صحرای عرفات، همایش شناخت و خودسازی امام حسین (ع)

صحرای عرفات، همایش شناخت و خودسازی امام حسین (ع) بود که نه تنها جنبه علم و معرفت داشت بلکه شناخت توام با عمل، سازندگی، تزکیه و خودسازی بود.

خبرگزاری شبستان// قزوین


حضرت سید الشهدا (ع) امام حسین(ع) نیز بعد از ظهر روز عرفه همراه با فرزندان و گروهی از اصحاب از خیمه های خود در صحرای عرفات بیرون آمدند و روی به دامن کوه رحمت نهادند و در سمت چپ کوه روی به کعبه، همایشی تشکیل دادند که موضوع آن به مناسبت روز عرفه (روز شناخت و سازندگی) بود.


دامنه کوه عرفات در زمان صدر اسلام، کلاس صحرایی پیامبر اکرم(ص) بود و بنا به گفته مفسرین آخرین سوره قرآن کریم در صحرای عرفات بر پیغمبر(ص)نازل شد و پیغمبر(ص) این سوره را که از جامعه ترین سوره های قرآن کریم است و دارای میثاق و پیمان های متعدد با ملل یهود، مسیحی و مسلمان و علمای آنها است و قوانین و احکام کلی اسلام را در بردارد، به مردم و شاگردانش تعلیم فرمود.


طبق مشهور محدثان، پیامبر(ص) در چنین روزی سخنان تاریخی خود را در اجتماعی عظیم وبا شکوه حجاج بیان داشت: ... ای مردم سخنان مرا بشنوید! شاید دیگر شما را در این نقطه ملاقات نکنم. شما به زودی به سوی خدا باز می گردید در آن جهان به اعمال نیک و بد شما رسیدگی می شود.... من در میان شما دوچیز به یاد گار می کذارم که اگر به آن دوچنگ زنید گمراه نمی شوید،یک کتاب خدا ودیگری سنت(عترت) من است.


هر مسلمانی با مسلمان دیگر برادر است و همه مسلمانان جهان با یکدیگر برادرند و چیزی از اموال مسلمانان بر مسلمانی حلال نیست مگر اینکه آن را به طیب خاطر به دست آورده باشد...


در صحرای عرفات، جبرئیل، پیک وحی الهی، مناسک را به حضرت ابراهیم(ع) آموخت و حضرت ابراهیم(ع) در برابر روی او فرمود: عرفت، عرفت (شناختم، شناختم).


روز عرفه، روز شناخت است. روز عرفه روزی است که خدای سبحان بندگان خود را به عبادت و اطاعت خویش فرا می خواند و خوان و کرم و احسان و لطف خود را برای آنان می گسترد و درهای مغفرت، بخشش و رحمتش را بر روی آنان می گشاید.


در این روز حجاج بیت الله الحرام با وقوف در صحرای عرفات با خدای خویش به مناجات می پردازند و دعای عرفه امام حسین (ع) را قرائت می کنند.


ستایش حق تعالی، تجدید عهد و میثاق با خدا، خود شناسی، راز آفرینش، تربیت انسان در دانشگاه الهی، شهادت به بیکرانی نعمت های الهی، ناتوانی بشر از بجا آوردن شکر الهی از مضامین دعای عرفه است که البته نمی توان از مضامین دیگراین دعا نظیر: نیازهای تربیتی از خدا، شکایت به پیشگاه خداوند، سپاس به تربیت های الهی و نعمت های خداوند غافل شد.


ما مسلمانان باید با تاسی از امام حسین(ع) در روز نهم ذی الحجه (روز عرفه) به مناجات وراز ونیازبا خدای متعال بپردازیم و با خود سازی و تقویت اعتقادات دینی و معنوی مان، سرنوشت خوبی را برای دنیا و آخرتمان رقم بزنیم باشد که امیدواریم در این روز عزیز، رحمت و آمرزش الهی نصیبمان بشود.

 

پایان پیام/

کد خبر 80758

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha