جشنواره «آواها و نواهای رضوی» به ‌صورت متمرکز برگزار نمی‌شود

ثابت نیا عنوان کرد: جشنواره آواها و نواهای رضوی در استان تهران به‌ صورت متمرکز برگزار نمی‌گردد بلکه این جشنواره با اجرای گروه‌های برگزیده در شهرهای مختلف استان تهران و در خود شهر تهران شامل شش گروه در بوستان آب‌وآتش برای مردم به اجرا گذاشته می‌شود.

«علی ثابت ‌نیا» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در مشهد ضمن تبریک آغاز دهه کرام گفت: هنرمندان شرکت‌کننده، آثار خود را در حوزه‌های مولودی‌خوانی، منقبت خوانی، چاوشی خوانی، مرثیه‌خوانی، توسل خوانی، منظومه خوانی، ثنا و نیایش، مناجات خوانی، پیش‌خوانی‌های تعزیه، موسیقی آوازی در تمامی حوزه‌های موسیقی ایرانی (ردیف دستگاهی، مقامی) و نواهای رضوی در حوزه‌های هم‌نوازی سازوآواز ارائه می‌دهند.

 

مدیرعامل انجمن موسیقی ایران با اشاره به اینکه جشنواره آواها و نواهای رضوی در چهارمین سال برگزاری در عرصه موسیقی و متأثر از ساحت نورانی امام هشتم (ع) می باشد ابراز کرد: هر محتوایی که در قالب موسیقی ارائه بشود برای مخاطبان جذاب است. برگزاری این جشنواره تاکنون رویکرد مناسبی از نظر استقبال مخاطبان در برداشته است.

 

وی به‌ضرورت برنامه‌ریزی‌های دقیق از سمت دبیرخانه جشنواره برای ارتقا سطح کیفی آثار تأکید و عنوان کرد: هر جشنواره‌ای که در آن نوآوری و برنامه‌های به‌روز انجام نشود بعد از یک مدت به ورطه تکرار می‌افتد و برای این موضوع در سال‌های آتی دبیرخانه این جشنواره موظف است که برنامه‌ریزی‌های دقیقی انجام دهد تا اجرای گروه‌ها و آثار تکراری به این جشنواره راه پیدا نکند و از طرفی هنرمندان را تشویق کنند تا به خلق آثار فاخر بپردازند.

 

ثابت نیا به یکی از کارهای خوبی که این جشنواره می‌تواند به‌صورت پاره‌وقت به انجام آن بپردازد اشاره و اظهار کرد: مسئولان برگزاری این جشنواره به لحاظ برنامه‌ریزی و کسر بودجه تاکنون موفق نشده‌اند به ضبط و ثبت آثار بپردازند که امید است تا در سال‎های آتی این برنامه را در دستور کار اصلی خود قرار دهند.

 

مدیرعامل انجمن موسیقی کشور به‌ضرورت توجه به موسیقی نواحی ایران تأکید و عنوان کرد: موسیقی نواحی ایران متمرکز بر استان‌های مرزنشین می‌باشد که اتفاقاً غالب آن‌ها موسیقی‌های آئینی هستند یعنی به آداب‌ و رسوم مذهبی، اذکار مختلف، نحله‌های مختلف عرفانی که در آن مناطق مستقرند، توجه دارد که در کنار آن به وصف و مدح و منقبت و مرثیه در رسای ائمه اطهار(ع) می‌پردازد.

 

وی ادامه داد: در حوزه موسیقی نواحی ایران با موضوعات آیینی از جمله موضوعات رضوی ، یک سری میراث ماندگاری از سده‌ها و دهه‌های گذشته برای مردمان آن ناحیه باقی‌مانده است که با شنیدنِ آثار، شنونده‌ای که با آن موسیقی آشنایی داشته باشد به اصالت آن پی می‌برد، در واقع چاوشی‌هایی که مردم در بدرقه و استقبال زائران حضرت رضا«ع» در نقاط مختلف کشور اجرا می‌کنند و یا مولودی‌هایی که در مدح امام رضا«ع» در ایام میلاد حضرت در نواحی مختلف کشور خوانده می‌شود از این‌دست به شمار می‌رود.

 

ثابت نیا کیفیت و کمیت این جشنواره‌ها را درگرو تصمیمات متولیان این رویداد هنری دانست و افزود: اگر در هر رویداد هنری متولیان آن با دقت، حساسیت، بر اساس ظرایف و مقتضیات آن هنر برنامه‌ریزی کنند و با وسواس به اجرا بگذارند و در تداوم آن برنامه هم اصرار داشته باشند، ما شاهد اتفاقات خوبی در این جشنواره‌ها خواهیم بود، البته اگر در کنار آن اراده‌ای قوی در مدیریت‌های کلان فرهنگی جهت در نظر گرفتن مقتضیات و ضوابط جشنواره‌ها اعمال شود و در برگزاری جشنواره‌ها از دبیران و داوران و مدیران اجرایی متخصص دعوت شود جامعه به اهداف عالی‌تری برای فرهنگ‌سازی هنر دست پیدا می‌کند.

کد خبر 806386

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha