قیام مسجد گوهرشاد تنها گوشه‌ای از ظلم و استبداد رضاخانی را به تصویر می‌کشد

وزیر ارشاد گفت: حادثه حمله به مسجد گوهرشاد در ٢١ تیر سال ١٣١٤ و به گلوله بستن مردم دیندار و مجاوران امام مهربانی در آن روزگار، واقعه‌ای تلخ و فراموش نشدنی است که تنها گوشه‌ای از ظلم حکومت پهلوی و استبداد رضاخانی را به تصویر می‌کشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، «سید عباس صالحی» در آستانه گرامیداشت سالروز قیام مسجد گوهرشاد که مصادف با هفته عفاف و حجاب است با جمعی از هنرمندان خالق اثر در مورد قیام مسجد گوهرشاد دیدار و گفت‌و‌گو کرد.

 

در این دیدار استاد سینا واحد(نویسنده)، آریا عظیمی‌نژاد(آهنگساز)، حجت اشرف‌زاده(خواننده)، مهدی سیار(شاعر)، حسین روح‌الامین(نقاش)، امیر بشیری(کارگردان)، محمد نقایی(نویسنده) و محمد حسین ملکیان(شاعر) حضور داشتند.

 

در این دیدار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به نقش هنر در زنده نگه داشتن قیام مسجد گوهرشاد، اظهار داشت: اتفاق قیام مسجد گوهرشاد در کنار ظرافت و فضای هنری مسجد، مظلومیت و مقاومت را هم به خود اضافه کرده است، آثار هنری قابل اعتنایی در این خصوص خلق شده و اگر تاریخ شفاهی نبود و هنرمندان به این موضوع نمی‌پرداختند شاید این واقعه زنده نمی‌ماند.

 

صالحی ابراز داشت: مسجد گوهرشاد از زاویه‌های مختلف در تاریخ ما جایگاه خاصی دارد و امروز هنرمندان از نگاه‌های مختلف این حادثه را زنده نگه داشتند و نسلی که این حادثه را ندیده است می‌تواند از این آثار نسبت به جنبه‌های مختلف این اتفاق آگاهی پیدا کند.

 

وی خاطرنشان کرد: مدلی از کارهای متنوع خوب در مورد این واقعه شکل گرفته است، برخی از حوزه‌ها ممکن است هنوز این فرصت را پیدا نکرده باشند که در قالب این موضوع اثری خلق کنند، با این وجود خوشبختانه هسته‌ای به وجود آمده تا بزرگی این اتفاق بیشتر نشان داده شود زیرا تاثیرات و پیامدهای این قیام کمتر بازآفرینی شده است.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: در حال حاضر حادثه گوهرشاد این فرصت را پیدا کرده که نمونه‌های کار موثری در مورد آن خلق شود، امروز مخاطب عام ‌بیشتر به سمت محصولات چند رسانه‌ای حرکت می‌کند و اگر ما بتوانیم آثاری با قالب‌های چند محصولی ارائه کنیم موفق خواهیم‌ بود.

 

گفتنی است در این دیدار هریک از هنرمندان نقطه نظرات خود را در مورد اثر خلق شده خود در مورد قیام مسجد گوهرشاد را بیان و نکاتی را در جهت حمایت بیشتر از این دست اتفاقات تاریخی دینی مطرح کردند.

 

لازم به ذکر است در پایان این نشست سید عباس صالحی با اهدای لوح تقدیر به هنرمندان حاضر در جلسه از تلاش آنها در خلق اثر با موضوع قیام گوهرشاد قدردانی کرد.

 

در متن این لوح تقدیر آمده است:

«گوهرشاد قطعه‌ای دلنشین از بهشت مشهد الرضا(ع) از دیرباز تاکنون میزبان دل‌های خسته و جان‌های مشتاق زیارت امام رئوف بوده است.

آمیزه‌ای از ظرافت و زیبایی بر صحن و سرای آن نقش بسته و پیوند هنر اسلامی با معنویت و اخلاص، فضایی عطرآگین و سرشار از طراوت را در این مسجد رقم زده است.

 

در این میان حادثه حمله به مسجد گوهرشاد در ٢١ تیر سال ١٣١٤ و به گلوله بستن مردم دیندار و مجاوران امام مهربانی در آن روزگار، واقعه‌ای تلخ و فراموش نشدنی است که تنها گوشه‌ای از ظلم حکومت پهلوی و استبداد رضاخانی را به تصویر می‌کشد.

 

به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی، حادثه گوهرشاد(مساله مظلومی است) و در سال‌های پس از انقلاب آن‌گونه که شایسته این حماسه بوده، مورد توجه قرار نگرفته است.

 

اهتمام خالصانه جناب‌عالی در خلق اثری ارزشمند پیرامون این حادثه تاریخی، نشان از دغدغه‌مندی‌تان نسبت به ارزش‌های دینی دارد و شایسته قدردانی است.

 

در آستانه میلاد ثامن‌الحجج علی بن موسی الرضا(ع)، با تقدیم این لوح تقدیر همت والایتان را ارج نهاده و از درگاه خداوند متعال تداوم توفیقات و صحت و سلامتی‌تان را مسالت دارم.»

کد خبر 808640

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha