آسیب پذیری بازار تاریخی کاشان در برابرحوادث/طرح ارتقای ایمنی بازار عملیاتی می شود

محمد مسعود چایچی گفت: بازار بزرگ و تاریخی کاشان به عنوان یک اثر ملی باستانی که در فهرست میراث فرهنگی کشور ثبت شده است، به سبب شرایط خاص و قدمت و فرسودگی، از شرایط ایمنی مطلوبی برخوردار نیست.

مدیر عامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری کاشان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شمال استان اصفهان گفت : بازار بزرگ و تاریخی کاشان به عنوان یک اثر ملی باستانی که در فهرست میراث فرهنگی کشور ثبت شده است، به سبب شرایط خاص و قدمت و فرسودگی از شرایط ایمنی مطلوبی برخوردار نیست و بدین سبب در صورت بروز حریق و یا حوادث دیگر، احتمال رخداد خسارات و تبعات مالی و حتی جانی قابل ملاحظه دور از انتظار نمیباشد.


محمد مسعود چایچی در توضیح وضعیت فعلی ایمنی بازار بزرگ کاشان گفت: نامناسب بودن وضعیت شبکه توزیع برق در راسته اصلی بازار و بازارچه ها و غیر استاندارد بودن سیستم برق کشی بعضی از مغازه ها و واحد های تجاری، استفاده از کنتورهای برق و روشنائی های پر نور و دارای حرارت بالا در مجاورت مواد قابل اشتعال بویژه منسوجات و پوشاک از جمله مشکلات ایمنی بازار کاشان است.

 

مدیر عامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری کاشان افزود: با توجه به حضور و رفت و آمد طیف گسترده ای از شهروندان و کسبه در محیط بازار، راه های خروجی و اضطراری مناسب و به تعداد کافی در بازار کاشان وجود ندارد که این امر هم در عدم ایمنی بازار کاشان تقش دارد.


چایچی، فقدان سیستم کشف و اعلام و اطفاء حریق در ابنیه و گذرگاه های مرتبط و دالان ها و تیمچه های موجود در بازار را از دیگر مشکلات ایمنی بازار تاریخی کاشان بر شمرد و گفت: وجود و انباشت حجم قابل توجهی از مواد و کالاهای قابل اشتعال در واحد های تجاری و راسته های بازار سبب افزایش پتانسیل خطر پذیری مجموعه بازار در برابر حریق های احتمالی شده است.

 

وی اضاافه کرد: عدم وجود شبکه گاز رسانی در بازار، استفاده از برق و کپسول های گازمایع جهت گرمایش و پخت خوراک متداول هم سبب افزایش احتمال خطر انفجار و آتش سوزی می شود.

 

طرح ارتقای ایمنی بازار بزرگ کاشان اجرایی و عملیاتی می شود

این مسؤول در ادامه به اقدامات و برنامه های سازمان آتش نشانی کاشان در رابطه با بازار پرداخت و گفت: طرح ارتقاء ایمنی بازار بزرگ کاشان با مشارکت تمامی کسبه  و بازاریان اجرائی و عملیاتی می شود.

 

چایچی در خصوص این طرح گفت:شناسایی کامل  وضعیت ایمنی کلیه کاربری های موجود در بازار، برنامه ریزی و اجرای مانور های اطفای حریق و امداد و نجات در نقاط مختلف بازار با هدف آشنائی و ارتقای توان عملیاتی آتش نشانان در مواجهه و مقابله  با حوادث احتمالی، بررسی و کنترل  عملکرد شیر های هیدرانت  مجموعه بازار بصورت منظم و مستمر از جمله برنامه های این طرح است.

 

مدیر عامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری کاشان افزود: برگزاری نشست های توجیهی با معتمدین محترم بازار و کسبه ، تنظیم و ارسال گزارشات بازدید های ایمنی صورت گرفته از بازار به فرمانداری ویژه شهرستان و ادارات میراث ، فرهنگی برق و...،  طراحی و جانمائی سیستم های مناسب اطفای حریق جهت بازار با کمک شهرداری و سایر دستگاه های مرتبط، اجرای آموزش های مستقیم و غیر مستقیم ایمنی مانند تهیه  بروشور  و پمفلت وپخش فیلم آموزشی، پیگیری ساماندهی  وضعیت شبکه توزیع برق راسته اصلی بازار و فرعی ها، مطالعه  میدانی بازار وتقسیم  بندی بازار به نواحی و سراها و فروشگاها و کسب اطلاعات عمومی وصنفی از وضعیت فنی و ایمنی ساختمان  این اماکن از حیث تعداد  واحد های فعال و ارتفاع و عرض ورودی و خروجی های واحد ها، تعداد طبقات، نوع کاربری و مواد استفاده شده در پوشش دیوار ه ها و کف و سقف و... از جمله برنامه ها و طرح ها و اقدامات انجام شده یا در دست اقدام این سازمان در حوزه پیشگیری، آمادگی و مقابله با حرائق و حوادث احتمالی در محدوده بازار بزرگ  است.

 

محمد مسعود چایچی به مشکلاتی که در جهت ورود نیرو های امدادی از برخی راه های دسترسی به بازار مانند خیابان محتشم (کوچه  درب زنجیر) میدان کمال الملک و خیابان باب الحوائج است اشاره کرد و گفت: به سبب وجود موانع ایجاد شده در ورودی های مذکور در صورت بروز آتش سوزی و حادثه به دلیل لزوم برش و برداشت موانع، زمان رسیدن نیروهای عملیاتی به صحنه وقوع افزایش و کیفیت امدادرسانی تنزل خواهش داشت و ضروری است در این رابطه تدابیر لازم توسط دستگاه های انتظامی و خدماتی اندیشیده شود.

 

وی بیان داشت : ۸ دستگاه شیر هیدرانت در محدوده بازار جهت آبگیری خودرو های اطفای حریق در شرایط فعلی تعبیه شده است./

کد خبر 812482

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha