به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان «ناصر محمدی» امروز (چهارشنبه 12 تیرماه) در آیین افتتاح دبیرخانه فعالیت های قرآن و عترت دانشگاه پیام نور کشور در زنجان اظهار کرد: نام استان زنجان تداعی کننده شور و شعور حسینی است.
مدیرکل فرهنگی دانشگاه پیام نور کشور ادامه داد: به جهت سبقه مذهبی و قرآنی این استان و در پی رایزنی های انجام شده میزبانی دبیرخانه قران و عترت این دانشگاه به استان زنجان محول شد.
وی به اختصاص ماموریت هریک از واحدهای استانی و ابلاغ 13 دبیرخانه به دانشگاه های پیام نور کشور اشاره کرد و افزود: میزبانی دبیرخانه قرآن و عترت دانشگاه پیام نور هم به زنجان محول شد.
این مقام مسئول به فرازهایی از نهج البلاغه و جایگاه قرآن از دیدگاه امیرمومنان اشاره کرد و گفت: در خطبه 110 نهج البلاغه حضرت علی از قران به عنوان بهترین سخن ها یاد شده است.
مدیرکل فرهنگی دانشگاه پیام نور کشور با اشاره به اینکه اگر به روح قرآن عمل کنیم بین ما نظم ایجاد می شود، افزود:از عجایب قرآنی این است که قرآن کریم تاریخ انقضا ندارد و تنها راه نجات از تاریکی ها تمسک جستن به قرآن کریم است.
محمدی با اشاره به اینکه باید روح قرآن را به متن زندگی هایمان بیاوریم، افزود: دبیرخانه قران و عترت به صورت رسمی در زنجان افتتاح می شود.
این مقام کشوری افزود: سامانه دبیرخانه قران و عترت راه اندازی خواهد شد که از طریق آن به بانک اطلاعاتی از نخبگان و فعالان قرانی دست خواهیم یافت.
وی به فعالیت 150 کانون قران و عترت در دانشگاه های پیام نور کشور اشاره کرد و افزود: با ایجاد این سامانه حوزه های نشر در موضوعات و رخدادهای قرانی در این سامانه بارگذاری می شود.
مدیرکل فرهنگی دانشگاه پیام نور کشور به پایان نامه و رساله های قرانی دانشگاه پیام نور اشاره کرد و گفت: این مطالب در سامانه تجمیع می شود.
وی اثرگذاری هنر در ترویج قرآن را مورد توجه قرار داد و گفت: در حوزه پژوهشی دانشگاه پیام نور هم می توان کارهای بزرگی در حوزه قران و عترت انجام داد.
این مقام مسئول هم افزایی با دستگاه ها متولی امور قرانی تاکید کرد و گفت: استان زنجان باید به الگویی در امور قرآن و عترت در کشور خودنمایی کند.
ضرورت راه اندازی سامانه اطلاعات قرآن و عترت دانشگاه پیام نور
رئیس دانشگاه پیام نور استان زنجان هم در سخنانی گفت: این دانشگاه با 9 واحد و 5 هزار دانشجو و 55 عضوهیات علمی و 171 پرسنل اداری در استان زنجان مشغول فعالیت است.
«علی محمدی» با اشاره به اینکه دانشگاه پیام نور زنجان در حوزه قران و عترت ظرفیت خوبی دارد و در گذشته به مدت 2 سال دبیرخانه قران و عترت در کشور بود، ادامه داد: سبقه مذهبی و فرهنگی استان زنجان به جهت پرورش مراجع دینی و بزرگان مذهبی و وجود مراکز مذهبی بر کسی پوشیده نیست.
وی با یادآوری اینکه دانشگاه سال گذشته تمام فعالیت های فرهنگی را با قوت پیش برده است، افزود: در حوزه ورزشی دانشگاه پیام نور استان ظرفیت خوبی دارد و دانشجویان این دانشگاه عضو تیم های ملی هستند و جذب دانشجو در رشته ورزشی مطلوب است.
محمدی افزود: سال گذشته نهاد رهبری در دانشگاه پیام نور استان زنجان راه اندازی شد.
رئیس دانشگاه پیام نور استان زنجان به چهار اولویت مورد نیاز برای دبیرخانه فعالیت های قرآن و عترت دانشگاه پیام نور کشور در زنجان اشاره کرد و گفت: راه اندازی سامانه مستقل قرآن و عترت کانون های فرهنگی قرآنی، برگزاری گردهمایی دبیران کانون های قرآنی در کشور، تدوین کتاب مدیریت رویدادهای قرانی دانشگاه پیام نور و برگزاری استارت آپ قرانی و ابزارهای نوین برای معرفی فعالیت های قرانی دانشگاه پیام نور از اهم اولویت هاست.
قرآن و عترت کامل کننده یکدیگر هستند
مسئول نهاد رهبری دانشگاه پیام نور استان هم گفت: با تعامل بین نیروهای فعال فرهنگی این وظیفه خطیر را به خوبی به پایان برسانیم.
«حجت الاسلام شامی» با تفسیر حدیث ثقلین و بیان اینکه قران کلیات است و تفسیر آن از زبان عترت است، گفت: این دو مکمل یکدیگر هستند و هریک بدون دیگری تحریف می شوند.
وی به رشد علمی در جهان و تناسب آیات مرتبط با آن اشاره کرد و گفت: قران کتابی متعلق به همه بشریت و تمام اعصار است از اینرو قرائت قران موجب لذت انسان می شود و برای تمام سوالات بشریت پاسخ دارد.
نظر شما