به گزارش خبرگزاری شبستان، برگزاری دومین همایش بین المللی توسعه نظام پارلمانی، همه چیز درباره پرونده سکه ثامن، جزئیات تحریم رهبری و ظریف از سوی آمریکا، اینستکس در بهترین حالت کار تهاتر و پایاپایی را انجام می دهد از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در دوشنبه دهم تیر است که میتوانید مشروح آن را در لینکهای زیر بخوانید.
باید اینستکس را در راهبردهای اقتصادی حذف کنیم/اینستکس ابهام ساختاری دارد
«حنیف غفاری» شب گذشته (9 تیر) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما با اشاره به اخبار منتشر شده درباره اجرایی شدن اینستکس به ابهامات آن اشاره کرد و گفت: اینستکس ابهام ساختاری، ماهوی و حقوقی دارد که در اصل نباید داشته باشد. هدف از ایجاد اینستکس حمایت از مبادلات تجاری و مالی با ایران بود اما فرانسه، آلمان و انگلیس برای تسهیل تجارت غیر دلاری با ایران عملا فرصت سوزی بسیاری کردند.
کارشناس مسائل بینالملل به این نکته اشاره داشت که با ضمانت اجرایی اینستکس مشخص نیست و گفت: رویکرد اروپا به اینستکس یک رویکرد بازدارنده است.
وی با بیان اینکه اروپایی ها سعی می کنند از این ابزار استفاده کنند تا مذاکرات را به سال آینده بکشانند تا انتخابات آمریکا برگزار شود، گفت: برجام با وجود ضمانت نامه سازمان ملل متحد در پشتوانه خود، نتوانست آمریکا را متعهد کند از این رو نباید به اینستکس اطمینان کرد چون با ساختار مبهمی از اینستکس روبرو هستیم.
وی ادامه داد: اینستکس یک مجرای کاملا هدایت شده است. اروپا برای اینکه بتواند استقلال سیاسی داشته باشد باید هزینه کند.
غفاری در ادامه به مواردی که در برجام به آن تاکید شده اشاره کرد و گفت: فروش نفت و تراکنش های مالی از خواسته های برجام است. استقلال مالی و راهبردی اینستکس اصلی ترین مرحله آن است. شاید اگر اینستکس به یکباره می توانست تمامی نیازهای ایران را برآورده کند قابل اعتماد بود.
اینستکس در بهترین حالت کار تهاتر و پایاپایی را انجام می دهد
«حسن عابدینی» شب گذشته (9 تیر) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما درباره موضوع اینستکس و خبر اجرایی شدن آن در حاشیه نشست کمیته فنی برجام گفت: توقف برنامههای مربوط به رعایت سقف تولید اورانیوم غنی شده و تولید بدون محدودیت آب سنگین تاسیسات اراک که در دوره 60 روزه بر آن تاکید شده، برنامههایی است که با جدیت دنبال میشود.
تحلیلگر مسائل بینالملل به سایر اقداماتی که باید از سوی کشورمان انجام شود اشاره کرد و گفت: ایران در ادامه صیانت از امنیت و منافع ملی مردم خود و در اعمال حقوق خود مندرج در بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام برخی از اقدامات خود ذیل برجام را متوقف کند.
وی با اشاره به بازدید بازرسان آژانس در روزهای آینده از نطنز گفت: پس از این بازدید مشخص می شود که ایران به آنچه که گفته عمل کرده است.
اگر دولت نمی تواند ارز صنعتگران را تأمین کند، این مسأله را به خود آنها واگذار کند
«عزیز اکبریان» شب گذشته (9 تیر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره وضعیت کنونی اقتصادی کشور گفت: آنچه که از آمارهای داخلی و سازمان های بین المللی برداشت می شود، امسال رشد اقتصادی کشور منفی شش و نیم درصد و تورم 40 درصد است و نمی دانیم رئیس جمهور بر چه اساسی گفته است رشد اقتصادی امسال مثبت می شود.
