بازگرداندن نام باستانی «هیرکانی» به استان گلستان/ هیرکانی جنگلی که فسیل زنده دارد

طالبیان با بیان اینکه جنگل های هیرکانی فسیل زنده دارد و جنگلی باستانی است، خاطرنشان کرد: اگر نام استان گلستان به شکل قبلی و باستانی خود یعنی هیرکان بازگردد، موفقیت قابل توجه ای کسب کرده ایم.

به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی خبرگزاری شبستان، «محمدحسن طالبیان» در نشست خبری ثبت جهانی جنگل های هیرکانی در فهرست جهانی یونسکو، گفت: هر سال بخشی از عرصه جنگ های هیرکانی را بدون گرفتن سهمیه می توانیم به پرونده جهانی هیرکانی اضافه کنیم و هر سال می توانیم 25 درصد از این عرصه را به این پرونده بیفزاییم.

 

معاون میراث فرهنگی کشور افزود: تا سال 2019 تعداد هزار و 121 اثر ثبت جهانی شده اند که ایران و آمریکا به صورت مشترک در این حوزه در رتبه نهم قرار دارند.

 

وی با بیان اینکه در چهل و سومین نشست میراث جهانی باکو 29 اثر از 35 اثر ثبت شد که جنگل های هیرکانی می باشد.

 

طالبیان با توضیح روند ثبت جهانی پرونده جنگل های هیرکانی خاطرنشان کرد: 12 پهنه در 15 سایت متعلق به گیلان، مازندران، گلستان، سمنان و خراسان شمالی را ثبت کردیم.

 

معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه ایران در سال های اخیر لابی سیاسی کمی داشت، گفت: در حوزه کارشناسی ایران توانست اقدامات موثری انجام دهد که از آن جمله می توان ثبت آثار فرهنگی و طبیعی و تاریخی در عرصه جهانی اشاره کرد.

 

وی با بیان اینکه جنگل های هیرکانی فسیل زنده دارد و جنگلی باستانی است، خاطرنشان کرد: اگر نام استان گلستان به شکل قبلی و باستانی خود یعنی هیرکان بازگردد، موفقیت قابل توجه ای کسب کرده ایم.

 

طالبیان در ادامه یادآور شد: دو میلیون هکتار از جنگل های هیرکانی در ایران و 45 هزار هکتار از مساحت این جنگل ها در کشور آذربایجان قرار دارد.

 

وی با بیان اینکه کارگاه آموزشی برای راهنمایان گردشگری ویژه میراث جهانی برگزار خواهیم کرد، افزود: در مجموعه ثبت جهانی شده جنگل های هیرکانی، قرار است که یک برنامه جامع گردشگری تدوین شود و همه جنگل های شمال ایران برای این موضوع در نظر گرفته شده اند.

 

وی همچنین در خصوص انتقال آب دریای خزر به سمنان گفت: موضوع انتقال آب دریای خزر به سمنان با توجه به ثبت جهانی جنگل های هیرکانی باید از نظرات کارشناسی سازمان میراث فرهنگی نیز استفاده شود.

 

معاون میراث فرهنگی کشور با بیان اینکه در ادامه در خصوص میزان همکاری ایران و روسیه درباره ثبت جهانی آثار فرهنگی و طبیعی خاطرنشان کرد: همکاری های زیادی در حوزه جهانی در عرصه فرهنگی بین ایران و روسیه وجود دارد.

 

طالبیان درباره وضعیت باغ جهانی عباس آباد نیز گفت: حساسیت قوه قضاییه برای حفظ بافت تاریخی مشهد موضوع با اهمیتی است چرا که در باغ جهانی عباس آباد با دو مسئله استقرار نظامی و برخی سوداگران مواجه بودیم.

کد خبر 809672

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha