به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، وزیر راه و شهرسازی در راستای اقدامات و برنامه ریزی های این وزارتخانه برای ساماندهی بازار مسکن از راه اندازی بنگاههای استارت آپی معاملات مسکن برای دسترسی آسان مالک و مستاجر به همدیگر خبر داده بود. وی که این خبر را به خانه ملت داده در تکمیل آن اینگونه توضیح داده بود که «این بنگاههای استارت آپ ارتباط میان مالک و مستاجر را به خوبی برقرار و نظامبخشی و نظاممندی مناسبی را در دسترسی آسان مالک و مستاجر به همدیگر ایجاد میکنند.»
«محمد اسلامی» با بیان اینکه مذاکرات اولیه برای فعالیت استارت آپ معاملات مسکن با معاونت علمی و فرهنگی رئیس جمهوری و وزارت ارتباطات در حال انجام است، اضافه کرده بود: «به این ترتیب معاملات مسکن سازمان یافته می شود.»
حالا در ادامه این مسیر وزیر راه از تدوین نظام اجارهداری حرفهای و ورود استارتاپها به حوزه اجارهداری برای شکستن حباب قیمتی در بازار اجاره خبر داده است.
پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی در این باره به نقل از اسلامی آورده است: «دولت در تعیین نرخ اجاره بها هیچ زمانی مداخله نکرده چرا که به لحاظ قانونی حق ندارد برای بازار اجاره سقف قیمتی تعیین کند. وی اضافه کرد: قرارداد اجاره بها باید بین مالک و مستاجر منعقد شود و هیچ دولتی تا به امروز در این قرارداد ورود نکرده، اما ما سعی کردهایم یک اقدام مهمی را در دستور کار قرار دهیم و آن ایجاد نظام اجارهدار حرفهای است.»
اسلامی با اشاره به اینکه دولت نظام اجاره داری حرفهای را ساماندهی کرده و در حال تدوین آن است، گفته است: «در این موضوع ورود استارتاپها را به حوزه اجاره داری پایهگذاری کردهایم و سعی داریم با اجرای این دو روش مهم، حباب قیمتی را در بازار اجاره بشکنیم.»
وزیر راه و شهرسازی توضیح داده است: «چندی پیش با استارتاپهای پیشرو و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نشست مشترک دو ساعتهای را برگزار و همه جوانب ورود استارتاپها را بررسی کردیم و به توافقات مهمی در این حوزه رسیدیم. سعی داریم با ایجاد نظام اجاره داری حرفهای و ورود استارتاپها تب و تاب بازار اجاره را کاهش دهیم و مالک و مستاجر بتوانند راحتتر و روانتر با یکدیگر در ارتباط باشند. اسلامی در پاسخ به این سوال که آیا کمبود مسکن دلیل افزایش قیمت اجاره بهاست یا خیر؟ گفت: بازار مسکن هیچ زمانی کمبود نداشته است و ما همه تلاش خود را برای افزایش تولید مسکن در دستور کار قرار دادهایم.»
یاد آور می شود: چندی پیش وزارت راه و شهرسازی برنامه ای برای کاهش التهاب بازار اجاره بها تدوین کرده است. همچنین وزیر اقتصاد و امور دارایی نیز (5 تیر) در حاشیه جلسه هیات دولت و در جمع خبرنگاران این خبر خوش را به اجاره نشین ها داده که تلاش میکنیم رابطه بین رهن و اجاره را به نفع مستاجران سازماندهی کنیم و طرح ایجاد صندوقی را بدین منظور آماده و به رییس جمهوری پیشنهاد دادیم.
«فرهاد دژپسند» اضافه کرده است: «در راستای ایجاد صندوق حمایت از مستاجران قرار است وامی از این صندوق به مستاجر داده شود ولی مبلغ آن به موجر پرداخت میشود. این وام با نرخی بسیار متمایز با نرخی که الان معادل سازی میشود تسویه می شود تا مستاجر فشار بیشتری تحمل نکند. این صندوق تورمی هم ایجاد نمی کند البته هنوز این موضوع تصویب نشده و در دست بررسی دستگاههای مختلف است.»/
نظر شما