدیده ای ملی است، گفت: این موضوع در نظام مدیرت کنترل جرم در کشور نهال جوان است که نیاز به مراقبت دارد./

کد خبر 801481

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha