به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «علیرضا گلپایگانی» عصر دیروز (دوشنبه 17 تیر) در نشست «نظری بر اقتصادی صنعت انیمیشن در ایران» که در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد، گفت: ما به سربازان آینده احتیاج داریم و چه چیزی بهتر از انیمیشن که با آن بچه ها را آماده کنیم. نمی گویم به سربازانی برای جنگ نیاز داریم، منظورم برای دفاع از سرزمین مان است. انیمیشن یک کالا با عمر مصرفی بالاست. همین الان داریم انیمیشنی برای 60 سال گذشته را نگاه می کنیم. عمر مصرف انیمیشن بالاست و بهره وری و سودآوری بالایی دارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه هنر تهران اظهار داشت: در تمام کشورها بهترین ساعات روز را به پخش انیمیشن تولید خود اختصاص می دهند. این کار را برای حمایت از انیمیشن داخلی انجام می دهند. بسیاری از کشورها انیمیشن تولید نمی کنند، مانند آلمان. این کشور به راحتی محصولات غرب را می پذیرد و در صنعت انیمیشن بلند سرمایه گذاری نمی کند. علت اینکه انیمیشن ما نمی تواند روی پای خود بایستد،نداشتن کپی رایت است. نداشتن کپی رایت بلای جان هنر ماست.
وی با بیان اینکه تمام پروژه های انیمیشن چه سینمایی و چه سریالی در دنیا به طور مشترک ساخته می شود، عنوان کرد: ساخت انیمیشن به صورت مشترک با سایر کشورها در ایران تعریف نشده است. سیاست جمعی برای یک کار مشترک در کشور ما خیلی وجود ندارد، در صورتی که کار مشترک خطر ریسک را پایین می آورد و مزایای زیادی دارد.
گلپایگانی با اشاره به اینکه انیمیشن های ما در کشورهای عربی نسبت به کشورهای اروپایی بهتر دیده می شوند، بیان کرد: انیمیشنی که برای یک تاریخ و جغرافیا ساخته شود، محکوم به فناست. همه انیمیشن ها جهان شمول هستند زیرا ذات انیمیشن جهان شمول است. در تمام دنیا انیمیشن را جهانی می سازند.
این استاد دانشگاه هنر تهران خاطرنشان کرد: بعد از 18 سالی که انیمیشن تولید می کنم، اعتراف می کنم که هیچ شاخصی در مورد قیمت گذاری آن وجود ندارد. من به عنوان تولیدکننده قیمت مواد مصرفی و حقوق کارکنان را می دانم. متاسفانه هیچ مبنایی برای قیمت گذاری انیمیشن در ایران نیست. در سراسر دنیا حداقل بودجه انیمیشن سه برابر یک کار زنده است. کانال تلویزیون دایم نیاز به خوراک دارد که باید با ارزان ترین قیمت آن را تامین کند. سیستم صادرات در سفارش دهنده انیمیشن ما وجود ندارد زیرا نگاه بین المللی در سفارش دهنده وجود ندارد.
نظر شما