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مشخص نیست در این رشد اقتصادی چه برنامه ای برای کمک به بخش صنعت و معدن می خواهیم اجرا کنیم، گفت: سال گذشته وضع ذخایر ارزی و ذخیره مواد اولیه کارخانه ها بهتر بود اما امسال با مشکلات بیشتری در این زمینه روبرو هستیم و آن چه که داریم ثبات نرخ ارز است.
وی با تاکید بر اینکه با این روند با رکود سختی در انتهای سال روبرو می شویم، گفت: اگر دولت نمی تواند ارز صنعتگران را تأمین کند، این مسأله را به خود آنها واگذار کند. دولت نه تنها ارز تولید کنندگان را تأمین نمی کند بلکه اجازه تأمین آن را نیز به آنها نمی دهد.
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در عمل مرد جهاد اقتصادی نیستیم، افزود: آیین نامه های متعددی برای بهبود فضای کار صادر می شود اما آخر آن آیین نامه ها نکته ای قرار می دهند که کار انجام نشود.
جزئیات تحریم رهبری و ظریف از سوی آمریکا/واقعه ای نادر در تاریخ سیاست جهان
تحریم رهبر معظم انقلاب اسلامی و وزیر خارجه ایران از سوی آمریکا، اقدامی نادر در صحنه سیاسی جهان بوده که هنوز شخصی نمی تواند به صورت کامل جزئیات آن را تصور کند. به دلیل پاسخ به سوالات موجود در این باره با دکتر «محمد حسن جعفری سهامیه»، تحلیلگر مسائل آمریکا مصاحبه مشروحی داشته ایم که در زیر می خوانید:
سوال: چرا آمریکا دست به تحریم مقامات ایران زده است؟
این اقدام برخی دلایل آشکار و روشن دارد و شاید چند دلیل پنهان و احتمالی. از دلایل اعلام شده آمریکا این است که رهبری ایران را وادار کند سیاست هایش در قبال آمریکا و در منطقه را تغییر دهد و نیز در زمینه هسته ای و موشکی امتیازاتی را واگذار کند.
برای رسیدن به چنین هدفی دو راه هست: تعامل و تقابل. در چهار دهه گذشته فضای پیش فرض حاکم میان ایران و آمریکا، یک فضای تقابلی است و این به شناسنامه و هویت دو طرف تبدیل شده، گویی حکم یک تابو و ارزش نهادینه را پیدا کرده است. در چنین فضایی تنها راه "تقابل" برای دو کشور باقی می ماند: تقابل در همه عرصه های سیاسی، اقتصادی و چه بسا نظامی. فعلا آمریکایی ها تقابل نظامی را ظاهرا در دستور کار ندارند اما تقابل اقتصادی با ایران در تمام ابعاد و به شدیدترین وجه ممکن در جریان است و واقعا یک جنگ همه جانبه اقتصادی دامنگیر کشور ما شده است حال آنکه آمریکا در این تقابل، هیچ هزینه ای نمی دهد و آسیبی نمی بیند.
این ها دلایل اعلام شده است اما دلایل دیگری را هم می توان برای تحریم ها برشمرد. آمریکا و متحدانش می خواهند که اقتصاد ایران و بطور ریشه ای تر درونمایه کشور ایران دچار فروپاشی شود. اگر آمریکایی ها به اهداف خود در خالی کردن هرچه بیشتر بنیه و جانمایه اقتصادی ایران دست یابند، آنگاه وسوسه شوند که به ضربه نظامی هم متوسل شوند. این واقعیتی انکار نشدنی است که چهار دهه تحریم توانسته بنیه و درونمایه کشور را منقبض کند. از برخی شعارها و رجزخوانی ها که بگذریم به این واقعیت بر می خوریم که تحریم ها چندان تاثیر بالنده ای بر اقتصاد ایران نداشته بلکه اثراتش عمدتا کاهنده بوده و کالبد اقتصاد ایران پیوسته کوچک و کوچکتر شده است.
