دلایل رسوب کالا در گمرکات و بنادر/رشد ۷۰ هزار واحدی شاخص بورس از ابتدای امسال

رشد ۷۰ هزار واحدی شاخص بورس از ابتدای امسال، از سرگیری صادرات برنج هند به ایران، تکمیل فاز اول تصفیه‌خانه ۶ تهران تا پایان سال، دلایل رسوب کالا در گمرکات و بنادر برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین عناوین اخبار اقتصادی امروز (۱۴ تیر ماه) به شرح زیر است:

استانداردهای ایران بر اساس استانداردهای بین المللی و شناخته شده در جهان است

«غلامرضا امینی» شب گذشته در گفتگوی 18 و 30 شبکه خبر سیما درباره اقدامات انجام شده برای تامین مواد غذایی با اشاره به اینکه تامین موادغذایی کافی و سالم از دغدغه دولت ها است، گفت: 3 حوزه کیفیت، ایمنی و اصالت مواد غذایی در حوزه استانداردها و سلامت مواد غذایی کشور قابل پیگیری است.

 

مدیرکل نظارت بر اجرای استاندارد صنایع غذایی با اشاره به جایگاه کشورمان در سازمان بین المللی تدوین کننده استاندارد گفت: ایران عضو سازمان بین المللی تدوین کننده استاندارد در رابطه با مواد غذایی و کشاورزی(کدکس) است. کشورمان در دو دوره مختلف رئیس کمیته کدکس خاور نزدیک بوده است.

 

وی با بیان اینکه ستانداردهای ما بر اساس استانداردهای بین المللی و شناخته شده در جهان است، گفت: مواد غذایی به صورت پی در پی با استاندارد ملی ایران، منابع بین المللی و دانش موجود در کشور تطبیق داده می شود.

 

مدیرکل نظارت بر اجرای استاندارد صنایع غذایی با بیان اینکه به صورت دوره ای محصولات بازار کنتزل و رصد می شود، افزود: با 5 هزار استاندارد ملی حدود 6 هزار واحد صنایع غذایی تحت پوشش واحدهای نظارتی سازمان استاندارد قرار دارند.

 

دلایل رسوب کالا در گمرکات و بنادر

وزارت صنعت، معدن و تجارت با ارسال نامه‌ای به رئیس کل گمرک ایران دلایل رسوب کالا در گمرکات و بنادر کشور را تشریح کرد.
متن نامه به این شرح است:

جناب آقای میراشرفی
رئیس‌کل گمرک جمهوری اسلامی ایران
موضوع: تحلیل دلایل رسوب کالا در گمرکات و بنادر
با سلام و احترام
پیرو جلسه مورخ ۱۳۹۸/۳/۲۶ کمیته سه‌جانبه با موضوع رسوب کالا در گمرک «موضوع ابلاغیه دبیر هیئت دولت به شماره ۱۳۱۹۳ مورخ ۹۸/۲/۱۰ و نیز مباحث بیان شده در جلسه که بر اساس نامه شماره ۱۸۴۲ مورخ ۹۸/۱/۱۷ وزارت امور اقتصادی و دارایی بود، موارد زیر که بار‌ها در جلسات کمیته و سایر جلسات مشترک مطرح و تأکید گردیده جهت استحضار حضرتعالی ایفاد می‌گردد:


۱. برای تصمیم‌سازی مؤثر ضروری است تعریف «رسوب کالا» مشخص شود تا تفاوت آن با «وجود کالا» در گمرکات که به صورت مرسوم و متعارف در فرآیند‌های تجاری وجود دارد، مشخص باشد.

 

فاز اول تصفیه‌خانه ۶ تهران تا پایان سال تکمیل می‌شود

«قاسم تقی‌زاده خامسی» در حاشیه بازدید از تصفیه‌خانه ششم در دست احداث تهران گفت: با توجه به شرایط موجود تصفیه‌خانه آب ششم تهران از اهمیت خاصی برخوردار است و تمام سعی و تلاش‌ها بر این است که فاز اول این تصفیه‌خانه به ظرفیت ۷.۵ مترمکعب در ثانیه طبق برنامه زمانبندی تکمیل و  به مرحله بهره‌برداری برسد.


معاون وزیر نیرو تصفیه‌خانه ششم تهران را یک پروژه ملی توصیف کرد و افزود: به‌رغم همه محدودیت‌های مالی دولت، منابع مالی این طرح تامین شده تا هرچه سریع‌تر این پروژه مهم به سرانجام برسد.

