به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما از زمان وقوع سیل تاکنون در هفته های متوالی با دعوت از کارشناسان و مسئولان بخش های مختلف آخرین اقدامات انجام شده از سوی دستگاه های متولی برای بازسازی مناطق سیل زده کشور و چگونگی روند بازسازی این مناطق را مورد بررسی قرار می دهد.
بنابراین گزارش، شب گذشته (پنجشنبه 30 خرداد) نیز این برنامه با حضور مسئولان از بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، وزارت جهادکشاورزی، استاندار استان مازندارن و جانشین سازمان بسیج سازندگی کشور روی آنتن رفت و هر یک از مسولان به ارائه توضیحاتی از آخرین اقدامات انجام شده در استان های سیل زده کشور پرداختند.
موضوع مشترک صحبت های رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و استاندار مازندارن نوع عملکرد بانک ها در ارائه تسهیلات برای انجام بازسازی ها در مناطق سیل زده کشور بود که در این زمینه انتقادی را متوجه سیستم بانکی به دلیل تعلل در عقد قراردادها می دانستند البته در پایان صحبت هایشان این نکته را نیز متذکر شده بودند که از هفته گذشته مجموعه اقدامات بانکی روال بهتری به خود گرفته است.
مدیر کل دفتر مدیریت بحران وزارت جهاد کشاورزی نیز در بخش دیگری از این برنامه خبری به بیان آخرین آمارها از میزان خسارات وارده از سیل به زمین های کشاورزی پرداخت و بر این نکته اشاره داشت که ۳۱۶ هزار هکتار اراضی کشاورزی زیر آب بود و در خوزستان ۲۱۳ هزار اراضی کشاورزی به زیر آب رفت اما اکنون بالغ بر ۹۵ درصد اراضی از آب خارج شده است. همچنین اقدامات لازم برای تجهیز، احیا و رسوب گیری برای کشت دوم انجام شده است و۸۶ هزار هکتار اراضی کشاورزی را آماده کشت دوم شده اند.
در ادامه این برنامه خبری جانشین سازمان بسیج سازندگی کشور درباره اقدامات انجام شده از سوی این نهاد برای بازسازی مناطق سیل زده کشورگفت: از چند روز گذشته در خوزستان به همراه سردار غیب پرور حضور پیدا کردیم و ایشان کلنگ چند واحد را زدند
سرهنگ «محمد زهرایی» با اشاره به حضور نیروهای بسیح سازندگی در 30 خرداد در پلدختر برای بررسی وضعیت این شهر گفت: در پلدختر عملیات تعمیرات توسط گروههای جهادی آغاز شده است و به امید خدا روز به روز سرعت افزایش پیدا خواهد کرد. اکنون با تلاش روزانه 450 نفر از گروه های جهادی، 80 هکتار از انجیرستان های استان لرستان در معمولان پاکسازی شده است.
جانشین سازمان بسیج سازندگی کشور با اشاره به وضعیت مسکن در مناطق سیل زده یادآور شد: ما ٢٠٠ هزار واحد را با بنیاد مسکن توافق کردیم و حدود ٨٠٠ مورد آن به منظور تامین اعتبار ابلاغ شده است.
وی خاطرنشان کرد: امیدواریم در یک بازه زمانی کوتاه عملیات با سرعت بهتری انجام شود. در بخش تعمیرات کار به سرعت پیش می رود اما پیشرفت در ساخت به دلیل مشکلات دریافت تسهیلات بانکی کمتر است/.
نظر شما