«تا خداوند معراج‌ها، واکاوی ماهوی معراج در نگاشته‌ها و نگاره‌ها» نقد می شود

کتاب «تا خداوند معراج‌ها، واکاوی ماهوی معراج در نگاشته‌ها و نگاره‌ها» نوشته زهرا عبدالله در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات نقد و بررسی می شود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست نقد و بررسی کتاب «تا خداوند معراج‌ها، واکاوی ماهوی معراج در نگاشته‌ها و نگاره‌ها» نوشته «زهرا عبدالله»، سه‌شنبه، ۸ مرداد ساعت 14 در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار می‌شود. محمد علی رجبی و اسماعیل بنی اردلان در این نشست به سخنرانی می پردازند.

 

«محمد علی رجبی» ، محقق و پژوهشگر و از هنرمندان نگارگر کشورمان است که استاد دانشگاه شاهد است . وی حدود 9  عنوان کتاب در زمینه نگارگری و  حدود 8 عنوان کتاب در مورد آموزش نقاشی نوشته است. رئيس انجمن هنرهاي تجسمي، عضو هيأت داوران دو‌سالانه نقاشي ايران، دبير نمايشگاه شاهکارهاي نگارگري ايران، عضو هيأت مؤسس و هيأت امناي انجمن هنرهاي تجسمي کشور و تأسيس مکتب نگارگري کمال الدين بهزاد در کارنامه کاری وی به چشم می خورد.

 

«اسماعیل بنی اردلان» کارشناسی و کارشناسی ارشد فلسفه از دانشگاه تهران و دکترای پژوهش هنر از دانشگاه هنر دارد. سرفرسنگ هاي تحول در مسیر نگارگري ایران، معرفت شناسی آثار صناعی و مجال آه از جمله کتابهایی است که این استاد به رشته تحریر در آورده است. مدیر گروه کارشناسی ارشد فلسفه هنر، سرپرست معاونت پژوهشی دانشگاه هنر، رییس دانشکده سینما تئاتر و ریاست فرهنگسراي نیاوران در کارنامه کاری وی دیده می شود.

 

«تبارشناسی معراج»، «معراج و معراج‌نگاری»، «نمادشناسی معراج» و «چرایی، چگونگی و چیستی معراج» چهار فصل کتاب «تا خداوند معراج‌ها، واکاوی ماهوی معراج در نگاشته‌ها و نگاره‌ها» هستند. در قسمتی از مقدمه این کتاب آمده است: معراج پیامبر گرامی اسلام(ص) منشأ پیدایش برخی از فاخرترین آثار هنر اسلامی بوده است. نسخ مصور در معراج‌نامه‌ها و تک‌رقعه‌های متعدد، مصداق این مدعا و نمود ذوق و اهتمام هنرمند مسلمان در نعت و مدح رسول‌ اکرم(ص) است. در این رابطه پرسش آن است که ریشه‌های ماهوی معراج کدام‌اند و در متن و نگاره‌های معراج پیامبر اسلام(ص) چگونه بروز یافته‌اند؟

 

گفتنی است، کتاب«تا خداوند معراج‌ها، واکاوی ماهوی معراج در نگاشته‌ها و نگاره‌ها» مشتمل بر 260 صفحه در شمارگان 1000 نسخه به تازگی از سوی انتشارات پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات چاپ شده است.

کد خبر 812798

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha