به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، بورس و اوراق بهادار بهار 98 روزهای پر فراز و نشیبی را طی کرد اما بیشتر روزهای تالار حافظ در سه ماهه نخست سال جاری سبز پوش بود و در خلال روزهای اردیبهشت بورس و اوراق بهادار توانست رکورد شدنی در تعداد و حجم داد و ستدها داشته باشد و در ادامه این رشد در خرداد ماه نیز علی رغم وجود تحریم ها نمادهای شرکت های پتروشیمی حاضر در بورس در طول سه هفته معاملاتی خرداد توانستند از رشد چشمگیری برخوردار شوند تا جایی که در پایان معاملات هفته پایانی خرداد ماه سال ۹۸، شاخص کل با ۱.۵۲۷ واحد افزایش معادل ۰.۶۵ درصد افزایش نسبت به هفته قبل، به رقم ۲۳۴.۸۷۹ واحد رسید.
همچنین شاخص بازار اول با ۱.۵۷۹ واحد افزایش به رقم ۱۷۴.۵۱۹ واحد و شاخص بازار دوم با ۹۹۱ واحد افزایش عدد ۴۶۰.۶۶۲ واحد را به ثبت رساند و به این ترتیب شاخص بازار اول ۰.۹۱ و شاخص بازار دوم هر دو با ۰.۲۲ درصد افزایش نسبت به هفته قبل همراه شدند.
بر این اساس از ابتدای امسال تا پایان خرداد در مدت ۵۶ روز معاملاتی تعداد ۲۵۸ میلیارد و ۵۵ میلیون سهم و حق تقدم به ارزش ۷۲۳ هزار و ۵۰۳ میلیارد ریال در ۱۷ میلیون و ۵۹۲ هزار و ۹۹۹ دفعه مورد در بورس اوراق بهادار معامله قرار گرفته است.
همچنین بررسی معاملات بازار سهام به تفکیک بازار نشان می دهد در این مدت ۱۸۱ میلیارد و ۸۴۳ میلیون سهم به ارزش ۴۰۹ هزار و ۶۶۶ میلیارد ریال در ۹ میلیون و ۲۱۵ هزار و ۱۱۱ نوبت در بازار اول؛ ۷۳ میلیارد سهم به ارزش ۲۶۵ هزار و ۵۹۴ میلیارد ریال در ۸ میلیون و ۲۲۷ هزار و ۳۵۵ نوبت در بازار دوم؛ ۱۴ میلیارد و ۳ میلیون برگه به ارزش ۱۳ هزار و ۲۹۲ میلیارد ریال در ۵ هزار و ۷۸۷ نوبت در بازار بدهی، ۵۶ میلیون و ۷۵ هزار قرارداد به ارزش ۳۵۹ میلیارد ریال در ۲۰ هزار و ۹۵۳ نوبت در بازار مشتقه و ۳ میلیارد و ۱۴۱ میلیون واحد از صندوقهای سرمایه گذاری قابل معامله در بورس تهران به ارزش ۳۴ هزار و ۵۹۳ میلیارد ریال در ۱۲۳ هزار و ۷۹۳ نوبت مورد معامله قرار گرفته است.
شاخص کل نیز که معاملات امسال بورس را از ارتفاع ۱۷۸ هزار و ۶۵۹ واحد آغاز کرده است تاکنون ۵۶ هزار و ۲۲۰ واحد رشد را به ثبت رسانده و به ارتفاع ۲۳۴ هزار و ۸۷۹ واحد رسیده است.
این گزارش می افزاید: بر اساس فهرست ۵۰ شرکت فعالتر بورس تهران برای سه ماهه نخست سال ۹۸ نمادهای سپ، شبهرن، شیراز و افق از ۵۰ شرکت فعالتر بورس تهران خارج و نمادهای تاصیکو، وانصار، سفارس و ستران به این فهرست اضافه شدند این در حالی است که فولاد مبارکه اصفهان، صنایع پتروشیمی خلیج فارس، ملی صنایع مس ایران، پالایش نفت اصفهان و گل گهر پنج شرکت فعالتر بورس اوراق بهادار در بهار سال ۹۸ بودند.
بانک ملت، پتروشیمی پارس، چادرملو، سرمایه گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین، پالایش نفت بندرعباس، بانک تجارت، گروه مپنا، پتروشیمی جم، شرکت ارتباطات سیار ایران و پالایش نفت تهران در رتبههای ششم تا پانزدهم جدول فعالترین شرکتهای بورسی در سه ماهه اول سال ۹۸ قرار دارند.
از سویی دیگر رتبههای ۱۶ تا ۳۰ نیز برای شرکتهای گسترش نفت و گاز پارسیان، توسعه معادن و فلزات، فولاد خوزستان، مخابرات ایران، سایپا، ایران خودرو، گروه مدیریت سرمایه گذاری امید، سرمایه گذاری غدیر، پتروشیمی مبین، بانک پاسارگاد، سرمایه گذاری صدر تامین، پتروشیمی پردیس، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، خدمات انفورماتیک و بانک صادرات ایران به ثبت رسیده است.
روابط عمومی بورس تهران اعلام کرده است: پتروشیمی خارک، بانک انصار، فولاد خراسان، پالایش نفت تبریز، پتروشیمی فجر، گروه پتروشیمی س. ایرانیان، سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی، سرمایه گذاری صنایع شیمیایی ایران، پتروشیمی شازند، پارس خودرو، سیمان فارس و خوزستان، سرمایه گذاری گروه توسعه ملی، فولاد کاوه جنوب کیش، داده گستر عصر نوین-های وب، نفت سپاهان، لابراتوار داروسازی دکتر عبیدی، بانک پارسیان، پتروشیمی فناوران، بانک اقتصاد نوین و سیمان تهران در رتبههای ۳۱ تا ۵۰ را به خود اختصاص داده اند.
با توجه به تجربیات بورسهای اوراق بهادار در سطح بین الملل، شناسایی شرکتهای ممتاز یا دارای موقعیت برتر اغلب بر پایه معیارهای نقدشوندگی سهام، میزان تاثیر گذاری شرکت بر بازار و برتری نسبتهای مالی انجام میشود.
بر این اساس شناسایی شرکتهای فعالتر در بورس اوراق بهادار تهران بر پایه ترکیبی از قدرت نقدشوندگی سهام و میزان دادوستد سهام در تالار معاملات (تعداد و ارزش سهام دادوستد شده)، تناوب دادوستد سهام در تالار معاملات (تعداد روزهای دادوستد شده و دفعات دادوستد شده) و معیار تاثیرگذاری شرکت بر بازار (میانگین تعداد سهام منتشر شده و میانگین ارزش جاری سهام شرکت در دوره بررسی) است.
۵۰ نماد فعالتر بورس براساس دوره سه ماهه محاسبه شده و هر سه ماه یکبار به صورت انباشته به روز میشود./
نظر شما