 

‌معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا تاکید کرد: با توجه به اهمیت این طرح در تامین پایدار آب این کلانشهر و غرب استان تهران، پیمانکار با تمام توان مشغول فعالیت است تا بر اساس برنامه زمانبندی شده تا پایان امسال فاز اول آن به ظرفیت ۷.۵ متر مکعب در ثانیه به بهره‌برداری برسد.

 

تقی‌زاده خامسی اظهار کرد: حدود یک میلیارد و ۶۰ میلیون مترمکعب آب شرب در تهران مصرف و حدود ۳۰۰ میلیون متر مکعب یعنی یک سوم شرب از آب‌های زیرزمینی برای فضای سبز برداشت می‌شود، در صورتی که می‌توان پساب شهر تهران را جایگزین آن کرد. شهرداری همت کند ما آمادگی تخصیص پساب را داریم.

 

از سرگیری صادرات برنج هند به ایران

روابط تجاری ایران و هند به صورت سنتی از واردات نفت خام ايران شكل گرفت. صادرات هند به ايران شامل فراورده های نفتی، برنج، ماشين آلات، محصولات فلزی، مواد اوليه آهن و فولاد، آهن و فولاد، دارو، مواد دارويی، مواد شيميايی عالی، مواد معدنی پردازش شده، نخ و پارچه مصنوعی، چای، مواد شيميايی آلی، غيرآلی و كشاورزی، فراورده های ساخته شده از لاستيك است.

 

بنابراین گزارش، براساس آمارهای گمرک در بین مقاصد صادراتی ایران در سال ۹۵ هند جایگاه ششم را به لحاظ ارزش صادرات داشته است. حجم تجارت ایران و هند در سال ۲۰۱۷ بالغ بر ۱۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار بود که در مجموع، حجم تجارت خارجی ایران با هند در این سال، حدود یک و هشت دهم درصد از حجم کل تجارت خارجی ۷۴۰ میلیارد دلاری آن کشور را تشکیل داده‌است.

 

از مجموع روابط تجاری دوجانبه در سال ۲۰۱۷، کل صادرات ایران به هند بالغ بر ۱۱ میلیارد و ۵۷ میلیون دلار بوده که نسبت به سال قبل ( ۸ میلیارد و ۲۵۳ میلیون دلار ) ۳۴درصد رشد نشان می دهد. یکی از محصولاتی که در حجم قابل توجهی از صادرات هند به ایران را تشکیل می داد «برنج» بود که به دلیل تحریم های آمریکا مشکلات بانکی بر سر صادرات آن به کشورمان ایجاد شده بود حالا در آخرین خبرها از مراوردات ایران و هند در این زمینه گویا صادرات برنج باسماتی به ایران که به خاطر تحریم های جدید آمریکا علیه ایران با مشکل مواجه شده بود، به شرایط طبیعی بازگشت.

 

طبق ترجمه ایبنا از بیزینس استاندارد، پس از آنکه آمریکا تحریم های جدیدی علیه ایران اجرا کرد، صادرکنندگان باسماتی در هند به خاطر مشکلات پرداختی از یک سو و نگرانی از بی ثباتی پدیدآمده از سوی دیگر، با مشکلاتی مواجه شدند و برای مدتی روند صادرات باسماتی به ایران با مشکلات مواجه شد

 

نقدینگی بیمه ایران پارسال به ۲۰۰۰ میلیارد تومان رسید

«محسن پورکیانی» با تشریح برنامه‌های این شرکت برای کاهش زیان انباشته و افزایش سطح توانگری گفت: شرکتی که در حال حاضر روزانه ۴۰ میلیارد تومان خسارت پرداخت می‌کند، توانمند است.

 

رییس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت سهامی بیمه‌ایران در نشست سراسری مدیران ستادی و استانی شرکت سهامی بیمه ایران در مرکز همایش‌های ایران زمین گفت: اصلاح پرتفوی، افزایش فروش نقدی، وصول مطالبات، مدیریت بهینه صدور و خسارت و شفافیت و سلامت اداری، ۵ برنامه اساسی و در حال اجرای بیمه ایران برای کنترل نقطه سر به سر است.