یک دلیل راهبردی تر نیز وجود دارد. در خاورمیانه در 100 سال گذشته هر کشوری به غیر از اسرائیل که توانسته توانمندی ها و ظرفیت هایی را از نظر اقتصادی، ثروت سرزمینی و صنعتی داشته باشد به شکل های مختلف در شرایطی گرفتار شده که به 50 تا 100 عقب تر بازگشته است. اسراییل این کار را مستقیما و در مقاطع زمانی گوناگونی به روش نظامی در لبنان و سوریه به انجام رسانده و در سال 2003 نیز همین برنامه توسط آمریکا در عراق پیاده شد و این کشور را به سرزمین سوخته تبدیل کرد.
همه چیز درباره پرونده سکه ثامن
شرکت بازرگانی آریو پرگاس آیلین به مدیریت «فرهاد زاهدی فر» با عنوان سکه ثامن از سال ۹۵ فعالیت خود را در زمینه مرکز معاملات سکه و طلای آب شده، معاملات حواله شنبه ای طلا، معاملات جهانی انس طلا، گشایش اعتبارات و ال سی، واردات و صادرات کالاهای مجاز، اخذ وام و اعتبارات ارزی و ریالی از تمام بانکهای خارجی و داخلی به صورت مجازی آغاز کرد.
در شهریور ماه ۱۳۹۷ یکباره این موسسه اعلام ورشکستی کرد و امکان معامله در این سایت میسر نشد و نگرانی ها درباره سرنوشت پول سپرده گذاران افزایش یافت. در حالی این موسسه در سایت رسمی خود اظهار کرده بود دارای مجوز اتحادیه طلا و جواهر برای فعالیت بوده است که رئیس اتحادیه طلا و جواهر اعلام کرد سکه ثامن هیچ مجوزی از این اتحادیه نداشته است.
«محمدولی» با بیان اینکه اتحادیه طلا و جواهر پیگیر موضوع پرونده سکه ثامن است از مسدودی حساب های مدیر این سایت در سراسر کشور خبر داد و اعلام کرد: «این فرد تحت تعقیب قضایی قرار گرفت.»
رئیس اتحادیه طلا و جواهر با بیان اینکه دستگاه قضایی تصمیم گیرنده برای مشتریان سکه ثامن و اموال مسدود شده کاربران این سایت است و مشتریان نیز باید به دادگاه مراجعه کنند، تاکید کرد: «هیچ سایت اینترنتی برای خرید طلا و سکه مجوزی ندارد. شرکت سکه ثامن از ابتدای فعالیت خود دفتری در شهرستان بناب داشت اما حدود ۵ ماه است که دفتری را در تهران دایر کرد. اتحادیه طلا و جواهر از همان ابتدای کار این شرکت در تهران، با بررسی فعالیت های این شرکت اخطارهای رسمی را به شرکت ثامن اعلام کرد و پس از این که شرکت سکه ثامن در چارچوبهای اعلام شده فعالیت نکرد، دستور پلمب این شرکت با پیگیری این اتحادیه صادر شد.»
بعد از آن پرونده سکه ثامن در دستگاه قضا باز شد و «غلامحسین محسنی اژهای»، سخنگوی وقت قوه قضاییه خبر داد که فرهاد زاهدی فر، متهم اصلی سکه ثامن در دسترس نیست. پس از آن یک مقام عالیرتبه قضایی ۷ مهرماه سال جاری خروج این فرد از کشور را تأیید کرد و دادستان تهران گفته بود با اینکه مدیر سایت سکه ثامن از ایران خارج شده و در دسترس نیست «اما تمام حسابها و اموالش از جمله املاک و تعدادی اتومبیل گرانقیمت توقیف شدهاست.»
