واکنش یک کلمه‌ای «ظریف» به بیانیه کاخ سفید/واکنش ها به افزایش اورانیوم غنی ذخیره شده ایران

سهام حداقلی دولت در شرکت های خودروسازی، واکنش یک کلمه‌ای «ظریف» به بیانیه کاخ سفید، واکنش ها به افزایش اورانیوم غنی ذخیره شده ایران، گام نخست قوای سه گانه برای تنقیح و پالایش قوانین کشور از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در سه شنبه یازدهم تیر است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، سهام حداقلی دولت در شرکت های خودروسازی،  واکنش یک کلمه‌ای «ظریف» به بیانیه کاخ سفید، واکنش ها به افزایش اورانیوم غنی ذخیره شده ایران، گام نخست قوای سه گانه برای تنقیح و پالایش قوانین کشور از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در سه شنبه یازدهم تیر است که می‌توانید مشروح آن را در لینک‌های زیر بخوانید.

افزایش اورانیوم غنی ذخیره شده ایران واکنش جهانی را برانگیخت

ایران از ۱۸ اردیبهشت ۹۸ اعلام کرد که در اولین گام از کاهش تعهدات خود در برجام دست به افزایش میزان ذخیره اورانیوم غنی شده می زند. از آن زمان تاکنون این اعلامیه شورای عالی امنیت ملی ایران از سوی اروپایی ها کمی جدی گرفته نشد زیرا آن ها در بررسی ها به این نتیجه رسیده بودند که هنوز ایران دست به افزایش میزان ذخیره اورانیوم غنی شده نزده است. در حالیکه ایران این اقدام را انجام داده بود و نشان داده شدن کمی زمان می برد. از ۶ تیر سخنگوی سازمان انرژی اتمی اعلام کرد که این میزان افزایش یافته و بررسی های آژانس بین المللی انرژی اتمی در این باره آغاز شد.

 

حالا امروز این آژانس اعلام کدره که ایران میزان ذخیره اورانیوم غنی شده در ایران از ۳۰۰ کیلو گرم گذشته است. این تائید آژانس بین المللی انرژی تائیدیه دیگری بر مصمم بودن ایران برای کاهش تعهدات برجامی خود است و به همین دلیل از نقاط مختلف جهان نسبت به این اقدام ایران واکنش های سیاسی صورت گرفته است.

 

اولین واکنش از سوی روسیه و همراستا با تصمیم ایران بود که از سوی «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر خارجه این کشور اعلام شد. در همین رابطه، او گفت: عبور ایران از مرز 300 کیلویی ذخایر اورانیوم مجاز شمرده شده در برجام، تعجب‌آور نیست.

 

پس از آن انگلیس نسبت به این مساله واکنش تند از خود نشان داد. وزیر امور خارجه انگلیس در مصاحبه‌ای با یک رسانه صهیونیستی گفته در صورتی که ایران به تعهداتش ذیل توافق هسته‌ای پایبند نباشد برایش تبعاتی به همراه خواهد داشت.

 

طبق ترجمه فارس، «هانت» در این مصاحبه با پایگاه «جوئیش‌نیوز» که روز دوشنبه (۱ جولای/۱۰ تیرماه) همزمان با اعلام عبور ذخائر اورانیوم ۳.۶۷ درصدی ایران از سقف ۳۰۰ کیلوگرم انجام شده گفت: «ما به دنبال این هستیم که ایران غیرهسته‌ای باقی بماند.»

 

واکنش یک کلمه‌ای «ظریف» به بیانیه کاخ سفید

وزیر امور خارجه کشورمان صبح روز سه‌شنبه (۱۱ تیر) به بیانیه مطبوعاتی کاخ سفید در مورد فعالیت صلح آمیز هسته‌ای ایران وادعاهایی که در این زمینه مطرح کرده بود، پاسخ داد.

 

«محمد جواد ظریف» در صفحه شخصی خود در توییتر در واکنش به این بیانیه نوشت: «جــدی؟»

 

بر اساس این گزارش کاخ سفید در بیانیه‌ای به عبور ذخائر اورانیوم ۳.۶۷ درصدی ایران از ۳۰۰ کیلوگرم واکنش نشان داد و  مدعی شد که ایران قبل از حصول برجام هم مفاد آن را نقض کرده است!

 

در بخشی از این بیانیه آمده است: «حکومت ایران امروز ذخائر اورانیوم خودش را افزایش داد. دادن اجازه غنی‌سازی به ایران در هر سطحی ذیل توافق هسته‌ای اشتباه بود.»

 

سهام دولت در شرکت های خودروسازی حداقلی است

«بهروز نعمتی» در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان در مورد سخنان وزیر صنعت مبنی بر واگذاری دو شرکت خودروسازی ایران خودرو و سایپا به بخش خصوصی گفت: هر موقع دولتی ها گفته اند که فلان شرکت یا کارخانه یا مجموعه را به بخش خصوصی واگذار می کنند یعنی اینکه واگذار نمی کنند ،از سال 79 قرار بود دو باشگاه پرسپولیس و استقلال واگذار شود یا صنایع مختلف دیگر نیز قرار بودواگذار شود اما این اتفاق نیفتاد.

