خبرگزاری شبستان، گروه اجتماعی، هادی دهقانی: هر سال با شروع شدن فصل تابستان و تعطیلی مدارس تعداد زیادی از مردم با خانوادهای خود به جاده می زنند و راهی سفر می شوند، سفری که هدف از آن کنار گذاشتن موقت کار و کسب و زندگی روزمره است تا پس از آن مسافران با گذراندن تعطیلاتی به یاد ماندنی و با انرژی و انگیزه به خانه و کاشانه خود برگردند و کار و فعالیت خود را مجددا از سرگیرند، اما بی احتیاطی و عدم رعایت موارد ایمنی باعث می شود تا بسیاری از این سفرها با صدمات جبران ناپذیری مانند از دست رفتن عزیزان همراه شود.
گرمای زیاد امسال باعث شده تا شاهد تعداد زیادی از افراد باشیم که در دریای خزر، رودخانه ها، سد ها و استخرهای کشاورزی غرق شده اند، عدم دقت به موارد ایمنی باعث شده است تا افراد بدون توجه به اینکه شنا کردن در پشت سدها، دریا و استخرهای عمیق کشاورزی کار هر کسی نیست شیرجه های بی بازگشتی را داشته باشند.
نداشتن مهارت کافی، گرفتن عضله، شیرجه رفتن و برخورد با کف رودخانه، حمله قلبی، زیرآب رفتن طولانی و کمبود تنفس و تشنج از جمله عوامل غرق شدن افراد در آبهای آزاد است، هرچند در صورت بروز این شرایط اگر در طرح دریا باشد که ناجیان غریق در آن حضور دارن امکان نجات و کمک رسانی توسط آنها وجود دارد اما چیزی که باعث بالا رفتن آمار افراد غرق شده است این است که بسیاری در مناطق شنا ممنوع مبادرت به شنا می کنند، که هیچ نجات غریقی در انجا حضور ندارد.
«مرتضی سلیمی» در گفتگو با خبرنگار شبستان در خصوص امداد و نجات ساحلی در سواحل شمالی کشور گفت: از ۱۵ خرداد تا هشتم تیر ماه ۲۶۲۷ نفر از افراد در طرح ساحلی دریای کاسپین در استانهای مازندران، گیلان و گلستان امداد رسانی شدند که از این تعداد ۳۴ نفر به مراکز درمانی منتقل شدند و ۲۵۹۳ نفر نیز به صورت سرپایی مداوا شدند.
رییس سازمان امداد و نجات خاطر نشان کرد: ۴۰۰ نفر نیز از خطر غرق شدن نجات داده شدند که در استان مازنداران ۳۸۲نفر، گیلان ۹ نفر و استان گلستان نیز ۹ نفر نجات داده شدند.
به گزارش خبرگزاری شبستان: «پیرحسین کولیوند» با بیان اینکه در این مدت 347 نفر بر اثر غرق شدگی جان خود را از دست داده اند، اظهار داشت: در 101 روز گذشته 426 نفر مرد معادل 82 درصد از کل غریق ها را به خود اختصاص داده اند و خانم ها با 18 درصد در رتبه دوم قرار دارند و در این مدت، 85 درصد از فوتی های ناشی از غرق شدگی ( 294 نفر) مرد و ۵۳ نفر خانم می باشند.
رییس سازمان اورژانس کشور با اشاره به اینکه 15 درصد از افراد در حین کمک رسانی به افراد غرق شده جان خود را از دست داده اند، گفت: در 101 روز گذشته و براساس آمار ثبت شده در سامانه مرکز هدایت و عملیات بحران 15 درصد از فوتی های ناشی از غرق شدگی (52 نفر) در حین کمک به افراد غرق شده در محیط های آبی، جان خود را از دست داده اند.
به گفته دکتر کولیوند، 23 درصد از افراد غرق شده در گروه سنی کمتر از 10 سال قرار دارند و در 101 روز گذشته و از مجموع 432 مصدوم و فوتی حوادث ناشی از غرق شدگی 21 درصد مربوط به میانگین سنی 11 تا 21 سال، 21 درصد مربوط به گروه سنی 21 تا 30 سال، 16 درصد مربوط به 4 تا 10 سال، 16 درصد مربوط به 31 تا 40 سال ، 7 درصد مربوط به کودکان زیر 3 سال، 8 درصد مربوط به گروه سنی 41 تا 50 سال، 6 درصد مربوط به گروه سنی 61 سال و بیشتر و 5 درصد مربوط به 51 تا 60 سال است.
آنچه که در آمار افراد غرق شده جای تاسف دارد تعداد کودکانی است که در اثر بی دقتی والدین غرق شده اند، والدینی که برای راحتی خود در کنار سدها، دریا و رودخانه ها کودکان را به خود وا می گذارند و زمانی به یاد آنها می افتند که دیگر کار از کار گذشته است و در بسیاری از موارد وقتی که برای نجات آنها وارد عمل می شوند که نه تنها فایده ای ندارد بلکه جان خود را نیز در این راه از دست می دهند.
نظر شما