سرانجام نیروی انتظامی ۱۴ مهرماه با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد: «فرهاد زاهدی فر، مدیرعامل شرکت تجارت الکترونیکی ثامن معروف به «سکه ثامن» که از هزاران نفر از طریق سایت سکه ثامن، صدها میلیارد تومان در چند استان کلاهبرداری و از کشور متواری شده بود با اقدامات فنی، عملیاتی و اطلاعاتی پلیس فتا در یکی از کشورها شناسایی و با همکاری پلیس بینالملل ناجا و قوه قضائیه بازداشت و شب گذشته از طریق فرودگاه بینالمللی امام خمینی(ره) به کشور بازگردانده شد.»
برگزاری دومین همایش بین المللی توسعه نظام پارلمانی
دومین همایش بین المللی توسعه نظام پارلمانی (پارلمانتاریسم) به مدت سه روز (۱۰ تا ۱۲ تیر) با حضور روسای مجالس، هیئتهای پارلمانی و کارشناسان بیش از ۱۴۵ کشور و سازمانهای پارلمانی بینالمللی از سراسر جهان در مسکو برگزار میشود.
همایش بینالمللی توسعه نظام پارلمانی شامل نشستهای موضوعی و میزگرد است که در نشستهای موضوعی، گفتوگوی قانونگذاران برای تضمین صلح و ثبات، قانونگذاری و چارچوبهای حقوقی برای آینده دیجیتال و همکاریهای بین پارلمانی بررسی می شود.
همچنین بحث و بررسی درباره نقش قانونگذاری در کاهش فقر و نابرابری، جنگهای رسانهای، همکاری قانونگذاری در زمینه محیط زیست، نقش جوانان در توسعه پارلمانتاریسم و نقش نمایندگان و نهادهای بین پارلمانی در حقوق بشر بینالمللی در میزگردهای پنجگانه انجام می شود.
این گزارش می افزاید: «مسعود پزشکیان»، نائب رئیس اول مجلس شورای اسلامی در رأس هیئتی از اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس و گروه دوستی پارلمانی ایران و روسیه به دعوت «ویاچسلاو ولودین»، رئیس دومای دولتی فدراسیون روسیه برای شرکت در این نشست همراه «علیرضا رحیمی»، عضو هیئترئیسه مجلس شورای اسلامی و «یوسف داودی»، عضو گروه دوستی ایران و روسیه شرکت می کند.
«علی ابراهیمی» در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان در مورد اختصاص 14 میلیارد دلار برای تامین کالاهای اساسی گفت: ریشه این کار از ابتدا غلط بوده است. دولت پیشنهاد غیر کارشناسی و غلطی را در لایحه بودجه پیشنهاد داد و مجلس نیز موافقت و آن را تصویب کرد. قطها نتیجه این کار نیز غلط خواهد بود وآثار آن را نهایتا چندماه آینده در اقتصاد خواهیم دید.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: اختصاص این منبع برای وارادت کالاها با ارز 4200 تکافوی نیازهای مردم را نمی دهد. اینکه بخواهیم با این پول به مردم خدمات عادلانه ارائه دهیم اجرایی نیست چراکه فاصله قیمتی زیاد است و رانت ایجاد می کند.
وی بیان کرد: اختصاص این پول نباید شامل برخی محصولات شود اما درحال حاضر در مورد خرید تضمینی گندم کوتاهی می کنیم و همین باعث می شود که گندم وارد سیلوها نشود و سال بعد مجبور می شویم دو برابر قیمت از خارج از کشور گندم بخریم و این نتیجه عمل کردن به روشهای منسوخ و ناکارآمد گذشته است.
دنیا را مجبور می کنیم با ما با زبان احترام سخن بگوید
«محمد جواد ظریف»در همایش روز ملی صنعت و معدن گفت: فشارهایی که امروز آمریکا بر جمهوری اسلامی ایران وارد کرده فشارهایی ناشی از قدرت آمریکا و ضعف ما نیست.
نظر شما