 

عضوهیات رئیسه مجلس شورای اسلامی اظهار داشت:  بحث واگذاری به بخش خصوصی فقط در بیان شعار  مطرح می شود اما در عمل این اتفاق یا اصلا نمی افتد یا اگر هم عملیاتی شود به سختی و خیلی دیر اتفاق می افتد.

 

وی ادامه داد: مگر دولت در شرکت های خودروسازی چنددرصد سهام دارد؟ این سهامی که الان دارند حداقل است چرا اجازه نمی دهند سهام داران عمده ای که الان در شرکت های خودروسازی سهام دارند خودشان مدیریت مجموعه را به عهده بگیرند.

 

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: همه دولت ها عزمی برای واگذاری مجموعه ها به بخش خصوصی نداشته اند و این مختص دولت دوازدهم نیست.

 

وی با اشاره به مشکلات بازارخودرو تصریح کرد: مشکلات صنعت خودرو قابل حل است البته مشروط به اینکه ما از سر خط کار را شروع کنیم ،نخستین مرحله کار برای حمایت از صنعت خودرو کمک و حمایت جدی از قطعه سازان در این بخش است. در حال حاضر مشکلات عدیده قطعه سازان را زمین گیر کرده است  و متاسفانه حمایتی نیز از آنها برای اینکه سرپا شوند نمی شود.

 

جدا شدن برخی نهادهای خدماتی از قوه قضاییه در چابک سازی آن موثر است

از محورهای شاخص سند تحول دستگاه قضایی، چابک‌سازی و کوچک‌سازی ستاد قوه قضاییه بوده است که پس از انجام مطالعات گسترده، نهایتا ساختار جدید به تصویب رئیس قوه قضاییه رسید. در این ساختار، برخی معاونت‌ها در هم ادغام شدند و همچنین برخی ادارات کل و مراکز نیز ادغام یا به معاونت های متناسب واگذار شدند؛ به طوری که در ستاد، حدود ۴۰ درصد واحدهایی که مستقیما با رئیس قوه قضاییه سر و کار داشتند، ادغام شدند و مقرر شد که ۲۰ درصد پستهای ستادی حذف و نیروهای شاغل به صف و مراجع قضایی منتقل شوند به همین جهت گفتگویی با «پیمان حاج محمود عطار  وکیل»، دادگستری در زمینه چابک سازی قوه قضاییه داشتیم که مشروح آن را در زیر می خوانید:

 

ارزیابی شما از کوچک کردن نهادها و سازمانهای دولتی و حکومتی چیست؟

موضوع کوچک کردن نهادهای دولتی و حکومتی و قوای سه گانه از زوایای گوناگون قابل بررسی است. بحث هزینه هایی که مربوط به بزرگ بودن نهادهای زیر مجموعه یک سازمان یکی از زوایا است در حقیقیت هرچقدر که تعداد سازمانها و مدیریت های زیر مجموعه یک قوه بیشتر باشد ما نیازمند پرسنل، امکانات رایانه ای، خودرو ساختمان هستیم که تامین این ملزومات برای یک اداره مستلزم هزینه های بسیاری در راستای حقوق و مزایا و خرید و اجاره است.

 

اگر سیاستگذاران مدیریت دولتی تشخیص ادغام دو نهاد را بدهند و این امر در شرح وظایف و تکالیف قانونی انها مانعی ایجاد نکند دانشمندان مدیریت پیشنهاد می کنند برای صرفه جویی اقتصادی دو نهاد با یکدیگر ادغام شوند.

 

بالا بودن تعداد نهادهای زیر مجموعه یک سازمان چه مضراتی را در پی دارد؟

در بعد دیگر وقتی تعداد نهادهای زیر مجموعه یک سازمان در تعداد بالایی باشند ما نیازمند تعداد نهادهای مراقبتی و نظارتی بیشتر از حیس  حسن انجام وظایف و هزینه کرد بودجه هستیم. اگر تعداد نهادها و زیر مجموعه یک ارگان بیشتر باشد نیازمند هزینه بیشتر تامین دستگاههای نظارتی هستیم.

 

مسئولان برای حل مشکلات مردم وقت بگذارند/مردم به موقع پای صندوق های رای می آیند

«بهروز بنیادی» در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان در مورد برخی سخنان مبنی بر احتمال کاهش مشارکت مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: جز دغدغه های هر حاکمیتی این است که سرمایه های اجتماعی را همیشه در کنار خودش داشته باشد با توجه به مشکلاتی که درسه سال اخیر به دنبال تحریم ها ایجاد شده است مردم به نوعی نگران شده اند و اعتمادی که باید بین مجموعه حاکمیت و مردم باشد مقداری آسیب دیده است.

 

عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: بازسازی این موضوع شاید کار سخت و زمان بری باشد،اما مردم ما با آگاهی، دانش و درک موقعیت کشور در سطح بین المللی در حال حاضر دارند قطعا به موقع واکنش خود در دفاع از آرمان های انقلاب را نشان می دهند.

