مسئول دبیرخانه هیئت نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد کردستان با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان در سنندج گفت: مردم مسلمان و مومن استان کردستان همزمان با سراسر کشور در مساجد، تکایا، حسینیه ها و دیگر اماکن مذهبی نماز پرشکوه عید قربان را اقامه خواهند کرد.
کامل گلباغی تصریح کرد: نماز عید قربان امسال در بیش از پنج هزار مکان مذهبی شامل مساجد، تکایا، حسینیهها و ... همزمان با دیگر هموطنانمان اقامه می شود.
وی اظهار داشت: امامان جماعت در خطبه های نماز عید قربان به اهمیت فریضه حج، داستان حضرت ابراهیم، اسماعیل و هاجر و هم چنین فضیلت قربانی کردن خواهند پرداخت.
وی عیادت و دیدار و ادای صله ارحام را از سنت ها و آداب اعیاد مختلف دینی از جمله عید قربان ذکر کرد و افزود: در این روز بزرگان به کوچک ترها هدیه می دهند.
مسئول امور مساجد کردستان خاطرنشان کرد: این عید در نزد همه مسلمانان چه شیعه و چه سنی عزیز و گرامی است و از وجه مشترکات این عید در میان مسلمانان، برپایی نماز عید قربان است که با شکوه خاصی توسط مسلمانان هرساله برگزار میشود.
روز عرفه:
صحرای عرفات در 21 کیلومتری شمال مکه واقع شده و تپه کوچکی است که حدود 250 متر از سطح دریا بالاتر و کوه ها آن را احاطه کرده اند.
زائران خانه خدا در روز عرفه، آداب و رسوم و مناسک دینی خود را به جا میآورند و خود را برای دیگر اعمال این ایام آماده میکنند.
در این روز صدها هزار زائر خانه خدا به عرفات رفتهاند و به درگاه خداوند متعال تضرع میکنند و خواستار تقرب به درگاه احدیت هستند.
فضیلت روز عرفه:
در روایت های مختلف آمده است: در هیچ روزی به اندازه عرفه شیطان غمگین و اندوهگین نیست چرا که خداوند در این روز گناهان تمامی کسانی که در سفر معنوی حج هستند حتی اگر به اندازه کوهی باشد می بخشاید و تولدی دوباره می یابند.
بیشتر مردم در این روز، روزه میگیرند و تعدادی هم فقرا و نیازمندان را اطعام کرده و در مساجد و تکایا حضور می بایند و دعای عرفه را می خوانند و خود را برای نماز عید قربان آماده می کنند.
ریشه عید قربان:
در روایات مختلف دینی آمده است: که ابراهیم در سن بالا دارای فرزندی شد که او را اسماعیل نام نهاد و برایش بسیار عزیز و گرامی بود. اما مدت ها بعد، هنگامی که اسماعیل به سنین نوجوانی رسیده بود، فرمان الهی چندین بار در خواب به ابراهیم نازل شد و بدون ذکر هیچ دلیلی به او دستور داده شد تا اسماعیل را قربانی کند.
او پس از اطمینان قلبی در نهایت با موافقت خالصانه فرزندش، به محل مورد نظر میروند و ابراهیم آماده سر بریدن فرزند محبوب خود میشود. اما به هنگام انجام قربانی اسماعیل خداوند که او را سربلند در امتحان مییابد، گوسفندی را برای انجام ذبح به نزد ابراهیم میفرستد.
این ایثار و عشق پیامبر به انجام فرمان خدا، سنتی موکد برای شافعی مذهبان میگردد تا در این روز قربانی کنند و از این طریق برای یتیمان و تهیدستان خوراکی فراهم سازند.
نماز عید قربان باید در فاصله زمانی طلوع آفتاب روز عید تا ظهر خوانده شود و شامل دو رکعت است که در رکعت اول هفت بار و در رکعت دوم پنج با الله اکبر گفته می شود و در فاصله ی آن سبحان الله و لا الله الا الله و الله اکبر با صدای بلند قرائت خواهد شد.
آداب و رسوم مردم کردستان در روز عید قربان:
از نماز صبح در روز عید قربان تکبیر الله اکبر از مساجد استان طنین انداز و مردم خود را برای به جا آوردن نماز این عید آماده می کنند.
بیشتر در روستاهای استان کسانی که در این روز قربانی دارند همه در مساجد حاضر و حیوانات قربانی خود را ذبح کرده و گوشت آن را جمع آوری و به تعداد افراد روستا تقسیم می کنند.
مراسم دید و بازدید این عید تا سه روز در بسیاری از مناطق استان حتی بیشتر از این نیز ادامه خواهد داشت.
پایان پیام/
نظر شما