به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، مهدی رفیعی محمدی، مدیر کل اداره کل دامپزشکی استان قم امروز (14 آبان) و در آستانه عید بزرگ قربان در گفتگو با خبرنگاران تصریح کرد: با توجه به نذورات و ذبح دام در این روز امسال 22 کارشناس در قالب اکیپ های نظارتی ثابت و سیار در شهرستان قم و شهرهای کهک، جعفریه و دستجرد در نظر گرفته شده است.
وی با تاکید بر رایگان بودن تمامی خدمات در این روز گفت: نظارت های بهداشتی صورت گرفته توسط این اکیپ ها در روز عید قربان رایگان است و 16 تیم نظارتی همراه با کارشناس و خودرو برای این روز در نظر گرفته شده که در پی تماس همشهریان به محل اعزام می شوند.
مدیر کل اداره کل دامپزشکی با اشاره به نحوه اعزام این تیم ها خاطرنشان کرد: این نظارت ها به دو شکل پیش از کشتار و پس از کشتار دام انجام می شود.
وی افزود: در مرحله پیش از کشتار تیم ها در 9 مرکز اعلام شده از سوی شهرداری جهت فروش دام شامل حوزه مسجد مقدس جمکران، بلوار غدیر، صدوق، بلوار امام علی (ع)، حضرت معصومه (س)، جنب امامزاده سید معصوم، خیابان رسالت، بلوار بسیج و شاه سید علی مستقر شده و بر سلامت دام های ارائه شده در این مراکز برای خرید همشهریان نظارت دارند.
رفیعی محمدی ادامه داد: مرحله دوم بازرسی ها به زمان پس از کشتار تعلق می گیرد و لاشه دام هایی که ذبح می شوند از جهت سلامت بازرسی و پالایش می شوند و در صورت مشاهده موارد غیر قابل مصرف این موارد ضبط و از چرخه مصرف خارج می شود.
وی با اشاره به حضور نماینده ولی فقیه جهت نظارت بر ذبح های صورت گرفته، گفت: نماینده ولی فقیه با یک اکیپ نظارتی همراه است و در صورت نیاز بر موارد نیازمند بررسی نظارت می کند.
وی با اعلام شماره تلفن 1512 جهت تماس شهروندان تصریح کرد: شماره های 72 - 6638271 و شماره چهار رقمی که قبلا اعلام شد برای اعلام مشکلات مردم در مسائل ذبح شرعی در نظر گرفته شده و در صورت تماس همشهریان در اسرع وقت اکیپ ها اعزام می شوند.
مدیر کل اداره کل دامپزشکی در ادامه توصیه هایی نیز برای شهروندانی که قصد ذبح دام در روز عید قربان دارند، ارائه کرد و افزود: در صورت قصد قربانی کرن بهتر است شهروندان دام های خریداری شده را جهت ذبح سالم و با نظارت کافی به کشتارگاه شهرداری که مجهز به امکانات شستشو و معدوم سازی موارد دور ریز انتقال دهند.
وی گفت: شهروندان از کشتار دام حتی المقدور و به ویژه دام سنگین به علت رعایت مسائل بهداشتی و همچنین توجه اجتماعی آن خودداری کنند تا در کشتارگاه با رعایت اصول بهداشتی از جاری شدن خونابه ها در خیابان ها و بیماری های احتمالی جلوگیری شود.
رفیعی محمدی خاطرنشان کرد: تب کنگو یکی از بیماری هایی است که از طریق کشتار دام انتقال می یابد و برای جلوگیری از شیوع آن حتما باید فردی که کشتار انجام می دهد، دستکش به دست داشته باشد و گوشت قربانی به صورت خنک و 24 ساعت پس از ذبح استفاده شود.
وی با اشاره به زمان فعالیت این اداره کل در روز عید سعید قربان گفت: اکیپ ها و گروه ها در این روز از ساعت 6:30 دقیقه الی 13 آماده خدمات رسانی به همشهریان هستند و توصیه می کنیم، همشهریان در صورت قصد خرید، دام مورد نظر را از مراکز اعلام شده از سوی شهرداری تهیه کنند.
پایان پیام/
نظر شما