 

وی ادامه داد: مردم ما کما فی سابق برای حفظ تمامیت ارضی، پشتیبانی ازآرمان ها و اهدافشان در انتخابات حضور خواهند داشت. ما در جهان نرم خاصی رابرای مشارکت مردم در انتخابات ها داشته ایم 50 و 40 درصد نرم جهانی حضور مردم در انتخابات است و حتی در جایی حضور 35 درصدی را نیز داشته ایم ،در سالهای گذشته آمار حضور مردم ما  در پای صندوق های رای بسیار از نرم های جهانی بالاتر بوده است شاید توقع ما از خودمان نیز زیاد شده است و اینکه همیشه انتظار داریم بالای 70 و 80 درصد مشارکت داشته باشیم.

 

سرلشکر موسوی از پایگاه شکاری شهید بابایی بازدید کرد

امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش صبح سه شنبه (۱۱ تیر) با حضور در پایگاه شکاری شهید بابایی نیروی هوایی از امکانات این پایگاه بازدید کرد.

 

فرمانده کل ارتش در بدو ورود به این پایگاه، طی نشستی تخصصی با فرماندهان و خلبانان، با استماع گزارش فرماندهان در خصوص عملکرد قسمت‌های مختلف، ضمن تقدیر از فعالیت‌ها و اقدامات شاخص صورت گرفته بر لزوم حفظ سطح آمادگی رزمی، اکتفا نکردن به شرایط موجود و تلاش برای تقویت آن تاکید کرد.

 

سرلشکر موسوی ضمن بازدید از مراحل بازآماد (اورهال) جنگنده‌ها و کلاس‌های آموزش خلبانان و افسران مرکز آموزش دوره عالی رسته‌ای، از نزدیک آمادگی رزمی، تاکتیکی، تکنیکی و آموزشی خلبانان را مورد ارزیابی قرار داد.

 

فرمانده کل ارتش همچنین از شبیه‌سازهای F14، F7، PC7، گردان‌های آموزشی، مرکز آموزش شهید ابوعطا و قرارگاه سربازی پایگاه شکاری شهید بابایی نیروی هوایی بازدید کرد.

 

وی در نشست هم‌اندیشی با افسران دوره عالی رسته‌ای، ضمن پاسخ به پرسش‌های آنها، توصیه‌های لازم برای ارتقا سطح کیفی آموزش‌ها و ضرورت به‌روز نگهداری معلومات را عنوان و پیشنهادهای آن ها را دریافت کرد.

 

گام نخست قوای سه گانه برای تنقیح و پالایش قوانین کشور

موضوع تنقیح قوانین و مقررات کشور یکی از مهمترین شاخص های توسعه و پیشرفت کشور و همچنین راهکار احقاق حقوق عامه است. بعد از حدود 113 سال قانونگذاری حدود ۱۳ هزار عنوان قانون وضع شده است که طبیعتاً اثرگذاری و اثرپذیری قوانین و مقررات بر یکدیگر باعث شده است، موضوع کشف قانون معتبر در حوزه‌های مختلف با چالش جدی مواجه شود و بعضاً آثار زیان باری برای کشور در پی داشته باشد بر این اساس قانونگذار بعد از تجربیات مختلف در زمینه پالایش قوانین و مقررات در سال ۱۳۸۹ برای تحقق این هدف قانونی با عنوان قانون تدوین و تنقیح قوانین و مقررات کشور تصویب کرد.

 

بنابراین گزارش، جلسات متعددی با نمایندگان مرتبط در قوای سه گانه برگزار شد و مقرر شد برای اجرایی شدن این موضوع یک تفاهم نامه ملی تدوین و امضاء شود که بر این اساس امروز (سه شنبه 11 تیر) تفاهم‌نامه ملی تنقیح قوانین و مقررات کشور در مجلس شورای اسلامی از سوی «حسین میر محمد صادقی»، معاون قوانین مجلس، «لعیا جنیدی»، معاون حقوقی رئیس جمهوری و حجت‌الاسلام «محمد مصدق»، معاون حقوقی قوه قضائیه امضا شد.

 

این گزارش می افزاید: امضا و اجرای این تفاهم نامه در راستای هم افزایی و همکاری قوای سه گانه برای سامان یابی و تعیین وضعیت قوانین کشور انجام شده است. در قالب این تفاهمنامه نمایندگان قوای سه گانه با کد گذاری و تقسیم حوزه‌های مختلف ازجمله صنعت، تجارت، ورزش، محیط زیست، سلامت وحوزه‌های دیگر قوانین را اعتبار سنجی و قوانین منسوخ را شناسایی می‌کنند تا در قالب لوایحی مشخص از سوی نمایندگان مجلس به تصویب برسد. همچنین کمیته ۹ نفره‌ای متشکل از ۳ نماینده از سوی هر یک از قوا برای اجرای مستمر این تفاهم نامه همکاری تشکیل می شود./

 

 

 

کد خبر 804943

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha