شاید اگر فردوسی نبود امروز مولوی، حافظ و سعدی را نیز نداشتیم

مومنی شریف گفت: شاهنامه فردوسی، شناسنامه فرهنگ، آداب، تاریخ و هویت ایرانی است و نقش فردوسی را نمی‌توانیم در زبان فارسی نادیده بگیریم و گمان می‌کنم شاید اگر وی نبود ما امروز مولوی، حافظ و سعدی را نیز نداشتیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، «محسن مومنی شریف» عصر(پنج شنبه ۱۳ تیر) در اختتامیه نخستین جایزه ملی داستان‌های حماسی با بیان اینکه حماسه در ایران با شاهنامه فردوسی معنا پیدا می‌کند، گفت: «شاهنامه» شناسنامه فرهنگ، آداب، تاریخ و هویت ایرانی است و نقش فردوسی را نمی‌توانیم در زبان فارسی نادیده بگیریم و گمان می‌کنم شاید اگر فردوسی نبود ما امروز مولوی، حافظ و سعدی را نداشتیم.

 

رئیس حوزه هنری کشور افزود: حماسه در سرزمینی خلق می شود که دارای فرهنگ و تمدن دیرینه و اصیل باشد و خراسان بزرگ سرزمین حماسه‌ها است بطوری که پس از فردوسی هر اثر حماسی که تولید شده تحت تأثیر شاهنامه بوده است.

 

مومنی ادامه داد: حماسه پس از فردوسی به دو شاخه تقسیم می‌‌شود، حماسه‌هایی که ملی هستند نظیر گرشاسپ‌نامه و حماسه‌نامه‌هایی که درون مایه مذهبی دارند که ما تا مدتی پیش تصور می‌کردیم خاوران نامه قدیمی‌ترین حماسه‌نامه مذهبی است اما کتابی زیر نظر استاد شفیعی کدکنی و شاگردان ایشان منتشر و رونمایی شد به نام «علی‌نامه» که بر می‌گردد به ۴۰ سال پس از سرودن شاهنامه و بنابراین قدیمی‌ترین حماسه نامه مذهبی است که به ستایش حضرت امیرالمومنین(ع) و دلاوری‌های ایشان می‌پردازد.

 

وی با بیان اینکه در در ادبیات دفاع مقدس این دو شاخه ملی و مذهبی به هم پیوستند، تصریح کرد: حماسه ملی و مذهبی یکی شدند و این ویژگی حماسه انقلاب اسلامی است که هر دوی این خصلت را در برمی‌گیرد، در حماسه‌های ایرانی بعد از فردوسی، مولفه‌هایی نظیر شجاعت و دلیری مورد توجه است اما در ادبیات دفاع مقدس عنصر «عرفان» نیز به آن اضافه شده است چرا که رزمندگان ما آکنده از عشق به خدای متعال بوده‌اند و خاطرات آنان مملو از روحیه عرفانی است.

 

رئیس حوزه هنری کشور اظهارداشت: ما امروز بیش از هر زمان دیگری به حماسه نیاز داریم اگر قرار است ادبیات ما در ایجاد تمدن نوین اسلامی نقش داشته باشد حتما باید ملت ما و جوانان عزیزمان را حماسی بار بیاوریم، حماسه‌ای که آمیخته از حکمت، جوانمردی و عرفان است.

 

 

 

کد خبر 806003

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha