دولت تهیه استراتژی حوزه صنعت را به بخش خصوصی واگذار کند

شافعی گفت: از دولت می خواهیم تهیه دستورالعمل و استراتژی بلندمدت برای حوزه صنعت و معدن را به بخش خصوصی واگذار کند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، «غلامحسین شافعی» در همایش روز ملی صنعت با بیان اینکه علیرغم همه تلاش هایی که می شود صنعت و معدن حال و روز خوشی ندارد، گفت: قبول این واقعیت ها ما را برای رفع مشکلات موجود مصمم تر می کند.

 

رییس اتاق بازرگانی ایران تورم شاخص تولید در صنعت را 64.6 در سال گذشته اعلام کرد و افزود: در حالی که تورم شاخص تولید در اقتصاد کل 47.5 درصد بوده است و نرخ رشد سرمایه گذاری در عرصه صنعت در سال 97 به 6.9- درصد رسیده که نشان می دهد سرمایه گذاران تمایلی برای سرمایه گذاری در ایران ندارند.

 

وی در ادامه بر لزوم نظارت بر اجرای قوانین مصوب مجلس در حوزه کسب و کار تاکید کرد و اظهار داشت: مجلس اصطلاح قوانین کسب و کار را تصویب کرده اما یکی از موانع پیش روی ما همان قوانین فضای کسب و کار قبلی است و به گفته بسیاری از صنعتگران ما پول نمی خواهیم اما قید و بندهای روزانه ما را خسته می کند.

 

شافعی با تاکید بر این نکته که باید قوانین مزاحم بر سر راه کسب و کار و تولید حذف شود، تصریح کرد: این مسئله نیازمند همکاری بیشتر دولت و مجلس است که باید در این زمینه جدی تر تصمیم گیری کنند.

 

رییس اتاق بازرگانی بی ثباتی و غیر قابل پیش بینی بودن قیمت مواد اولیه را یکی دیگر از مشکلات بر سر راه صنعتگران دانست و گفت: هیچ کدام از صنعتگران در این رابطه خواب راحتی ندارند و باید ثبات به بازار ارز بازگردد تا قیمت مواد اولیه نیز تثبیت شود.

 

شافعی راجع به شورای تامین مالی نیز عنوان کرد: این یک مسئله مهم است و هزینه های بالایی که در سال اخیر به بخش های مولد تحمیل شده، ریسک فعالیت های آنها را بالا برده و به خاطر همین، بانک ها تصمیم گرفته اند به صنعتگران وام ندهند.

 

وی با انتقاد از این روش بانک مرکزی اعلام کرد: مطابق آمار رسمی کشور سهم بخش صنعت و معدن از تسهیلات در سال گذشته 31.6 درصد بوده که امروز به 27 درصد رسیده است.

 

رییس اتاق بازرگانی ایران همچنین از تلاش های وزارت صنعت، معدن و تجارت برای خدمت رسانی به بخش خصوصی تشکر و تقدیر کرد و یادآور شد: این وزارتخانه متاسفانه برای احیای صنعت کشور نیازمند تصمیم گیری چندین نهاد است و برای حل این مشکل باید در برخی از سیاست های این حوزه بازنگری انجام شود، همچنین نیازمندیم که اصلاح مسیر صورت بگیرد.

 

وی نبود استراتژی بلندمدت در حوزه صنعت و معدن را یکی دیگر از مشکلات اساسی دانست و اظهار داشت: ما علاقه مندیم دولت به بخش خصوصی مأموریت دهد تا دستورالعملی در این حوزه با هزینه خود تهیه کنند و پس از تصویب دولت بتوانند آن را به اجرا درآورند.

 

شافعی در پایان از مسئولان خواست تا تمام سیستم های انگیزشی کشور و سیستم های پاداشی در اختیار تولید قرار گیرد تا انگیزه تولیدکنندگان افزایش یابد./

کد خبر 804721

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha