به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «محمد علی جاوید» شامگاه (18 تیر) در اولین جلسه کارگروه عمران و تاسیسات شورای پدافند غیرعامل استان با ابراز نگرانی اظهار کرد: بسیاری از کامیونهای حامل مواد اشتعال زا و نفتکشها در سطح شهر پراکنده هستند که تهدیدی برای شهر محسوب میشوند.
شهردار بیرجند با تاکید بر اینکه باید نفتکشها در خارج شهر اسکان یابند و اجازه ورود به شهر را نداشته باشند، گفت: پروژه پارک جنگلی بیرجند باید با نگاه اسکان اضطراری است و در این خصوص اعتباراتی در نظر گرفته شده که برای اجرا به کمک سایر دستگاهها نیاز داریم.
وی با بیان اینکه در صورت همکاری برای رعایت الزامات پدافند غیرعامل در این پروژه آمادگی داریم، افزود: پروژه پارک جنگلی بیرجند تا 15 ماه آینده تکمیل می شود.
«حسن دلپسند» مدیر پدافند غیرعامل شهرداری بیرجند طرح مطالعات جامع شهر بیرجند تامین اعتبار و آماده واگذاری به پیمانکار است، گفت: سازمان آتش نشانی به تجهیزات مقابله با بحرانهای شیمیایی، بیولوژیک و پرتوی با اعتبار 100 میلیون تومان مجهز شده است.
وی با اشاره به شناسایی مکانهای مناسب برای اسکان اضطراری، بیان کرد: بر مبنای معیارهای اولویت بندی شده بهترین مکان برای مراکز امداد و اسکان اضطراری در شمال و غرب شهر بیرجند قرار دارد.
دلپسند به تهیه سند شهری جامع پدافند غیرعامل اشاره کرد و ادامه داد: مجموعه اقدامات، فعاليتها و روشهايی كه به منظور كاهش مخاطرات، خسارتها، پايدارسازی و ايمن سازی محيطی و مديريتی به اجرا گذاشته میشود.
دلپسند افزود: برنامه ریزی در حوزه تخلیه و اسکان اضطراری زمینه آمادگی در هر بحرانی را فراهم می کند اما تاکنون در کشور به این مهم توجه چندانی نشده است.
مدیر پدافند غیرعامل شهرداری بیرجند با بیان اینکه پارک جنگلی با وسعت 40 هکتار و مصلی المهدی با وسعت 12 هکتار موقعیت خوبی برای اسکان اضطراری است، عنوان کرد: معیار اصلی جانماییها رعایت شاخصه ایمنی، کارآیی، اثربخشی و نزدیکی به کاربرهای مسکونی و مراکز درمانی، دسترسی به راههای شهر، دسترسی به امکانات رفاهی بوده است.
دلپسند با اشاره به کمبود امکانات زیربنایی (گاز، برق، آب و تلفن) و منابع مالی برای احداث مکان اسکان اضطراری، ادامه داد: دستگاههای متعددی برای ایجاد اسکان اضطرایر دخیل هستند که باید همکاری کنند.
نظر شما