"سعید برخوری" رییس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان جنوب، گفت: منطقه جنوب کرمان شامل ۷ شهرستان جنوبی با دارا بودن بیش از ۱۳ هزار و ۵۰۰ نفر شتر رتبه پنجم پرورش شتر در کشور را به خود اختصاص داده است.
سعید برخوری، افزود: دشت وسیع جازموریان با وسعت ۳۶۰ هزار کیلومتر مربع مساحت (در شهرستان های قلعه گنج و رودبارجنوب)، وجود جنگل ها و مراتع با وسعت ۴۸۰ هزار هکتار و یک میلیون و ۹۳۰ هزار هکتارمرتع با پوشش گیاهی انواع درخت، درختچه و گیاهان شور و ویژگی های منحصر به فرد با توجه به شرایط آب و هوایی و تنوع اقلیم ، شرایط مناسبی را برای پرورش شتر از گذشته تاکنون فراهم کرده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان، بیان داشت: علاوه بر تأمین نیاز منطقه به گوشت شتر (که هر روز در حال افزایش است) مازاد گوشت شتر تولیدی جنوب کرمان به استان های هرمزگان، کرمان، اصفهان، فارس و یزد حمل می شود.
وی، اضافه کرد: با توجه به خشکسالی سال های اخیر، کم آبی، وجود گیاهان علوفه ای شور که قابلیت تعلیف توسط سایر دامها را ندارد، پرورش شتر به عنوان یک حرفه و مزیت اقتصادی و غیر قابل رقابت با سایر دام ها از جهت تغذیه مواد غذایی و علوفه ای حائز اهمیت بوده که اخیراً بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.
برخوری، ابراز داشت: در این راستا و به منظور حمایت از سرمایه گذاران و پرورش دهندگان پرورش شتر به صورت نیمه صنعتی و صنعتی پس از اخذ مجوزهای لازم جهت دریافت تسهیلات مناسب و ارزان قیمت به بانک های عامل معرفی شده اند که تعدادی از این طرحها احداث و به مرحله بهره برداری رسیده اند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان، ادامه داد: در راستای توسعه خدمات شترداری نیز از محل اعتبارات دولتی در زمینه فعالیت های اصلاح نژادی، احداث آبشخور، تغذیه و انتقال آب اقدامات خوبی انجام شده است.
وی، عنوان کرد: تاکنون بیش از ۵ هزار نفر شتر نیز از محل اعتبارات دولتی و به صورت رایگان پلاک کوبی، هویت گذاری و اطلاعات آنها در سامانه مرکز اصلاح نژاد دام کشور ثبت شده است.
برخوری، در ادامه توصیه کرد: افرادی که تمایل به سرمایه گذاری در زمینه پرورش شتر و صنایع تبدیلی مرتبط دارند جهت راهنمایی و کسب اطلاعات بیشتر به مدیریت های جهاد کشاورزی شهرستان های تابعه مراجعه کنند.
نظر شما