به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی (چهارشنبه ۸اسفند) دربررسی بندهای هزینه ای لایحه بودجه ۹۸ در بند الف تبصره ۱۶مصوب کردند به منظور حمایت از ازدواج جوانان، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است از محل پسانداز و جاری قرضالحسنه سیستم بانکی، تسهیلات قرضالحسنه ازدواج به زوجهایی که تاریخ عقد ازدواج آنها بعد از ۰۱/۰۱/۱۳۹۶ میباشد و تاکنون وام ازدواج دریافت ننمودهاند، با اولویت نخست پرداخت کنند.
تسهیلات قرضالحسنه ازدواج برای هریک از زوجها در سال ۱۳۹۸ سیصد میلیون (۳۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال با دوره بازپرداخت پنجساله با أخذ یک ضامن معتبر و سفته است. بانک مرکزی میتواند یارانه پرداختی به اشخاص را به عنوان تضمین در این زمینه بپذیرد. بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است گزارش عملکرد این بند را هر ششماه یکبار به کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ارائه کند.
بنابراین گزارش، بانک مرکزی (سه شنبه 7 خرداد) در بخشنامه ای شرایط و ضوابط قانونی بهرهمندی از تسهیلات ۳۰ میلیون تومانی قرضالحسنه ازدواج برای هر یک از زوجها را اعلام کرد. در این بخشنامه آمده است: «همانگونه که در مفاد بند «الف» تبصره ۱۶ قانون بودجه سال جاری مقرر شده است: «به منظور حمایت از ازدواج جوانان، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است از محل منابع پسانداز و جاری قرضالحسنه نظام بانکی، به زوجهایی که تاریخ عقد آنها بعد از اول فروردین ماه ۱۳۹۶ است و تاکنون وام ازدواج دریافت نکردهاند، تسهیلات قرضالحسنه ازدواج پرداخت کند. تسهیلات قرضالحسنه ازدواج برای هریک از زوجها در سال ۱۳۹۸ سیصد میلیون (۳۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال با دوره بازپرداخت پنجساله با اخذ یک ضامن معتبر و سفته است. بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی میتوانند یارانه پرداختی به اشخاص را به عنوان تضمین در این زمینه بپذیرند.» براین اساس، با عنایت به مفاد قانون یادشده، متقاضیان موارد زیر را مد نظر قرار دهند:
افرادی که تاریخ عقد آنها از تاریخ ۰۱.۰۱.۱۳۹۶ به بعد است و تاکنون وام ازدواج دریافت نکردهاند، از تسهیلات ازدواج به میزان ۳۰۰ میلیون ریال بهرهمند میشوند.
افرادی که تاریخ عقد ایشان قبل از ۰۱.۰۱.۱۳۹۶ بوده و در موعد مقرر ثبتنام کردهاند، لیکن به هر دلیل هنوز در صف سامانه بوده و موفق به اخذ وام نشدهاند، صرفاً از تسهیلات ازدواج به میزان ۱۵۰ میلیون ریال بهرهمند میشوند.
افرادی که قبلاً وام ازدواج دریافت کردهاند، نمیتوانند از مابهالتفاوت آن استفاده کنند.
تشخیص معتبر بودن ضامن معرفی شده بر عهده بانک عامل است.
متقاضیان صرفاً میتوانند از بانکهایی که امکان ثبتنام متقاضی در سامانه برای ایشان وجود دارد، نسبت به انتخاب بانک عامل اقدام کنند.»
حالا بانک مرکزی در بخشنامه ای جدید اعلام کرده است بانکها باید با یک ضامن معتبر و سفته، وام ازدواج پرداخت کنند.
این بانک در بخشنامهای به شبکه بانکی ابلاغ کرده است: «به زوجهایی که تاریخ عقد آنها بعد از اول فروردین ماه سال ۱۳۹۶ است و تاکنون تسهیلات قرض الحسنه ازدواج دریافت نکرده اند، با یک ضامن معتبر و سفته وام ازدواج پرداخت شود.
از محل پسانداز و جاری قرض الحسنه نظام بانکی، به زوجهایی که تاریخ عقد آنها بعد از ۱۳۹۶/۱/۱ است و تاکنون وام ازدواج دریافت نکرده اند، با اولویت نخست و با سقف فردی ۳۰۰ میلیون ریال، با دوره بازپرداخت پنج ساله با اخذ یک ضامن معتبر و سفته، تسهیلات قرض الحسنه ازدواج پرداخت شود.
بر این اساس با توجه به مفاد قانون یادشده مبنی بر اخذ یک ضامن معتبر و سفته، واحدهای اجرایی ذیربط در سراسر کشور، نسبت به اعطای تسهیلات قرض الحسنه ازدواج مطابق قانون یادشده، اقدام کنند.»
یادآور می شود: از ابتدای سال تا اردیبهشت ماه بر اساس گزارش بانک مرکزی ۹۶.۷۹۷ نفر از مزدوجین (به مبلغ ۲۹.۹۲۷ میلیارد ریال) از ابتدای امسال تا پایان اردیبهشت، از تسهیلات قرضالحسنه ازدواج بهرهمند شده اند.
همچنین در سال جاری با توجه به مفاد بند (الف) تبصره ۱۶ قانون بودجه کل کشور، به منظور حمایت از ازدواج جوانان، از محل منابع پسانداز و جاری قرضالحسنه نظام بانکی، تسهیلات قرضالحسنه ازدواج به زوجهایی که تاریخ عقد آنها بعد از یک فروردین ۱۳۹۶ است و تاکنون وام ازدواج دریافت نکردهاند، پرداخت میشود این در حالی است که بنا بر اعلام بانک مرکزی در سال ۱۳۹۷ تعداد یک میلیون و ۱۸۰ هزار فقره تسهیلات قرض الحسنه ازدواج پرداخت شده است./
نظر شما