ساماندهی ۴۰ هزار قالیباف تهرانی

وزارت صمت پس از ایجاد مشکل برای بیمه قالیبافان اقداماتی را با همکاری مرکز ملی فرش ایران برای حل این مشکل انجام داده است و حالا در ادامه حمایت های خود از قالیبافان ساماندهی ۴۰ هزار قالیباف تهرانی را در دستور کار خود قرار داده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، فرش و قالیبافی از جمله صنایع دستی کشورمان محسوب می شود که علاوه بر اینکه از شهرت  محبوبیت جهانی برخوردار است برای کشورمان ارزآور نیز است. با وجود رونقی که این صنعت دارد اما قالیبافان چند سالی ات که با مشکلات مختلفی دست و پنجه نرم می کنند که از مهمترین این مشکلات موضوع «بیمه قالیبافان» است.

 

بنابراین گزارش وزارت صمت پس از ایجاد مشکل برای بیمه قالیبافان اقداماتی را با همکاری مرکز ملی فرش ایران انجام داده است و قرار است در سال ۹۸ اعتبار هزار و ۸۹۲ میلیارد تومانی برای بیمه قالیبافان اختصاص یابد. بر اساس مصوبه کمیسیون تلفیق بودجه سال ۹۸ مجلس شورای اسلامی، یک هزار و ۸۹۲ میلیارد تومان برای بیمه شاغلین این حوزه اختصاص یافت که می‌تواند حدود۸۰۰ هزار نفر را تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دهد این در حالی است که رقم اختصاصی به بیمه قالی‌بافان و شاغلین حوزه صنایع دستی در سال گذشته ۷۷۶ میلیارد تومان بود که حدود ۲۶۰ هزار نفر فعالان این حوزه را تحت پوشش قرار داد.

 

به دنبال آن اواخر سال گذشته معاون وزیر صنعت معدن و تجارت و رئیس مرکز ملی فرش ایران اعلام کرد که «در سال 98 مشکلی در خصوص بیمه قالیبافان وجود نخواهد داشت و یک میلیون قالیباف در سطح کشور تحت پوشش بیمه قرار می گیرند.»

 

بنا به گفته «فرشته دستپاک» این اتفاق برای اولین بار در تاریخ مرکز ملی فرش ایران با هماهنگی سازمان مدیریت و برنامه ریزی و همراهی 100 درصد مجلس شورای اسلامی و کمیسیون تلفیق روی می دهد. در این زمینه 190 هزار میلیارد ریال 100 درصد تخصیص یافته و مراحل نهایی تخصیص 40 هزار میلیارد ریال دیگر نیز در مجلس شورای اسلامی در حال انجام است.

 

حالا در ادامه اقدامات برای حمایت از قالیبافان وزارت صنعت و سازمان صمت استان تهران ساماندهی فعالیت قالیبافان و توسعه برنامه‌های ترویجی صنعت ارزآور فرش را در دستور کار جدی خود قرار داده است.  رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت تهران این مطلب را در حاشیه نخستین کارگروه فرش دستباف اعلام کرده و با اشاره به فعالیت بالغ بر ۴۰ هزار و ۳۸۰ قالیباف در سطح استان تهران گفته است: «بیش از هزار واحد شست‌وشو و پردازش در قالب کارگاه‌های مرمت و کارخانه‌های قالیشویی در استان تهران فعالند که در ایجاد ارزش افزوده فرش دستباف نقش بسزایی دارند.»

 

باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از «یدالله صادقی» آورده است: «با توجه به رویکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت برای حمایت ویژه از صنعت فرش و مشاغل وابسته به آن، سازمان صمت استان تهران ساماندهی فعالیت قالیبافان و توسعه برنامه‌های ترویجی صنعت ارزآور فرش را در دستور کار جدی خود قرار داده است.

 

وی ادامه داده است: «یکی از عمده‌ترین کالا‌های صادراتی کشور فرش دستباف است و البته صادرات بیش از ۹۵ درصد از فرش تولید شده کشور از گمرکات استان تهران صورت می‌پذیرد. با ابلاغ وزیر صنعت معدن و تجارت در استان‌ها کارگروهی تحت عنوان فرش دستباف برگزار می‌شود تا با بررسی مباحث بازرگانی داخلی و خارجی و حل مسائل موجود، تحرکی ایجاد شده و با تعامل بخش خصوصی شاهد رونق بیشتر این بخش تولیدی و تجاری مهم باشیم. برخی از مشکلات حوزه فرش و کارگاه‌های قالیبافی در کارگروه‌های ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان قابل طرح و حل و فصل می‌باشد.»

 

یادآور می شود: با حمایت مجلس و سازمان مدیریت و با دستور وزیر صمت، بودجه تخصیصی بیمه قالیبافان در سال ۹۸ حدود ۳ برابر شده است که با تخصیص این میزان بودجه و ابلاغ آن به وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی از سه ماهه دوم امسال به صورت قانونمند و با همکاری سازمان تامین اجتماعی انجام می‌شود.

 

 همچنین طرح ملی کارآفرینی و توسعه تجارت فرش دستباف یکی از برنامه‌های مرکز ملی فرش ایران در حمایت از تولید داخلی در سال ۱۳۹۸ است که این طرح به عنوان یکی از طرح‌های اقتصاد مقاومتی وزارت صمت مورد موافقت قرار گرفته و سازمان مدیریت و برنامه ریزی نیز آن را مورد موافقت قرار داده است./

کد خبر 802139

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha