به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجتالاسلاموالمسلمین «سعید روحانی» امروز (سه شنبه 11 تیر) در نشست خبری برنامههای دهه کرامت و برنامههای اوقات فراغت تابستان توسط ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان قم، در بخش دوم سخنان خود به برنامههای اوقات فراغت تابستان در کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان اشاره کرد و اظهارداشت: پس از برگزاری جلسات توجیهی اوقات فراغت، برنامههای اوقات فراغت از اول تیر آغاز شده و تا 15 شهریور به مدت دو ماه و نیم ادامه خواهد داشت.
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان قم با اشاره به بحران بودجه در سراسر کشور، گفت: در تخصیص بودجه ها، آنچه که از همه مظلوم تر است، بودجه فرهنگی است، زیرا کار فرهنگی به راحتی دیده نمیشود و دیربازده است اما در حقیقت از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
حجتالاسلاموالمسلمین روحانی تأکید کرد: بودجه فرهنگی مظلوم ترین بودجه است و همین مسئله باعث کاهش برنامههای فرهنگی از سوی دستگاهها و نهادهای مختلف شده و بسیاری از مسئولان برای کار فرهنگی رغبتی ندارند.
وی با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب مدظله العالی همواره بر مدیریت جهادی تأکید داشتند، عنوان کرد: مساجد نمونه عینی مدیریت جهادی هستند و مدیریت جهادی در کانونهای فرهنگی هنری، بحث کارهای فرهنگی در سطح مساجد را زنده نگه داشته است.
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان قم با بیان اینکه رمز موفقیتهای کانونهای فرهنگی هنری مساجد در مدیریت جهادی است، تصریح کرد: با وجود اینکه بودجه و حمایتها از فعالیتهای فرهنگی کاهش یافته است، اما در مساجد به دلیل فعالیتها و مدیریت جهادی این مشکل رفع شده است.
وی با اشاره به فعالیتهای کانونهای مساجد در اوقات فراغت، گفت: در ایام اوقات فراغت، فعالیتهای قرآنی در حوزههای آموزش پژوهش صوت، لحن، تفسیر، روخوانی و روانخوانی برگزار میشود، مساجدی که درخواست حضور مربی قرآن داشته باشند، مربی قرآن با هماهنگی حرم مطهر حضرت معصومه علیهاالسلام به صورت رایگان اعزم میشود.
حجتالاسلاموالمسلمین روحانی افزود: هم اکنون چند مفسر برجسته در مساجد کرسی تفسیر دارند و مردم هم استقبال کردند، به طوریکه بحث تفسیر در مساجد نسبت به گذشته پررنگ تر شده است.
وی اضافه کرد: در اوقات فراغت تابستان حلقههای معرفت در کانونهای مساجد تشکیل میشود و مربیان حلقه معرفت با همکاری و مشارکت جامعهالزهرا علیهاالسلام و دفتر تبلیغات در این حلقهها حضور مییابند و به مباحث اعتقادی، احکام، اخلاق و مباحث دینی میپردازند.
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان قم یادآور شد: ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد برای غنی سازی برنامهها از همکاری و مشارکت دستگاهها و نهادهای مختلف بهره مند میشود تا برنامهها با قوت بیشتر و هزینه کمتر برگزار شود.
وی عنوان کرد: برنامه تجلیل از نمازیاوران در ایام اوقات فراغت صورت میگیرد که این برنامه جهت جذب نونهالان و نوجوانان و تشویق آنان به خواندن نماز است.
حجتالاسلاموالمسلمین روحانی همچنین به برگزاری کلاسهای فنی مهارتی و علمی و درسی اشاره کرد و افزود: در این راستا، رایزنیهایی با مراکز و نهادهای مختلف از جمله هلال احمر، بهزیستی، فنی و حرفه ای و غیره صورت گرفته و کلاسهای فنی مهارتی و کلاسهای هنری در مساجد برگزار و حمایت میشوند، همچنین فعالیتهای پژوهشی در قالب گروههای اتاق فکرو هستههای پژوهشی مساجد از دیگر برنامههای اوقات فراغت است.
وی در ادامه به بحث مقابله با آسیبهای اجتماعی در جامعه اشاره کرد و یادآور شد: جامعه نیاز به مقابله با آسیبهای اجتماعی دارد و این موضوع باید در سطح محلات پوشش داده شود؛ از جمله در سال گذشته، دوره آموزشی سواد رسانه در صد مسجد برگزار شد و پس از برگزاری این دوره، همه مساجد تقاضای تکرار برگزاری این دوره را داشتند.
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان قم بیان داشت: موضوع مقابله با آسیبهای اجتماعی تنها منحصر به برگزاری دورههای سواد رسانه ای نیست و موضوعاتی چون اعتیاد، طلاق، ماهواره و فضای مجازی را در دستور کار داریم، همچنین ستاد هماهنگی کانونهای مساجد با همکاری و هماهنگی دفتر تبلیغات و نیروی انتظامی آمادگی اعزام مشاور به کانونها را دارد.
وی به برگزاری نشستهای مختلف با موضوعات سبک زندگی، همسرداری، تحکیم خانواده و غیره در ایام اوقات فراغات اشاره کرد و گفت: موضوع ارتباط و دیدار با خانواده شهدا از دیگر برنامههای ستاد در ایام اوقات فراغت است.
حجتالاسلاموالمسلمین روحانی تصریح کرد: ما اعتقاد داریم که دو بحث ارتباط با اهل بیت علیهمالسلام و همچنین ارتباط با خانواده شهدا میتواند ضامن اجرای برنامه ای فرهنگی در مساجد شود، اگر شهدا و خانواده معظم ایشان تکریم شوند، زمینه میشود تا کارهای فرهنگی دیگر ثمربخش شود.
وی در ادامه با بیان اینکه گروههای سرود و تئاتر را به عنوان برنامههای هنری حمایت میکنیم، گفت: ما سال گذشته خانه تئاتر بچههای مسجد را تأسیس کردیم و هم اکنون بیش از 30 گروه تئاتر قوی داریم که برنامههایی در مناسبتهای مختلف اجرا کردند و در سال گذشته گروه تئاتر قم اول شد.
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان قم ادامه داد: ما گروههای سرود را به صورت انجمن و خانه سرود خواهیم داشت، ما در سال گذشته در دهه فجر گروه سرود هزار نفره را داشتیم که هزار و 500 نفر در این برنامه شرکت داشتند و مورد استقبال زیادی قرار گرفت.
وی همچنین به برگزاری اردو در این ایام اشاره کرد و یادآور شد: برنامه اردوها به صورت برون شهری و درون شهری برگزار میشود که در این راستا، با اردوگاههای مختلف 15 خرداد، ملاصدرا و اردوگاه جامعه المصطفی رایزی شده که اعضای کانونهای مساجد میتوانند در این اردوها شرکت کند.
حجتالاسلاموالمسلمین روحانی اضافه کرد: در ایام اوقات فراغت برای اردوی مشهد هم برنامهریزیهایی صورت گرفته، از جمله کل برنامهریزیهای کشور برای اردوی مشهد و قم به ستاد هماهنگی استان قم سپرده شده است و گروههای مختلف کانونهای مساجد میتوانند با هزینه اندک در اردوی مشهد شرکت کنند.
وی بیان داشت: برای مسئولان کانونهای مساجد استان قم برنامههایی تدارک دیده شده، همچنین تفریحات درون شهری رایزنی شده است تا اعضای کانونهای مساجد از امکانات تفریحی قم استفاده کنند.
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان قم همچنین به موضوع بیمه کانونهای فرهنگی هنری و مساجد اشاره کرد و گفت: بحث بیمه از دیگر برنامه ریزیهای ستاد هماهنگی است که پس از رایزنیهای تخصصی، بیمههای متنوعی ویژه کانونها و مساجد طراحی شد و هم اکنون ستادهای هماهنگی کانونهای مساجد استانها این طرح را در استانهای خود اجرا میکنند.
وی یادآور شد: هم اکنون 620 کانون فرهنگی هنری در بیش از 400 مسجد فعالیت دارند که اکثر این مساجد برای بیمه اقدام کردند، دیگر مساجد هم میتوانند پس از درخواست تحت پوشش بیمه قرار بگیرند.
نظر شما