 

وی در ادامه با تشریح این برنامه‌ها گفت: با تبریک میلاد حضرت معصومه (س) و آغاز دهه کرامت و قدردانی از تلاش های خستگی ناپذیر مدیران و کارکنان ستادی و استانی بیمه ایران گفت: کارشناسان بیمه ایران نقطه سربه سر در شرکت را به تفکیک رشته های بیمه تعیین و مشخص کرده اند تا مدیریت ریسک بهتری داشته و نقطه زیاندهی کاملا مشخص باشد. بیمه ایران فقط در سه رشته درمان، ثالث و مسئولیت از نقطه سر به سر پایین‌تر است. خوشبختانه در بقیه رشته ها اغلب سود ده هستیم.

 

به گفته پورکیانی، در رشته زیانده درمان پرتفوی را تا حدود زیادی اصلاح کردیم و سهم شرکت در این رشته را که در سال ۹۵ به ۲۸ درصد و سال ۹۶ به ۱۴ درصد رسانده بودیم، در سال ۹۷ تا ۸ درصد کل پرتفوی کاهش دادیم.

 

رشد ۷۰ هزار واحدی شاخص بورس از ابتدای امسال

از ابتدای امسال تاکنون در مدت ۶۵روز معاملاتی تعداد ۲۸۶میلیارد و ۴۲۱میلیون سهم و حق تقدم به ارزش ۸۲۹هزار و ۶۳۸میلیارد ریال در ۲۰میلیون و ۶۵۴هزار و ۸۵۵دفعه مورد در بورس اوراق بهادار معامله قرار گرفته است.

 

همچنین بررسی معاملات بازار سهام به تفکیک بازار نشان می‌دهد در این مدت ۲۰۰میلیارد و ۶۴۴میلیون سهم به ارزش ۴۵۷هزار و ۱۹۴میلیارد ریال در ۱۰میلیون و ۴۶۶هزار و ۶۱۹نوبت در بازار اول؛ ۸۱ میلیارد و ۷۶۰ میلیون سهم به ارزش ۳۱۲ هزار و ۸۵۳ میلیارد ریال در ۱۰میلیون و ۷هزار و ۶۷۴نوبت در بازار دوم؛ ۱۸میلیون و ۱۰۰هزار برگه به ارزش ۱۶هزار و ۹۴۱میلیارد ریال در ۶هزار و ۵۷۳نوبت در بازار بدهی، ۱۳۲میلیون و ۷۹۰هزار قرارداد به ارزش ۴۶۶میلیارد ریال در ۲۵هزار و ۸۳۰نوبت در بازار مشتقه و ۳میلیارد و ۸۶۶میلیون واحد از صندوق‌های سرمایه گذاری قابل معامله در بورس تهران به ارزش ۴۲هزار و ۱۸۳میلیارد ریال در ۱۴۸هزار و ۱۵۹نوبت مورد معامله قرار گرفته است.

 

بانک‌ها در معاملات خرد بازار سهام فرا بورس سوم شدند

دومین هفته کاری فرابورس ایران در تیرماه ۹۸ به ترتیب با افزایش یک و ۱.۶ درصدی شاخص کل و ارزش بازار به پایان رسید تا بدین ترتیب آیفکس از ابتدای ماه جاری ۸ و از آغاز سال ۴۲ درصد با رشد مواجه شود، همچنین ارزش بازار نیز افزایش ۳۱ درصدی را از ابتدای امسال تجربه کرد.

 

در هفته منتهی به ۱۴ تیرماه ۶۸۶۸ میلیون ورقه بهادار به ارزش ۳۳ هزار و ۶۳۶ میلیارد ریال مورد مبادله قرار گرفت که به دلیل یک روز کاری کمتر نسبت به هفته پیش از آن با افت ۱۳ و ۱۲ درصدی حجم و ارزش معاملات روبه رو شد و آیفکس از ابتدای ماه جاری ۸ و از آغاز سال ۴۲ درصد با رشد مواجه شود.

 

نگاهی به مبادلات انجام‌شده در بازارهای فرابورسی نیز نشان می‌دهد بازار اول بهترین عملکرد هفتگی را در دادوستدهای این هفته به خود اختصاص داده به طوری که با تغییر مالکیت ۸۶۱ میلیون سهم به ارزش ۴۰۵۴ میلیارد ریال حجم و ارزش دادوستدها در این بازار بیش از ۶۰ درصد رشد کرد.

 

در بازار دوم نیز که ۲۰۹۰ میلیون سهم به ارزش ۸۹۸۸ میلیارد ریال دادوستد شد، چهارشنبه ۱۲ تیرماه عرضه اولیه ۲۰ درصد از سهام شرکت دارویی ره آورد تامین با کشف قیمت ۳۱۵۰ ریالی هر سهم این شرکت رقم خورد./

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 806023

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha