به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، چهاردهمین نشست سران جی ۲۰ از امروز جمعه (7 تیر) در شهر اوزاکا ژاپن آغاز شد و تا فردا ادامه دارد. این نشستها از سال ۲۰۰۸ یعنی زمانی که این رهبران برای بحث درباره واکنش به بحران مالی جهانی یک جلسه اضطراری تشکیل دادند، تا کنون هر ساله برگزار شده است.
بنابراین گزارش، نمایندگان کشورهای گروه ۲۰ در این نشست برای بحث درباره تجارت، نوآوری فناورانه و تغییرات آب و هوایی و موضوعات دیگر استفاده می کنند اما در این اجلاس رییس جمهوری آمریکا باز هم موضوع ایران را پیش کشیده است و در حاشیه آن دیدارهایی با صدراعظم آلمان، نخست وزیر ژاپن و رییس جمهور روسیه داشت.
در این دیدارها ترامپ از صدراعظم مرکل درخواست کرده است تا به آمریکا در کمپین فشار حداکثری جهانی علیه ایران ملحق شود. همچنین نخست وزیر ژاپن اعلام کرده بود که تمام تلاشش را برای کاهش تنشها میان تهران و واشنگتن انجام می دهد.
بنابراین گزارش در کنار دیدارها و رایزنی هایی که ترامپ با سران جی 20 درباره ایران داشت «شی جینپینگ»، رئیسجمهور چین و «آنگلا مرکل»، صدراعظم آلمان در حاشیه نشست گروه ۲۰ در ژاپن دیدار داشتند و در این دیدار بر ضرورت حل و فصل مسالمتامیز تنشها بر سر ایران تأکید کردند.
طبق ترجمه فارس از خبرگزاری شینهوا چین، سران دو کشور توافق کردهاند مسائل مربوط به پرونده هستهای ایران بایستی به صورت مسالمتآمیز حل شوند و بایستی از تشدید تنشها اجتناب شود.
این گزارش می افزاید: «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا ۱۸ اردیبهشتماه سال گذشته در ادامه کارشکنیهای دولت آمریکا در اجرای توافق هستهای برجام به مشارکت کشورش در این توافق پایان داد و تحریمهای یکجانبه علیه ایران را احیا کرد. اروپا پس از آن این قول را به ایران داد تا با تضمین منافع اقتصادی ایران این توافق را حفظ کند اما تاکنون اقدامی از سوی آنها صورت نگرفته است بر این اساس شورای عالی امنیت ملی ایران ۱۸ اردیبهشتماه در بیانیهای اعلام کرد قصد دارد «در راستای صیانت از امنیت و منافع ملی مردم ایران، و در اعمال حقوق خود مندرج در بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام» برخی اقدامات خود ذیل برجام را متوقف کند.»
در ادامه این اقدام 4 تیرماه امیر دریابان «علی شمخانی»، دبیر شورای عالی امنیت ملی از آغاز گام دوم کاهش تعهدات برجامی ایران از ۱۶ تیرماه خبر داده بود.
نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی عصر در یادداشتی اعلام کرده بود: «با نزدیک شدن به ۱۶ تیرماه و آغاز گام دوم کاهش تعهدات برجامی ایران، فشار کشورهای اروپایی برای وادارسازی کشورمان به تداوم اجرای تعهدات پذیرفته شده در برجام بدون انجام تعهدات متقابل سایر طرفها افزایش یافته است.»/
نظر شما